GLUMAC JE BIO LUD ZA NJOM ALI JE OSTAVIO, PA UMRO NA NJEN ROĐENDAN: Malo ko se seća njihove ljubavne romanse

Tragična ljubavna priča Džulije Roberts i Metjua Perija, iako mnogi ni ne znaju za ovu romansu, glumac je bio ludo zaljubljen u nju

Celebrities
GLUMAC JE BIO LUD ZA NJOM ALI JE OSTAVIO, PA UMRO NA NJEN ROĐENDAN: Malo ko se seća njihove ljubavne romanse
Foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Nije toliko poznato da je svojevremeno Džulija Roberts rekla producentima megapopularne serije "Prijatelji" da će gostovati u emisiji pod uslovom da bude uključena u priču Čendlera Binga.

Čuvši ovo, Metju Peri joj je poslao „tri tuceta crvenih ruža, a na kartici je pisalo: ’Jedina stvar koja je uzbudljivija od šansi da ti učestvuješ u emisiji je to što konačno imam izgovor da ti pošaljem cveće’.

Robertsova je na ovaj gest odgovorila tako što mu je poslala „puno, puno peciva“.

Njih dvoje su zatim započeli ono što je Metju nazivao „tromesečnim udvaranjem“ putem svakodnevnih faksova.

„Tri ili četiri puta dnevno bih sedeo pored svog faksa i posmatrao komad papira koji polako otkriva njenu sledeću poruku“, rekao je svojevremeno Peri. „Bio sam toliko uzbuđen što bih se neke noći zatekao na nekoj zabavi kako se flertujem sa privlačnom ženom i prekinuo razgovor da bih mogao da odjurim kući i vidim da li je stigao novi faks. Devet puta od deset, jeste sigao.”

Džulija Roberts, Metju Peri
foto: Profimedia

U vreme kada su snimili epizodu Super Boula, već su bili par. Ali samo dva meseca nakon romanse, Peri je raskinuo sa glumicom.

„Zabavljanje sa Džulijom Roberts je bilo previše za mene. Stalno sam bio siguran da će raskinuti sa mnom. Zašto ne bi? Nisam bio dovoljan; Nikada nisam mogao biti dovoljan; Bio sam slomljen, savijen, nedovoljan“, prisećao se on.

„Tako da umesto da se suočim sa neizbežnom agonijom njenog gubitka, raskinuo sam sa prelepom i briljantnom Džulijom Roberts."

Nakon njihovog raskida, Metju je razvio zavisnost od droge i iako su se razdvojili, Džulija mu je uvek nudila svoju pomoć.

Metju Peri je preminuo na rođendan Džulije Roberts.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs