HITLER JE VEROVAO DA ĆE GA OZDRAVITI BIKOVA SPERMA I OTROV ZA PACOVE: Diktator je slepo slušao ŠARLATANA umesto lekare

Prvi čovek Trećeg rajha uzimao čak 74 različita medikamenta, među kojima su bili opijati, amfetamini, sedativi, probiotici i laksativi

Celebrities
11:32h Autor:
HITLER JE VEROVAO DA ĆE GA OZDRAVITI BIKOVA SPERMA I OTROV ZA PACOVE: Diktator je slepo slušao ŠARLATANA umesto lekare
Adolf Hitler, Foto: Profimedia

U nekim spisima postoje tvrdnje da je doktor Teodor Morel postepeno uvlačio Adolfa Hitlera na amfitamine i da je od njih postao zavistan.

Prema informacijama iz dokumentarnog filma "Izgubljeni snimci Trećeg rajha", otkriveno da je Adolf Hitler bio osoba sa izrazito kompleksnim zdravstvenim problemima i duboko poremećenom psihologijom. Film otkriva da je Hitler patio od manijakalno-depresivnog poremećaja, što ga često dovodilo do ekstremnih oscilacija raspoloženja, od uzvišenog osećaja moći do dubokih depresivnih epizoda. Osim toga, bio je hipohondar, neprestano zabrinut za svoje zdravlje, iako je paradoksalno zloupotrebljavao svoje telo na ekstremne načine, piše Povijest.hr

Hitler
foto: Profimedia

Hitlerov zdravstveni karton otkriva da je svakodnevno konzumirao čak 80 različitih hemijskih supstanci, što je zaista šokantno. Među ovim supstancama su se nalazili otrov za pacove, amfetamini, bikova sperma i morfijum. Ovako masivna konzumacija različitih supstanci bacila je svetlo na njegovu ovisnost i potrebu za različitim sredstvima kako bi održao svoje funkcije.

Još jedan zastrašujući detalj je da je Hitler ušmrkavao kokain u prahu kako bi "pročistio sinuse i smirio grlo", a takođe je koristio kapljice koje su sadržavale 10 procenata kokaina direktno u oči. Ovo ukazuje na njegovu potpuno neumerenu i opasnu zloupotrebu kokaina, koji je poznat po svojim jakim psihološkim i fizičkim efektima.

Zdravstveni izazovi koje je praktikovao uticali su na njegovu sposobnost donošenja odluka, a masivna zloupotreba supstanci verovatno je doprinela njegovim sve iracionalnijim potezima i odlukama tokom Drugog svetskog rata.

Ko je bio Teodor Morel?

Doktor Teodor Morel je bio Hitlerov lični lekar, čovek koji je prepisivao Hitleru lekove. Iako se Morel često opisuje kao lekar, njegovi tretmani i terapije su često bili daleko od medicinskih standarda i etičkih normi. Ustvari, njegovo delovanje je više ličilo na bacanje magije nego na medicinu.

Jedan od najpoznatijih supstanci koje je Morel prepisivao Hitleru bili su amfetamini. Ovi stimulansi, koji su poznati i kao "pep pilule", pružali su trenutnu energiju i osećaj euforije. Hitler je redovno koristio ove amfetamine kako bi održao svoju budnost i vitalnost tokom dugih noći bez sna, dok je vodio svoje ratne kampanje i donosio ključne odluke. Međutim, ovi stimulansi nisu samo povećavali Hitlerovu produktivnost, već su imali i ozbiljne nuspojave.

Upotreba amfetamina izazivala je ozbiljne zdravstvene probleme kod Hitlera. Osećao je stalnu nelagodnost, nesanica ga je mučila, a njegova ishrana je bila katastrofalna. Morel je često propisivao i druge sumnjive lekove i supstance, uključujući hormonalne preparate i vitamin injekcije koje su, umesto da poboljšaju Hitlerovo zdravlje, samo pogoršavale njegovo stanje.

Adolf Hitler
foto: Profimedia

Pored amfetamina, Morel je Hitleru prepisivao i brojne druge lekove, često bez ikakvih medicinskih indikacija. To su uključivalo homeopatske supstance, ekstrakte životinjskih organa, i različite vitaminske koktele. Hitler je postao zavisnik od ovih tretmana, a njegovo zdravlje se rapidno pogoršavalo pod uticajem Morelovih eksperimenata.

Kako su lekovi uticali na njegovu psihu?

Izveštaj sa oznakom tajnosti, na 47 strana govori o tome kako je Hitler imao hronični ekcem, stomačne grčeve i nadutost stomaka. Niko nije mogao da ga oslobodi muka, sve dok mu dr Morel nije prepisao žive bakterije koje su ublažile grčeve u stomaku.

Ova otkrića navela su neke istoričare na spekulacije da li je na Hitlerovo ekstremne i pogrešne poteze u vođenju rata uticala činjenica da je bio zavisnik od lekova.

Mnogi veruju da je baš to uticalo na ekstremne poteze nacista.

Adolf Hitler
foto: Profimedia

Međutim, ima i onih koji smatraju da su to samo izgovori i pokušaji da se na neki način opravda njegovo ponašanje.

“Samo 48 sati pre smrti Hitler je izdiktirao testament, pri čemu je bio potpuno lucidan i svestan. Njegove mentalne sposobnosti bile su normalne”, tvrdi Hans-Joakim Nojman, autor knjige “Da li je Hitler bio bolestan?”

“Jevreji nisu zbrisani zato što je Hitler bio bolestan, nego zato što je većina Nemaca sledila njegove odluke. Hitler je uvek znao šta radi”, dodaje Nojman

Dr Morel je u svojoj ordinaciji držao ulje za čišćenje oružja koje je zabranjeno za ljudsku upotrebu, i pilule protiv gasova u stomaku spravljene od otrova za pacove. Neke kolege su ga zvale “šarlatanom”, “majstorom za injekcije”, “nadrilekarom”, dok su ga drugi zbog njegovih spornih metoda lečenja smatrali “dvostrukim agentom” koji je, zapravo, pokušavao da otruje Hitlera, ne bi li ovaj postao toliko disfunkcionalan kako ne bi mogao da ostvari što je naumio.

Hitler je primao injekcije sa ekstraktom prostate ili testisa mladih bikova kako bi pojačao libido i mogao da zadovolji svoju znatno mlađu ljubavnicu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs