Jedan od omiljenih komičara, umro je na setu dok nas je zasmejavao: Žena mu je ostala verna i nakon 20 godina od smrti

Nakon 20 godina od smrti glumca Džon Ritera, njegova žena i dalje odbija izlaziti s drugim ljudima

Celebrities
Jedan od omiljenih komičara, umro je na setu dok nas je zasmejavao: Žena mu je ostala verna i nakon 20 godina od smrti
Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Džon Riter pružio je svojim obožavateljima i kolegama toliko smeha tokom karijere, stoga je njegov iznenadni odlazak 2003. godine ostavio ogromnu rupu u mnogim srcima. Ali niko nije toliko povređen kao njegova udovica Ejmi Jasbek, koja do danas ostaje verna ljubavi svog života i za to ima dobar razlog.

Riterov prvi veliki televizijski proboj dogodio se u "Three’s Company", omiljenom sitkomu o tri sama cimera koji se prikazivao od 1977. do 1984. Glumčeva harizma u seriji bila je neosporna i čak mu je donela nagradu Emi i Zlatni globus. Njegov sledeći veliki potez u karijeri na televiziji bilo je "8 Simple Rules… for Dating My Teenage Daughter", kasnije preimenovano u "8 Simple Rules" zbog glumčeve prerane smrti.

Jedna od najuticajnijih uloga za Ritera koja je uveliko uticala na njegov privatni život bila je uloga Bena Helija Jr. u poznatoj komediji "Problem Child" 1990. i njenom nastavku. Džonova koleginica u filmovima bila je Ajmi Jasbek, koja je postala njegova druga supruga i, verovatno njegova srodna duša.

Džon Riter
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Kada su se upoznali na setu glumac je bio oženjen svojom prvom ženom Nensi Morgan. Par je bio u braku od 1977. do 1996. i zajedno su imali troje dece: Džejsona, Karli i Tajlera. Venčali su se 1999., samo godinu dana nakon što su dobili zajedničko dete.

Nakon venčanja Ajmi i Džon živeli su u potpunom blaženstvu, no njihova je sreća prekinuta 2003. godine kada je on preminuo od srčanog udara. Četiri zajedničke godine paru nisu bile dovoljne i dan danas glumica je neutešna i jako joj nedostaje.

Godine 2022., gotovo 20 godina otkako je izgubila Džona, Ejmi je rekla da još uvek ne može krenuti dalje i odbila je i samu pomisao da izlazi na sastanke: “Ne izlazim… Mislim da bi mi Džon još više nedostajao da izlazim, koliko god čudno to zvuči. Ali zato što se uvek osećam kao da je on sa mnom, a to bi bilo čudno jer u tom slučaju troje je previše.”

Porodica pokojnog glumca nije bila jedina pogođena njegovom smrću. Tokom svoje karijere dotakao je toliko života da je bol zbog njegove odsutnosti odjeknula u mnogim njegovim kolegama. Njegove kolege ne mali broj puta su isticali da ga je “nemoguće zaboraviti”.

Džon Riter
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Gubitak Džona takođe je umnogome uticao na njegovu poslednju emisiju "8 Simple Rules… for Dating My Teenage Daughter". Teške probleme sa srcem počeo je imati 2003. godine dok je uvežbavao jednu od epizoda. Riter je hitno prebačen u bolnicu, no stanje mu se pogoršalo i lekarii ga na kraju nisu mogli spasiti. Budući da je igrao glavnu ulogu u seriji, scenaristi su morali uključiti iznenadnu smrt njegovog lika na ekranu, što je značajno uticalo na celu radnju do kraja prikazivanja serije.

Godine 2010. njegova udovica je napisala iskrenu knjigu u čast svog pokojnog supruga pod naslovom "With Love and Laughter, John Ritter", a na taj način je obožavateljima davala autograme. Ejmi je objasnila da se, nakon što je tako iznenada izgubila Džona, jako borila s tugom, pa je sve svoje emocije usmerila na pisanje i dokumentovanje procesa ozdravljenja i u isto vreme nastavljala biti majka. Napomenula je i da je knjiga spoj biografije i samopomoći.

Džon Riter
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Ajmi je takođe osnovala fondaciju "The John Ritter Foundation for Aortic Health" kako bi pomogla u podizanju svesti o disekciji aorte, koja je bila krajnji uzrok smrti njenog supruga. Ljubav koju je imala prema Džonu i njena stalna vernost njemu podsećaju nas na pokojnog Stiva Irvina i njegovu suprugu Teri. Teri Irvin takođe je prošla kroz iznenadni gubitak ljubavi svog života, i dok je njena deca podstiču na nove veze, njihovi napori ostaju neuspešni.

Stil / činjenice.ba

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs