"KAD SAM SE TEK POJAVILA GOVORILI SU MI DA NEMA RUŽNIJE I TERALI DA SE OPERIŠEM": Ali ona je uspela uprkos SVEMU

Jedna od najčuvenijih i najtalentiranijih glumica u Holivudu, Meril se prisetila situacije sa kojom se susrela na audiciju za film “King Kong“, kada joj je redatelj rekao da je ružna

Celebrities
Autor:
"KAD SAM SE TEK POJAVILA GOVORILI SU MI DA NEMA RUŽNIJE I TERALI DA SE OPERIŠEM": Ali ona je uspela uprkos SVEMU
Foto: Renato ROTOLO / AFP / Profimedia

Da lepota nisu pravilne crte lica, uverila nas je lično Meril Strip. Čak i kad je sumnjala u sebe zbog svog izgleda, nastavila je da radi na sebi. Ali ne estetske zahvate da bi drugim ljudima izledala spolja privlačno i idealno, nego je radila na prihvatanju svojih nesavršenosti.

Meril Strip
foto: UNITED ARTISTS / Entertainment Pictures / Profimedia

"Mladim ženama bih poručila da ne troše previše vremena brinući se o svom izgledu i težini. Bitno je iskoristiti ono što nas čini jedinstvenim - to je naša prednost. Svi se trude da izgledaju isto, ali oni koji su različiti, jesu svoji i autentični", savetovala je.

I kad su govorili da je ružna, ona je bila jedinstvena

Iako je danas Meril jedna od retkih glumica koja je osvojila sve tri najvažnije filmske nagrade - Oskara, Zlatnog globusa i Nagradu udruženja filmskih glumaca, priseća se neugodnog početka svoje karijere. Na audiciji za film "King Kong", stajala je pred slavnim rediteljem Dinom de Laurentisom koji je na italijanskom jeziku rekao svom sinu: "Pa ona je ružna, zašto si mi doveo ovu ružnu devojku?" Iako veoma mlada, bila je hrabra i odgovorila mu na istom jeziku: "Žao mi je, ali sam razumela sve što ste rekli. Žao mi je što nisam dovoljno lepa da bih bila u filmu King Kong."

Meril Strip
foto: 20TH CENTURY FOX - Album / Album / Profimedia

Lepota se krije u posebnosti a ne kopiranju drugih

Da bi stvar bila gora, Meril je i sama sebe sputavala mislima da će joj biti teško da se ostvari kao glumica zbog svog izgleda. Uprkos tome, bila je uporna i zahvaljujući karakterističnim crtama svog lica postala je čuvena. “Devojke potroše previše vremena brinući se o tome a postoje i bitnije stvari. Za muškarce i žene uopšteno, iskoristite ono što vas čini drugačijim – to je vaša prednost. Svi se trude da izgledaju prilično slično, ali oni koji su drugačiji, biće odabrani.”

Meril Strip
foto: Profimedia

Jedna i jedina – neponovljiva

Nekada sam mrzela svoj nos, danas više ne – ok je”, kazala je Meril u govoru koji je održala povodom primanja počasnog doktorata na Univerzitetu u Indijani. Mnogi se slažu da glumica nije klasična lepotica ali jednostvavno zrači ženstvenošću. U karijeri je dobila dva Oscara, šest Zlatnih globusa, nagradu Grammy i BAFTA nagradu. Čak 14 puta nominovana je za Nagradu Akademije – Oskar, čime drži rekord. Danas se smatra jednom od najcenjenijih i najtalentovanijih glumica svih vremena.

I da, možda ni sada nije najlepša niti po standardima klasične lepote, ali je jedinstvena, svoja i neponovljiva.

Stil/Estetic.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs