RODITELJI SU MU BILI VELIKANI JUGOSLOVENSKE FILMSKE SCENE: Oca glumca Marka Janketića svi znaju, a ova dama mu je majka

Talenatnašeg poznatog glumca u njegov veliki uspeh ni ne čudi, kada znamo ko su mu bili roditelji

Celebrities
RODITELJI SU MU BILI VELIKANI JUGOSLOVENSKE FILMSKE SCENE: Oca glumca Marka Janketića svi znaju, a ova dama mu je majka
Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Legendarni glumac Mihailo Miša Janketić i njegova porodica nikada se nisu preterano eksponirali u javnosti, pa se o njegovom privatnom životu malo znalo.

Marko Janketić koji je njegov sin, spada u najcenjenije glumce svoje generacije, a u poslednje vreme je u žiži interesovanja zbog maestralno odigrane uloge Isa Lere Džamba u filmu "Nedelja", koji se bavi mladošću čuvenog pevača Džeja Ramadanovskog.

Mlađi Janketić u svojoj karijeri ima veliki broj zapaženih uloga, između ostalih u serijama "Ubice mog oca", "Toma", "Pevačica", "Južni vetar: Na granici", "Bunar", "Močvara"... Gledali smo ga i u brojnim filmovima i predstavama u beogradskim pozorištima.

Mihajlo Miša Janketić
foto: Printscreen/youtube/kao sav normalan svet

Da popularni glumac poseduje redak dar, to je očigledno, a jasno je i da je pored napornog rada , prste u njegovo stvaralaštvo umešala i genetika, budući da je sin čuvenih glumaca, dvoje velikana jugoslovenske i srpske scene.

Iako se zna ko je bio njegov otac, zbog prezimena koje dele, malo ko zna da je njegova majka slavna glumica Svjetlana Knežević.

Jedna od najlepših devojaka Jugoslavije i čuvena balerina, koju je Start 1971. opisao i kao "najgraciozniju", prvu ulogu na filmu je zabeležila 1970. godine, a najširu prepoznatljivost stekla je igrajući u TV seriji "Grlom u jagode". Nastupala je decenijama i u pozorištu, gde je ostavila dubok trag.

U prvim godinama karijere pronašla je ljubav svog života u Miši Janketiću, za kog se udala 1972. godine, a par je potom dobio četvoro dece. Kruna njihove ljubavi su Marko i Milica, koji su poznati glumci, kao i ćerka Iva Ćirić, koja je odabrala balet kao životni poziv, i Radomir Janketić, jedini član porodice koji se ne bavi umetnošću.

Kako je Svjetlana istakla jednom prilikom, nije uvek bilo jednostavno paralelno graditi veliku karijeru i veliku porodicu. Ipak, na jedno je ponosnija. "Nije bilo lako pogotovo ne u našem društvu, ali i to je prošlo. Imam dobru osobinu da sve što je ružno zaboravim. Pamtim samo ono lepo, a deca i unuci su moje najvažnije dostignuće" rekla je glumica.

Marko Janketić
foto: ATA Images

I supruga njihovog naslednika Marka opčinila je beograđane na premijeri filma 'Nedelja', Toliko je lepa da ćete je pomešati s nekom glumicom!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs