BIO JE 1. ŽRTVA OPAKE BOLESTI U SRBIJI, IMAO JE 31 GODINU KAD JE UMRO: Pao s kreveta u kesi koju niko nije hteo da PIPNE

Ivan Vdović Vd umro je u velikim mukama i bio je prva žrtva side u Srbiji.

Celebrities
11:22h Autor:
BIO JE 1. ŽRTVA OPAKE BOLESTI U SRBIJI, IMAO JE 31 GODINU KAD JE UMRO: Pao s kreveta u kesi koju niko nije hteo da PIPNE
Foto: Printscreen Youtube/EX YU ARHIV

Brojne slavne ličnosti preminule su zbog posledica HIV - a, a među njima je i velika rokenrol zvezda, Ivica Vdović Vd. Bio je jedno od najistaknutijih imena domaće rokenrol scene, a pomisao na njega budi razne asocijacije i sećanja na čoveka kojeg život nije mazio.

Rođen je 1961. godine u Beogradu kao Ivan Vdović, odrastao je kao Ivica, a širom Jugoslavije bio je poznat pod nadimkom - Vd. Proslavljena legenda više od 30 godina nije sa nama, a mnogi i danas tvrde da se bubnjar kao što je on bio, još nije rodio.

Ivan Vdović, Ivica Vdović
foto: Printscreen Youtube/ Boris

Sem činjenice da je bio vanserijski bubnjar, možda i do danas neprevaziđen, da je učestvovao u kreiranju možda najbitnijeg beogradskog benda Šarlo akrobata i to ne tek kao deo ritam sekcije, kako to često biva sa bubnjarima, već kao punopravni i punovažni njegov deo, te da je preminuo kao prva registrovana HIV osoba, bolesti koja će poharati beogradsku muzičku scenu, veći deo njegove svakodnevnice je obavijen misterijom, piše XXZ magazin.

Ivan Vdović
foto: Printscreen/youtube

"Te 1985. godine taj isti Ivica otišao je da se testira na neku čudnu bolest koja se pojavila u Beogradu. Vratio se i celom gradu je rekao da je zaražen AIDS-om. Ovo je jedan ružan i mali grad - okrenuo mu je leđa. A on je vrlo ponosno, dostojanstveno i skromno u svom balon mantilu još godinu i po dana svirao bubnjeve", pričala je pokojna Sonja Savić, glumica i bliska prijateljica čuvenog bubnjara.

"On je bio više od same svirke. On je bio muzika. Njega smo pratili - rekao je za Vda poslednji bubnjar EKV-a", Marko Milivojević. Vd je preminuo 25. septembra 1992. Imao je 31 godinu.

Kada je preminuo, Sonja Savić, tužnu vest je javila zajedničkom prijatelju Darku Rundeku.

"Kada me je pitao kako je umro, rekla sam da je samo pao sa kreveta u nekakvoj infektivnoj kesi koju niko nije hteo da podigne".

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs