"NOVAK JE REKAO DA VIŠE TAKO NE MOŽEMO DA NASTAVIMO": Jelenin postupak je bio pod lupom kad su Đokovići imali krizu

Iako deluje da im je odnos med i mleko, nije uvek bilo tako, jelena se prisetila koja je najveća kriza koju su prevazišli

Celebrities
Autor:
"NOVAK JE REKAO DA VIŠE TAKO NE MOŽEMO DA NASTAVIMO": Jelenin postupak je bio pod lupom kad su Đokovići imali krizu
Foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jelena Đoković jednom prilikom je otkrila koji trenutak u odnosu sa Novakom je bio najteži, i u neku ruku preloman.

Brak Jelene i Novaka Đokovića sa razlogom je velika inspiracija mnogima. Njihova ljubav preživela je sve izazove, a i danas, nakon toliko godina veze, a potom i braka, emocije su im jake kao prvog dana.

Međutim, iako su danas jedan od najskladnijih parova, daleko od toga da im je u zajedničkom životu bilo sve med i mleko, naprotiv...

Jelena je i sama to potvrdila jednom prilikom kada se osvrnula na njihove početke i otkrila sve o krizi koju su uspeli da prevaziđu.

Jelena Đoković
foto: Marija Mladjen/ATAImages

Njihov odnos je u nekoliko navrata bio pred pucanjem upravo zbog daljine koja je bila glavna prepreka njihovoj ljubavi.

To se pre svega odnosi na prvi važan korak u njihovoj vezi kada su bili odlučili da otpočnu zajednički život u Monaku, gde su ih sačekale određene prepreke.

- Tri godine od početka naše veze došli smo do prekretnice. Odlučili smo se za zajednički život. Ali, u Monaku je bilo teško pronaći posao. Sve je “zatvoreno”, ali ja sam se igrom slučaja zaposlila u jednoj naftnoj kompaniji – pričala je Jelena o početnim danima u Monaku.

- Radila sam tamo godinu dana i to je bila nemoguća misija za našu vezu. U jednom trenutku Novak mi je rekao da više tako ne možemo. Dok sam studirala, tačno sam znala kada sam slobodna i kada mu se mogu posvetiti. Na poslu sam provodila dane u kancelariji i naša veza se našla u iskušenju. Zato smo tražili drugo rešenje – ispričala je Jelena jednom prilikom, prenosi "Story".

Novak Đoković, Jelena Đoković
foto: Profimedia

Inače, domaći mediji pisali su da je Jelena pomišljala da ostavi Novaka čak tri puta. Da prebrode bračne krize najviše im je pomogla Novakova majka Dijana.

- Nikad Jelena nije pomišljala da ode zauvek, ali je imala faze kada više nije mogla da se nosi sa Novakovim padovima i periodima kada se povlačio u sebe, te nije mogao da pronađe izlaz - rekao je svojevremeno izvor za "Scandal!" pa dodao:

- Pored kuće, dece, bračnih obaveza, vođenja fondacije, poslova, javnosti imala je nad glavom i Novakove uspone i padove, ali i povredu lakta, tada im je bilo najteže. Baš u to vreme imao je niz poraza i mnogi su ga kritikovali. Novak se povlačio u sebe, nije znao kako da se izbori sa pritiskom javnosti. Jelena je pokušavala da ga podigne na razne načine, pričala je s njim danima i noćima, tražeći način da ga vrati na put uspeha, ali on tada nije imao snage. To ju je pogađalo pa je da bi ga trgla govorila da će otići i da se neće vratiti dok ne bude ponovo stari Nole - kaže izvor i otkriva ko je pomogao da brak Novaka i Jelene opstane uprkos svemu.

Novak Đoković, Jelena Đoković
foto: AP

- Dijana je to na vreme osetila, pa je bila ključna u rešavanju problema. Dosta je tada Jeleni pomagala oko dece i drugih obaveza, ali ju je i svakodnevno bodrila. Kroz suze joj je ponavljala: "Ajde, ne padaj, moraš izdržati, na kraju sve ostane na nama ženama. Samo budi uz muža i biće sve u redu. Žena je stub porodice, ako ona padne pada sve. Zamisli kroz šta sam sve ja morala da prođem dok smo još bili podstanari i morala da se bavim mužem i decom i borim da preživimo, okupiraj se time da održiš porodicu na okupu i da svi zajedno pregrmite ove teške trenutke - navodi izvor njene reči.

Novak Đoković, Jelena Đoković
foto: Kurir / Dragana Udovičić

Srećom Jelena je poslušala Dijanine savete, a kasnije je i sam Novak u jednom dokumentarcu istakao da ga je samo Jelena spasila i naterala da se digne i okrene prirodi, mudrim mislima i veri. Jelena je uspela da promeni Novakov način razmišljanja, da ga psihički ojača, i sada su zajedno uspeli da prevaziđu sve i postanu jači nego ikada.

Stil/Story

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs