Kad sam video snimak na kom ležim mrtav 300 sekudni počeo sam nekontrolisano da plačem: "Gledati kako ti srce staje..."

Dragi Gudelj dva puta je izbegao smrt, lekari kažu da je imao veliku sreću, a trenutno se nalazi na prekretnici

Celebrities
22:51h
Kad sam video snimak na kom ležim mrtav 300 sekudni počeo sam nekontrolisano da plačem: "Gledati kako ti srce staje..."
Foto: Printscreen Instagram / dragigudelj

Fudbaler Dragiša Gudelj, brat poznatog reprezentativca Nemanje Gudelja, ima samo 26 godina i već dva puta gledao je smrt u oči. Gradio je karijeru u Španiji, imao je velike snove, a nije mogao ni da nasluti šta mu sudbina sprema. Dva puta doživeo je na terenu srčani zastoj, a lekari su mu davali 30 posto šanse da preživi. Međutim, ovaj mladi sportisa se oba puta podigao kao feniks iz pepla, a trenutno se nalazi na životnoj raskrsnici.

Naime, Dragi se oprostio od FK "Kordobe", a kada je izažao pred najvijače koji ga obožavaju, skandiranja nisu prestajala. Sa druhe strane, i fudbaler je njima poslao snažnu poruku u objavi na svom Instagramu.

- Moje srce kuca za vas - napisao je, a onda je krenula lavina komentara:

"Zauvek naš kapiten", "Uz tebe smo do kraja, Dragi", "Volimo te najviše", "Nedostajaćeš nam, ništa neće biti isto bez tebe".

Trenutno nije poznato da li će i gde će Gudelj nastaviti svoju karijeru.

Strašne scene sa terena

Kako su tada mediji pisali, fudbaler je bukvalno umro na terenu. Cela priča je gotovo neverovatna jer je srpski fudbaler bio bez pulsa gotovo 300 sekundi. To je izuzetno opasno, jer može da ostavi oštećenja na mozgu. Ipak, čini se da je on imao mnogo sreće, jer se od ovoga potpuno oporavio. Kako se ovo dogodilo dva puta, lekari su bili saglasni u stavu da Gudelj više ne bi smeo da se profesionalno bavi fudbalom, iako mu je ugrađen ICD (implantabilni kardioverter defibrilator) .

- Kada sam saznao da smem da nastavim sa karijerom, razmišljao sam samo da ću morati da budem jači nego ikad. Zbog toga sam želeo da dam sve od sebe odmah na povratku. Zahvalan sam Bogu što sam se vratio na teren i što sam u mogućnosti da se borim za ono što sam se borio ceo život. Osećao sam se dobro, samouvereno i veoma jako. Srećan sam što mogu da razmišljam samo o onome što je ispred mene - rekao je Gudelj prošle godine za španski magazin "Marca".

Nije bio svestan šta se zapravo dešava, želeo je da nastavi utakmicu.

- Sećam se skoro svega, osim tih sedam, do 10 minuta. Kada sam se probudio na nosilima nakon što sam pao na zemlju, sećam se svake sekunde. Video sam ljude oko mene kako me stavljaju u kola hitne pomoći i pitao sam: "Šta se desilo?". Rekao sam treneru da želim da nastavim utakmicu, nisam shvatio šta se dogodilo, mislio sam da sam dobio udarac - priseća se Gudelj i nastavlja:

- Čudno je jer sam se osećao dobro, doduše sa dosta adrenalina naravno. Tada sam video oca. Rekao mi je 'Dragi, smiri se, smiri se sada'. Po njegovom izrazu lica video sam da se nešto ozbiljno desilo. U kolima hitne pomoći doktor mi je objasnio. A, kada ti kažu da ti je srce stalo na tri i po minuta i svet ti stane na nekoliko sekundi. Ne mogu da objasnim osećanje kada su mi objasnili.

Kada je pogledao ceo snimak, suze nije mogao da zaustavi i samo je želeo sve da zaboravi.

- Samo jednom sam odgledao ceo video, da bih video šta se desilo. Otac i brat su mi rekli da ne gledam ništa, ali kada se tako nešto desi osećanja su prejaka. Video sam scene i zaplakao sam nekontrolisano. Videti sebe kako padaš na zemlju, ne pomeraš se i znaš da ti je srce stalo... Onda vidiš oca i njegovu reakciju, reakciju saigrača. To je video koji boli. Isključio sam ga i poželeo da zaboravim - rekao je Dragiša Gudelj.

Uživa u ljubavi sa prelepom Lanom

Sada kada mora da donosi najvažnije odluke za svoju budućnost, najveću podršku mu pruža Lana Lazarević sa kojom već duži period uživa u ljubavi.

Naime, zanosna plavuša je rodom je iz Novog Sada, ali život je nastavila u inostranstvu, te je srednju školu započela u Sjedinjenim Američkim Državama, a završila u Austriji. Ima 22 godine i trenutno studira na prestižnom američkom Univerzitetu u Beču, na smeru međunarodnih odnosa. Uz to je igrala i džez balet više od deceniju, osvojila je, čak, i 50 nagrada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs