Detinjstvo provela u prikolici, a otac joj bio milioner: Teški momenti su iza nje, a sada joj svi zavide zbog 1 stvari

Pevačica Lana Del Rej imala je život kao na filmu, ipak izdigla se iznad svega i niže uspehe

Celebrities
21:38h
Detinjstvo provela u prikolici, a otac joj bio milioner: Teški momenti su iza nje, a sada joj svi zavide zbog 1 stvari
Foto: Dilson Silva / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Muzičarka Lana Del Rej puni 39 godina, a muzički časopis "The Rolling Stone" proglasio ju je najvećim tekstopiscem 21. veka.

Njeno pravo ime je Elizabet Vulridž Grant, ali je pseudonim uzela po glumici Lani Tarner, najpoznatijoj po filmu "Imitacija života" i limuzini "Ford Del Rei". U jednom intervjuu je izjavila kako je želela da bude u bendu, ali izdavačka kuća sa kojom je imala ugovor, kao i tim sa kojim je sarađivala hteli su da bude solo izvođač.

Lana je ćerka Roba Granta, milionera i investitora, te je tako ova umetnica od malih nogu uživala u luksuzu. Međutim uprkos bogatstvu, porodica Lane Del Rej živela je u prikolici, jer se njenom ocu to tako dopadalo. Njeni roditelji nekoliko puta su se selili, ali Nujork je bio njihova baza.

Detinjstvo je provela opsednuta smrću,a već sa 14 godina pevačica je išla na odvikavanje od alkohola: "Pila sam alkohol kad god sam bila u prilici, često i sama. Tada je sve to delovalo u redu. Već sa 14 godina roditelji su me prvi put poslali na kliniku za odvikavanje", ispričala je ona.

Lana Del Rej
foto: Profimedia

"Alkoholizam je nešto najgore što mi se ikada dogodilo", dodala je. Nakon što je završila školu i suočila se sa svojim problemom, Lana Del Rej se vratila u Njujork i upisala univerzitet.

Upisala je metafiziku na Fordham univerzitetu u Bronksu, jer je želela da pronađe vezu između vere i nauke, ali ga nije završila jer joj nije išla matematika, umesto toga je završila filozofiju gde je bolje razumela jaz između religije i nauke.

Međutim pasija joj je bilo pevanje. Nastupala je u kafićima i restoranima, gde je pevala svoje pesme i tako je polako krenuo njen uspon. Istovremeno je volontirala u centrima za beskućnike i zavisnike i pomogala oko krečenja i podizanja kuća u indijanskim rezervatima. Njene pesme su mahom autobiografske.

Prvi album snimila je između 2005. i 2006. godine, ali je odbila da ga objavi; on je, međutim, 2012. "procurio" u javnost. Album "Born to die", izbio je na prvo mesto svih bilbord lista; prodat je u 3,5 miliona primeraka, što ga je učinilo petim najprodavanijim albumom u Americi.

Posle toga je usledio uspešan album "Paradise" . Potom 2013. godine je usledila kruna njene karijere: "Young and beautiful" koju je snimila za film "Veliki Getsbi", i "Sumertime sadness", stavile su je na tron muzičke scene. Iako je njena karijera uspešna, ona sebe vidi na prvom mestu kao tekstopisca, pa tek onda kao pevačicu.

Lana Del Rej je jedna od najprivatnijih poznatih ličnosti kada je u pitanju njen ljubavni život, a obožavaoci često moraju da kopaju duboko da bi saznali celu priču.

Lana del Rej
foto: Dilson Silva / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Iako retko objavljuje ažuriranja veza na mreži, Del Rej se nekako uvek pojavljuje na naslovnoj strani sa nekim nepoznatim. Jedina velika slavna ličnost sa kojom je izlazila u prošlosti bio je američki reper G-Eazi, ali ta veza nije dugo potrajala. Iako je Del Rej rekla da nema tip, definitivno je privlače ljudi u muzičkoj industriji. Većina njenih prošlih momaka bili su pevači i tekstopisci, sa nekoliko izuzetaka.

Del Rej i škotski kantautor Bari-Džejms O'Nil počeli su da se zabavljaju 2011. Nekoliko puta su se pojavljivali u javnosti rame uz rame i čak su zajedno napisali muziku. Del Rej je 2013. godine otišla na turneju za svoj album Paradise, a O'Nilov bend, Kasidi, pratio ju je širom zemlje kao njen uvod. Godinu dana kasnije, oboje su priznali da je njihova veza završena; međutim, od tada su ostali prijateljski nastrojeni. Toliko prijateljski, u stvari, da je O'Nil imao značajnu ulogu u stvaranju njenog albuma Blue Banisters iz 2021.

Nedugo nakon njenog razlaza sa O'Nilom, pretpostavljalo se da se pevačica zabavlja sa fotografom i sinom pokojnog glavnog urednika Vogue Italia, France Sozzani, Frančeska Karozinija. Njih dvoje su u nekoliko navrata uhvaćeni kako javno pokazuju svoju naklonost, ali niko od njih nikada nije priznao da su zajedno.

Iako vrlo kratkog veka, pričalo se da su pevačica i G-Eazi imali vezu 2017. Nije bilo dokaza, osim nekoliko slučajeva da su primećeni zajedno na Koačeli i zajedno napuštali noćni klub u Los Anđelesu. Kasnije te godine, pojavile su se vesti da je G-Eazi počeo da izlazi sa Halsei, tako da je bilo novih tračeva o kojima je trebalo razgovarati. Godine 2022, G-Eazi je sarađivao sa Džekom Harlouom na njihovoj hit pesmi "Moana" u kojoj je Lana Del Rej jasno pomenuta u tekstu: "Znam Kejšu i znam Lanu / Oni pokušavaju da me vrate, ali ja sam kao , 'Ne, ne, nah' / Izvini, ne želim nikakvu dramu, nah / To je teško ne, prođi." Čini se kao da se par možda nije završio u najboljim odnosima.

Lana Del Rej
foto: Image Press / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Jedna od njenih dramatičnijih veza bila je sa policajcem i analitičarem Live PD Šonom Larkinom. On je bio jedan od retkih momaka koje je pevačica objavila na svom Instagram nalogu, a čak se i pojavio na crvenom tepihu sa njom 2020. Kasnije te godine, par se razveo, ali je Larkin rekao za Njujork tajms da su ostali prijatelji. Međutim, fanovi nisu sigurni da je pevačica tako dobro podnela raskid kao Larkin. Najavila je svoj album "Da li ste znali da postoji tunel ispod bulevara okeana" na njegov rođendan i čak je priznala da je postavila jedinstveni bilbord koji je reklamirao svoj album u Tulsi, njegovom rodnom gradu.

Tokom svog nastupa 2023. u Hajd parku, pevačica je dodala tekst svojoj pesmi aludirajući na to da su ona i Larkin još uvek bili zajedno kada se oženio svojom sadašnjom ženom.

Pevačica i muzičar Džek Donohju su odlučili da svoju romansu zadrže izuzetno privatno. Glasine o zabavljanju počele su 2022. godine kada je Donogu objavio snimak para na trci kamiona čudovišta, ali je od tada izbrisan. Međutim, nisu se pojavljivale nikakve informacije o njima.

Ljubavna veza Lane i Džeka nije uspela jer je u njen život ušao muzičar Evan Viniker, a 28. marta 2023. godine, objavljena je vest da su vereni. Međutim, Lana je nedavno otkrila da više nije verena, kao i da je slobodna.

U intervjuu za Harper's Bazaar, ona je govorila o svom trenutnom statusu veze, rekavši: "Trenutno definitivno nisam zaljubljena.".

Lana Del Rej
foto: Profimedia

Dosta se pisalo o njenoj promeni i borbi sa kilogramima. Njen izgled i primetan višak kilograma naišao je na negativne komentare, s obzirom na to da je uvek imala izuzetno vitku liniju, pa je tako ovo predstavlja ogromnu promenu u njenom imidžu.

Pored toga, za Lanu se duže vreme govorilo da se izobličila operacijama, a da su promene najvidljivije na njenom nosu. Strani mediji prenose da Lana nije radila samo nos, već da je imala niz intervencija na svom licu - usta, jagodice, botoks... Mnogi njen izgled komentarišu i na društvenim mrežama.

Nakon što se Lana ugojila 15 kilograma, kako prenose inostrani mediji, odmah je postala žrtva “fat shaminga”. To zapravo znači da su je vređali, omalovažavali i kritikovali samo zbog izgleda njenog tela – jer očigledno da joj nije dozvoljeno da se ugoji.

Međutim nedavno je svima zapušila usta svojom vitkom linijom kada se pojavila skockana od glave do pete na večeri u Njujorku, a njen izgled je ostavio sve bez daha. Naime, blistala je u crnoj odevnoj kombinaciji, a prisutni nisu mogli da odvoje pogled od njenih izvajanih nogu. Čini se da ova vlasnica raskošnog glasa izgleda bolje nego ikada, te je na najbolji način zatvorila svima usta koji su je godinama olajavali zbog viška kilograma.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs