"JOJ STAJLINGA, MAJKO MOJA": Naše pevačice su pre 20 godina nastupale u džemperima, s naslagama pudera, ovo je bila MODA

Za 20 godina, možda ćemo se smejati našim sadašnjim modnim izborima, dok budemo pratili nove trendove koji će nam doneti sledeću modnu eru

Celebrities
Autor:
"JOJ STAJLINGA, MAJKO MOJA": Naše pevačice su pre 20 godina nastupale u džemperima, s naslagama pudera, ovo je bila MODA
Pevačice, Foto: preentscreen/Youtube

Nostalgija za prošlim vremenima često nas podseća na to koliko se svet oko nas menja. Pogled na fotografije popularnih pevačica iz prethodnih decenija pruža nam zanimljiv uvid u to koliko se modni trendovi menjaju tokom vremena. Pre 20 godina, naše omiljene pevačice izgledale su potpuno drugačije nego danas. Te slike nas podsećaju na razdoblje kada su džemperi bili u modi i kada su se nosili u svečanim prilikama, kada je kosa bila raščupana do ekstrema, i kada je tona šminke bio gotovo obavezna stavka na licu svake javne ličnosti.

Jelena Karleuša

Jelena Karleuša može se ponositi karijerom koja traje već dve decenije. Pored svojih velikih hitova, pevačica je poznata i po svom provokativnom imidžu.

Jelena Karleuša
foto: preentscreen/Youtube

Međutim, kada se prvi put pojavila na srpskoj estradi davne 1995. godine, Karleuša je izgledala znatno drugačije. Tada je imala samo 17 godina kada je nastupila na Poselu 202, gde je izvela pesmu "Ogledalce". Evo kako je izgledala tada.

Tada je bila u modi nošenje džempera u svim mogućim varijantama, čak i kada je reč o prvom nastupu. Jelena Karleuša je odabrala beli džemper sa prugama, dok je u poslednjih 15 godina viđamo na sceni u vrlo ekstravagantnim izdanjima. Moramo priznati da joj svaka varijanta izuzetno dobro pristaje.

Goca Tržan

Goca Tržan je žena koju uvek karakterišu plava kosa i besprekoran izgled, ali i njeno nekadašnje članstvo u grupi Tap 011.

Fotografije koje kruže internetom prikazuju Gocu koja uopšte ne liči na ovu koju pratimo poslednjih 20 godina, samo zbog promene boje kose. U prošlosti je bila brineta sa šiškama, nosila je jaku šminku i pratila modni stil koji je bio popularan u to vreme.

Goca Tržan
foto: preentscreen/Youtube

Goca Tržan je već dugi niz godina poznata na srpskoj muzičkoj sceni. Pre nego što se pridružila popularnoj grupi Tap 011, bila je članica rok sastava Distorzija.

Goca Tržan
foto: preentscreen/Youtube

Jedan od komentara ispod tih starih slika bio je "O, majko, kakav stajling".

Važno je imati na umu da je tadašnji modni stil pre 20 godina bio upravo takav.

Nataša Bekvalac

Javnosti je poznato da je Nataša kao devojčica često gostovala u emisiji "Muzički tobogan", gde je pokazala svoje vokalne sposobnosti.

Nataša Bekvalac
foto: preentscreen/Youtube

U to vreme Nataša Bekvalac je bila smeđa devojčica, a njen modni stil je priličio njenim godinama. Bila je u šljokasnoj ljubičastoj haljinici, preslatka devojčica.

Ubrzo se ofarabala u plavo i ovoj boji je ostala verna do danas. Međutim, njen stil je prolazio kroz različite transformacije, a danas se upravo ona ubraja u pevačice koje diktriraju modne trendove.

Maja Nikolić

Iako je danas prepoznatljiva po svom britkom jeziku i čestim svađama koje privlače pažnju javnosti, Maja Nikolić je nekada bila neuporedivo nežnija i mirnija.

Maja Nikolić
foto: preentscreen/Youtube

Ona je u tom periodu kada je fotografija nastala imala tek 21 godinu, a njena karijera bila je u usponu. Crna kosa joj je lepo pristajala, kao i ovaj ležerni stajling.

Karijera Maje Nikolić više nije u usponu. Sada je ljudi više pamte po njenom učešću u rijaliti programima.

Zorica Brunclik

Legendarna pevačica Zorica Brunclik dugi niz godina, tačnije od 1993. ima prepoznatljivu, specifičnu boju kose, međutim, nije tako bilo na početku njene karijere, čega se malo ko i seća.

Karijeru je započela davne 1974. godine, a tada se pojavila sa prirodnom bojom kose, dugom kao i sada, i naravno izvanrednim glasovnim sposobnostima, što potvrđuje i dan danas.

Fotografiju iz tog perioda, kada je stupila na muzičku scenu, pevačica je objavila na Fejsbuku, čime je mnoge iznenadila.

Ove fotografije su živi dokaz da je moda zaista promenljiva i da ono što je danas popularno sutra može biti potpuno zastarelo. Kroz godine, ove pevačice su prošle kroz značajne transformacije. Njihov stil se menjao zajedno sa trendovima i evolucijom društva. Danas vidimo kako su se transformisale u ikone stila, sa modernim frizurama, sofisticiranom šminkom i odećom koja prati najnovije trendove.

Ova promena nam jasno pokazuje da je modni svet dinamičan i da se stalno razvija. Ono što je nekada bilo popularno sada izgleda smešno i nezamislivo, a isto će važiti i za ono što je danas u trendu. Za 20 godina, možda ćemo se smejati našim sadašnjim modnim izborima, dok budemo pratili nove trendove koji će nam doneti sledeću modnu eru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs