OVA SRPKINJA JE IZVELA NAJVEĆU PLJAČKU, SPAVALA NA ZLATNU, PA DOTAKLA DNO: A njen brutalno zgodan sin zaveo pevačicu

Olivera Ćirković je bivša članica "Pink Pantera" imala je život koji se retko fiđa i na filmskom platnu, a izgleda da će njena priča biti inspiracija za neki novi scenario...

Celebrities
17:44h Autor:
OVA SRPKINJA JE IZVELA NAJVEĆU PLJAČKU, SPAVALA NA ZLATNU, PA DOTAKLA DNO: A njen brutalno zgodan sin zaveo pevačicu
Olivera Ćirković, Foto: Printcsreen Youtube

Olivera Ćirković, nekada uspešna košarkašica postala je svojevremno jedna od glavnih ljudi organizacione međunarodne kriminalne grupe "Pink Panter" i bila je mozak neverovatnih pljački kakve kriminalni svet ne pamti. Međutim, kada joj je sreća okrenula leđa, preko noći je prostorije pune zlata zamenila zatvorskom ćelijom. Nakon godina i godina robijanja, kao i filmskog beskstva, promenila je život iz korena, pokazavši da ništa nije nemoguće. Danas se bavi slikanjem i pisanjem, a do sada je objavila svoju biografiju u tri dela koja otkriva fascinantne detalje iz njene privatnosti.

- Moje odrastanje je bilo sjajno, uvek smo bili složna porodica i uvek su bili tu za mene. Moj otac, moja velika podrška, je uvek govorio: "Moja Olivera može sve". To mi je dalo vetar u leđa, samopouzdanje i to sam prenela na svog sina, koji je jedan sjajan momak. On mene gleda kao ćerku, i ja živim u toj ulozi ponosne majke i ćerke, a za koju godinu ću krenuti u vrtić - priča nam Olivera sa osmehom na licu:

- Bila sam jako dobra košarkašica. Igrala sam i u Grčkoj 93/94 godine. Jako sam bila uspešna. Onda sam upoznala na svojoj svadbi ljude iz tog sveta, i tako je sve krenulo. Tada je bilo jako teško, čak je i država ilegalno uvozila svašta jer se nije imalo, i tako je sve počelo, ali nemam neki datum kad sam digla dva prsta i upisala se u kriminal.

Olivera i njen bivpi muž sporazumno su se rastali, ali bez obzira na to, jako lepo funkcionišu. Oboje se, kako priča, trude oko deteta.

Tri puta je bila iza rešetaka, a u Grčku istoriju kriminala upisala se kao jedina žena koja je uspela da pobegne iz zatvora.

- Ja sam u zatvoru bila povlašćena, jer sam najbolje slikala. Imali smo i taj društveno-koristan rad koji je smanjivao kaznu, to mi je bilo jako bitno. Bila je tamo jedna žena koja je osetila kako sam moćna, i zbog toge me nije volela. Ništa nisam radila što ne bih smela u tom trenutku. Rekla je kako nema više boja, i to me je ubilo. Duša mi je plakala, svaka suza je preko duše tekla, to je kao da mi je neko oduzeo deo mene, ali sam pobedila i tada - pričala je za "Telegraf".

Tokom gostovanja u emisiji "Puls Srbije" otkrila svoj najteži trenutak u njenom kriminalnom delu života.

- Najteži trenutak za mene je bio posle mog bekstva iz zatvora. Odlučujem da se vratim po drugi put u istu zemlju iz koje sam pobegla zbog najvećeg posla koje sam ja planirala. To je bio odličan potez jer je bio posao završen. Loše je što je ispao takav splet okolnosti i uhvaćeni smo posle nekoliko dana. Moja je neka greška i uvek u kriminalu zbog neke sitne greške sve ode dođavala - rekla je Ćirković pa potom nastavila:

- Koja je to drskost bila da se vratiš u istu zemlju odakle si pobegao i uzmeš svo to zlato. Uradili smo to u 8 sati ujutru neprimetno. Pola ekipe je otišlo u Beograd, a ja sam spavala na tom zlatu i čuvala ga kao kokoška na jajima. Bilo je oko 30 kilograma zlata, ali je u njemu bilo i mnogo dragog kamenja i skupih satova. Ta vrednost je bila ogromna. Kada su me uhapsili tada sam znala da nema kraja mojoj robiji i prvi put u životu pomišljam da sam izgubila rat. Dobila sam 32 godine, ali posle 3 suda smanjeno je na 12 godina. U Grčkoj se nikada ne odleži puna kazna već tri petine i onda imaš i neke povlastice ako si društveno koristan. Klub mi je tada takođe pomogao u premeštanju u neke bolje sobe. Tako da su i te neke moje sportske zasluge i u kriminalu pomogle po malo.

Kako je izgledalo čuveno bekstvo iz zatvora?

- Odlučila sam da pobegnem. Imala sam pristup telefonu za službenike zatvora. To sam iskoristila da javim mojim ljudima ceo plan, a njima sam rekla da dolazi čovek, model, imućan. Oni su bili jako radoznali, želeli su da vide tog modela, a ja sam to iskoristila i pobegla iz zatvora na glavni ulaz. Čekala su me dva motora, jedan slabije i jedan jače kubikaže. Sela sam na onaj slabiji, ali sam uspela da pobegnem. Čekao me je i stan, sve smo imali organizovano.

Iako je puno grešila u životu, za nju kajanje nikada nije bila opcija.

- Znate kako, svi se mi kajemo zbog nečega, ali zarad čega? Pa kajanje je uzaludno, fokusirate se na nešto što je bilo i smetnete s uma ono što dolazi, a nikako ništa ne možete da promenite - istakla je.

Omladini koja je krenula njenim stopama, poručuje da nemaju idole.

- Moj savet je da nemaju idole, to je pogrešno. Tek kada upoznate, ali zaista upoznate te idole i njihove živote, navike, vrline i mane, shvatite da ste se razočarali. Ako želite da budete heroj u kriminalu, ili morate u zatvor ili da vas nema, ako vam se nešto od toga dopada, krenite momentalno tim putem i čeka vas zatvor ili ono najgore - poručuje Olivera.

Za kraj nam kaže da ne može da kaže da nije zadovoljna svojim životom, ali i da ne može da kaže da je srećna. Ističe i da kada bude umirala da će imati 100 želja.

- Na kraju dana, ne mogu da kažem da sam srećna, jer nisam uvek. Desi se da legnem i tužna, i ljuta, i svakakva. Ali, ne kažem da nisam zadovoljna svojim životom. Najbitnije je da imate dete u sebi koje gajite i koje uvek mora da bude tu negde u vama, ovo pitanje je teško. Što se tiče želja, ja sam neko ko uvek ima želje, male, srednje i velike, i na dan kada budem umirala imaću barem 100 želje, jer čovek koji ne želi nije živ.

Oliverin sin mami uzdahe lepšem polu

Olivera je naslednika rodila u Grčkoj, a Nikolinom šarmu ne mogu da odlole mnoge lepotice. Poput mame svojevremno i on se bavi košarkom, a postao je zanimljiv javnosti kada je obelodanjeno da je u vezi sa pevačicom Angellinom. Iako je imala samo lepe reči za njega, ovaj par već odavno je stavio tačku na ljubav posle dve godine zabavljanja.

- Osvojio me je time što imamo lepu komunikaciju, dobro se slažemo, on mi je prijatelj koji mi se sviđa i privlači me. Pre svega taj odnos, kao neko prijateljstvo. Razumemo se, podržava me - pričala je pevačica svojevremeno za domaće medije.

Olivera ističe da je njen najveći uspeh zapravo njen sin na kojeg eje neizmerno ponosna.

- Imam sina koji je dobar, vezani smo jako, do 10 godine smo bili nerazdvojni i tu ne mogu sebe da objasnim. Ja sam njega povređivala kroz taj kriminal, ali uvek u nadi, kao kockar, da ću da se izadim iz te priče - bila je iskrena dama koja je nekada bila glavna u podzemlju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs