Serija otkriva nove detalje

Istina iza ubistva Đanija Versaćea: Ko je ubicu zarazio sidom? (FOTO)

Tačan razlog za krvavi čin nikad nećemo saznati

Vip priča
Autor:
Istina iza ubistva Đanija Versaćea: Ko je ubicu zarazio sidom? (FOTO)
Foto: Profimedia

U vreme smrti, bio je jedan od najpopularnijiih dizajnera na svetu. Oblačio je princezu Dajanu, Madonu, Eltona Džona i mnoge druge slavne ljude. Njegovo ubistvo šokiralo je svet, a 20 godina kasnije inspirisalo je poznatu emisiju "Američka krimi priča" da se detaljnije pozabavi ubistvom Đanija Versaćea kroz seriju.

Upravo ova emisija podsetila je javnost na veliku tragediju koja je tada potresla ceo svet.

Tog kobnog 15. jula 1997. godine, Endru Filip Kunanan vrebao je u zasedi ispred kuće proslavljenog italijanskog dizajnera, Đanija Versaćea, čekajući da se modni kralj vrati sa jutarnje kafe, koju je uvek pio u obližnjem kafiću.

Čim se Versaće dovoljno približio, Kunanan je pucao i ubio dizajnera sa dva hica u potiljak, kažu zapisnici FBI, a prenosi Time.

Ljubavna priča o kojoj se govori i nakon 35 godina: Moderna bajka sa tragičnim krajem! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Ono što se brzo otkrilo jeste da Versaće nije bio prva žrtva Endrua Kunanana. Policija je otkrila da se radi o serijskom ubici, osumnjičenom za još četiri ubistva u Minesoti, Nju Džerziju i Ilinoisu.

Bio je na listi najtraženijih begunaca na poternici FBI-ja, slučaj od nacionalnog značaja, a u vreme kada je ubio dizajnera, skrivao se iza gej scene Majami Biča.

Kako je skončao Laza Lazarević: Čovek koji se na samrtnoj postelji smejao!

foto: Profimedia

Vlasti veruju da je 27-godišnji Kunanan pre Versaćea ubijao bivše ljubavnike, a prvi na listi bili su mu oni za koje je sumnjao da su mu preneli HIV virus.

Nekoliko sati nakon ubistva, policija je identifikovala Kunanana kao glavnog osumnjičenog. Ocenjen je kao veoma inteligentan i opasan čovek, željan luksuznog života. Govorio je dva jezika, ali je napustio fakultet i živeo od veza sa bogatim, starijim muškarcima. FBI čak veruje da se bavio prostitucijom.

Najtužnija pesma stare Jugoslavije: Zašto ju je Tito zabranio na 10 godina!

Vila Đanija Versaćea u Majami Biču
Vila Đanija Versaćea u Majami Bičufoto: Profimedia

Iako je prošlo 20 godina, Kunananov motiv još uvek nije jasan. Prema pisanju magazina People, žrtva i ubica se nisu poznavali, iako su verovatno negde sreli. Federalna policija veruje da se motiv možda skriva u tome što je Kunanan ubijao isključivo homoseksualce, a bilo je poznato da je Versaće bio u dugoj vezi sa Antonijom D' Amikom. Istraga ubistva Đanija Versaćea završila se 23. jula 1997, osam dana nakon što je upucan.

Policija ga nije uhvatila - Kunanan se ubio hicem iz pištolja, u čamcu na obali Majami Biča, nedaleko od mesta gde je presudio slavnom dizajneru i zauvek ostavio veo misterije oko ubistva voljenog modnog kralja.

Bila je ponos i lepota stare Jugoslavije: Tragedija koja se i dalje pamti (FOTO)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs