LEŽE NA PARAMA, A IZGLEDAJU KAO BESKUĆNICE: Dok je jedna sestra uvek u jeku skandala, druga se bori sa poremećajem

Godinama intrigiraju javnost, svima je čudan njihov stajlign koji deluje neuredno i neugledno, a ni same ne znaju koliko su bogate

Celebrities
Autor:
LEŽE NA PARAMA, A IZGLEDAJU KAO BESKUĆNICE: Dok je jedna sestra uvek u jeku skandala, druga se bori sa poremećajem
Sestre Olsen, Foto: Javiles/Bruce/WCP / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Meri-Kejt i Ešli Olsen nekada su bile najveće dečje i tinejdžerske zvezde svog vremena. Pre nego što su napunile 20 godina, njihovo bogatstvo se procenjivalo na 100 miliona dolara. No, danas se na njihovom bankovnom računu nalazi više od 500 miliona dolara.

Poslednji put smo ih videli na velikim ekranima pre 15 godina, ali ove dve 35-godišnjakinje i dalje spadaju među 100 najbogatijih zvezda na svetu. Fascinantno je to što su postale najmlađe producentkinje u istoriji Holivuda sa samo šest godina. Osnovale su filmsku produkciju 'Dualstar Entertainment' 1993. godine, koja se bavila filmovima, serijama, časopisima i video igrama. Već četiri godine kasnije, stekle su titulu milionerki.

Ikone Stila

Sa filmskih platna, fokus je sada usmeren na modu, a bliznakinje su postale vodeće zagovornice boho stila i boemske mode. I dok ih mnogi dive kao modnim ikonama, postoje i oni koji ne odobravaju njihov stil. Često možemo čuti negativne komentare upućene njihovom izgledu, uz primedbe poput "Izgledaju kao beskućnice, a imaju toliko novca", što često dolazi od modnih kritičara i publike.

No, čini se da ih ovi komentari uopšte ne pogađaju. U stvari, 2006. godine su osnovale modnu kuću koja je postigla značajan uspeh, pokazujući da njihova strast prema modi ide iznad i van ograničenja tuđih mišljenja.

Beg od kamera i javnog života

Sestre su najavile kako nemaju nameru da se vrate glumi. Izrazile su želju da ostatak života provedu što dalje od kamera. Budući da su pred njih prvi put stale kada su imale samo šest meseci, ova njihova želja ne izaziva čuđenje. U prilog tome ide i podatak da se blizanakinje odbijaju da se priključe društvenim mrežama pa tako nemaju službene profile ni na jednoj popularnoj aplikaciji.

"Jednostavno nam to ne odgovara u ovom trenutku", ispričala je Meri Kejt kada im je ponuđeno pre nekoliko godina da snime još jedan film.

Privatni život koji intrigira javnost

Iako se trude da žive što mirnije i daleko od očiju javnosti, njihov život je često tema mnogih medija. Njihov ljubavni život je u više navrata punio naslovne strane časopisa. Ovo se posebno odnosi na mlađu Meri Kejt. Pojedini mediji su je povezivali sa smrću glumca Hita Ledžera s kojim je tada navodno bila u ljubavnoj vezi.

Naime, nakon što je 28. januara 2008. godine maserka pronašla glumca bez svesti u njegovom njujorškom apartmanu, prvo je dvaput nazvala Meri Kejt, a tek potom hitnu pomoć. Ona je tada preko advokata zatražila imunitet, ali sve moguće sumnje su odbačene kada je smrt proglašena slučajnim predoziranjem.

Sedam godina kasnije odjeknula je vest kako se udala za 17 godina starijeg bankara Olivera Sarkozija, brata nekadašnjeg francuskog predsednika Nikolasa. U aprilu 2020. godine Amerikanka je na iznenađenje mnogih zatražila razvod.

"Njena posvećenost poslu bila je neosporna, dok je on, poput mnogih Francuza, težio porodičnom životu kao prvom prioritetu. No, nije shvatao da nije mogao kontrolisati ženu koja je od malih nogu zarađivala svoje milione", komentarisao je bliski prijatelj para nakon vesti o njihovom braku koji se raspao.

U aprilu je "Dejli mejl" izvestio o kompleksnoj situaciji između Meri Kejt i Olivjea, koji su započeli vezu 2012. godine. Bankar i polubrat bivšeg francuskog predsednika, Nikola Sarkozi, primorao je Meri Kejt da napusti stan u kojem su zajedno živeli, prekinuvši zakup, a da je nije ni obavestio o tome. Njegovi advokati su zatražili da se Meri iseli do 18. maja, dok je ona tražila produženje roka do 30. maja.

Interesantno je da je Meri Kejt jednom prilikom podelila kako joj je brak pomogao da pravilno razvrsta prioritete u životu. Ova promena je značila da je ostavila iza sebe "ludi život" pun beskrajnih zabava, koji je bio deo njenog mladalačkog perioda. Ranije se suočavala s poremećajima u ishrani, a šuškalo se i o njenom navodnom konzumiranju opojnih supstanci.

S druge strane, dva minute starija bliznakinja Ešli važi za "zlatnu sestru" u porodici Olsen. Nakon završetka školovanja nastavila je pomno da radi na kreiranju porodičnog modnog brenda i plasmanu popratnih proizvoda s njihovim potpisom na svetsko tržište. Godine 2005. našla se u jeku skandala kada je na osnovu snimljenih fotografija javno prozvana zbog konzumacije droge.

Tužila je nedeljnik koji je plasirao ovu priču, nakon čega joj je odobrena odšteta u visini 40 miliona dolara zbog nanošenja štete ugledu.

1 / 3 Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Što se njenog ljubavnog života tiče, od 2017. godine je u vezi s umetnikom Luisom Ejsnerom. Bliznakinje trenutno žive u Njujorku u prestižnoj četvrti Aper Ist Sajd.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs