Razvela se od muža nakon 11 meseci, za to je krivila Vesnu Zmijanac: Albanci joj ubili majku, a bratova smrt je dotukla

Mirjana Petričević poznatija kao Mira Kosovka je bila zvezda koju je Jugoslavija obožavala, ali od teške sudbine se nije mogla sačuvati

Celebrities
Razvela se od muža nakon 11 meseci, za to je krivila Vesnu Zmijanac: Albanci joj ubili majku, a bratova smrt je dotukla
Foto: ATA Images

Nakon raznin tragedija koje su je zadesile Mira Kosovka je spakovala kofere i preselila se u daleku Australiju gde je živela skoro dve decenije.

Davne 1999. godine preživela je pravu porodičnu tragediju, nakon čega je izgubila i brata blizanca. O ovim nemilim događajima, mediji su mnogo pisali.

- Najviše su me bolele vesti o pogibiji moje majke, pa su izmišljali vesti i pisali su: ''Majku su joj ubili Albanci, a živela sa bratom i ocem, a nije imala majku''... Pa sa kim sam onda rasla. Dirati u te stvari je veoma bolno, a što se tiče mene lično nisam imala nikakvih problema, što se tiče novinara. Jedino što je o meni bilo loše je ako sam nekoga istukla, jer sam malo više popila, inače sve ostalo je okej. Našla sam svoj mir, to je najvažnije. Nosim svoj krst i izabrala sam da ne padnem - ispričala je Mira pre par godina.

Mira Kosovka, Mirjana Petričević
foto: ATA Images

A šta se desilo pa je Mira otišla u daleku Australiju?

"Muka me, sine, naterala da odem. Svi moji su izbegli iz Đakovice, niko nema para, niko te ne pita kako ti je... Kada su me pozvali ljudi iz Australije i pitali za koliko novca ću otići da radim, rekla sam im: “Koliko date.” Kad nemaš para, i sto maraka je mnogo. Otišla sam i ostala tamo," ispričala je svojevremeno Mira.

Pored majke, izgubila je i brata blizanca, što je uticalo na to da prestane da se bavi muzikom.

"Više nisam mogla da pevam, nije mi bilo ni do čega. Smrt brata me je potpuno uništila. I danas osećam veliku prazninu. Uvek je voleo da me vidi nasmejanu i lepu, zvao me je “Moj crni labude”... Posle njegove smrti bila sam emotivno ubijena, mislila sam da će mi biti lakše uz alkohol," navela je pevačica u jednom intervjuu.

Mira Kosovka
foto: Printscreen Youtube/ Mira Kosovka

Brak sa kolegom Brankom Višnjićem

Mira i Branko živeli su zajedno preko sedam godina, ali u braku su bili smao 11 meseci nakon čega su se razveli. Mediji su tada pisali da je uzrok razvoda Brankova navodna afera sa Vesnom Zmijanac.

Branko je za Svet iz 1997. godine zbog skandala koji je izbio morao da demantuje priče bivše supruge da je bio sa njihovom koleginicom Vesnom Zmijanac.

"Ne znam da li mi je stvarno takva sudbina? Kao da uvek sve ide na moju štetu? Kada sam nadomak nekog uspeha i kvalitetne realizacije u muzici, dese se neke periferne stvari, koje nemaju veze sa muzikom, ali mi zasmetaju u karijeri", bio je ljut Branko.

Vesna Zmijanac
foto: Printscreen Youtube - UNA TELEVIZIJA

"Nimalo nisam srećan što o nekim stvarima i događajima moram da pričam. Ipak, pokušavam da zaštitim moj privatni život, koliko je to moguće. Izvor od kojeg je potekla navedena informacija se zna. Mira Kosovka, moja bivša supruga, takve izjave dala je u nekoliko časopisa. Nije mi namera da polemišem. Mojoj bivšoj ljubavi, sve najlepše. Bavimo se istim "poslom i želim joj mnogo uspeha sa novom pločom. Žene su nežniji pol, te im treba oprostiti neke nepromišljenosti. Jedino što želim je da negiram bilo kakvu vezu emotivne prirode sa Vesnom Zmijanac", pričao je za Svet.

I Vesna Zmijanac je demantovala glasine da je nekada bila u vezi sa Brankom, pevačem sa kojim je snimila duet. Ipak, ova priča je uzela toliko maha da je ljudima u glavama ostala informacija da je Mira ostala bez muža zbog Vesne, dok demante niko nije čitao.

Branko kazanova

Branko se muzikom bavi preko 30 godina, a pevao je godinama velike turneje po zemljama SSSR-a. Bivši se sportista, trenirao je karate i u tome je bio vrlo uspešan.

Bio je oženjen sa koleginicom Mirom Kosovkom, a mediji su ga povezivali i sa još nekoliko pevačica. Kaže da je u život bio sa 1.000 žena.

(Stil/Kurir/Exkluziv)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs