OTPEVALA JE HIT "DODIRNI MI KOLENA" I OTIŠLA IZ ZEMLJE PRE 3 DECENIJE: Ovako danas izgleda prva pevačica Zane

Pre trideset godina je napustila zemlju i otišla u Kanadu, ali mnogi kažu da se nije značajno promenila

Celebrities
19:07h Autor:
OTPEVALA JE HIT "DODIRNI MI KOLENA" I OTIŠLA IZ ZEMLJE PRE 3 DECENIJE: Ovako danas izgleda prva pevačica Zane
Zana Nimani, Foto: preentscreen/Youtube

Zana Nimani, koja je postala prva i najpopularnija pevačica grupe "Zana," ostavila je neizbrisiv trag na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije. Njen povlačak iz javnosti tokom najveće popularnosti ostao je enigma za mnoge obožavaoce i muzičke kritičare.

Godine 1980. su bile ključne za Zaninu karijeru, kada je postala članicom grupe "Zana." Ime grupe je, naravno, inspirisano njenim imenom, a pesma "Dodirni mi kolena" postala je trenutni hit koji je lansirao Zanu u regionalnu zvezdu. Ova pesma postala je evergrin, a i danas je moguće često je čuti na zabavama, svirkama i radio stanicama. Autor teksta ove pesme je Marina Tucaković, koja je tada već bila jedna od najcenjenijih i najpoznatijih tekstopisaca u regionu.

Zana Nimani
foto: Printscreen/youtube

Marina Tucaković je sećala se prvog susreta sa Zanom u studiju 6 Radio Beograda. Zana je tada bila debeljuškasta, ali njena lepota nije ostala neprimećena. Međutim, ono što je zaista plenilo bilo je njen neobično moćan glas. Marina i Zana su kasnije zajedno radile na oblikovanju njenog imidža, ali ubrzo se pokazalo da je publici Zanine pesme bilo najvažnije - njen glas i ta neka posebna magija koju je širila oko sebe.

Marina Tucaković je, osim "Dodirni mi kolena," napisala i druge hitove za grupu "Zana," uključujući pesme "Majstor za poljupce" i "Jabuke i vino," koje su takođe postale evergrini. Njihova saradnja nastavila se i nakon ovih hitova, što je doprinelo još većoj popularnosti Zane i grupe "Zana."

Iako je Zana Nimani napustila javnu scenu u trenucima svoje najveće slave, njen doprinos muzici ostaje neizbrisiv. Njena muzika i izvanredan glas i dalje žive kroz generacije, ostavljajući trajni utisak na ljude širom regiona.

Zana Nimani
foto: Printscreen/Grupa Zana/YouTube

Uprkos ogromnoj popularnosti koju je stekla kao frontmenka grupe "Zana," Zana Nimani je 1985. godine donela hrabru odluku da napusti grupu i započne svoju solo karijeru. Njen prvi samostalni album nazvan "Noćas pjevam samo tebi" bio je prijemčiv publici, ali nakon toga, Zana se povukla iz javnosti, što je ostavilo mnoge obožavaoce u neverici.

Nakon izlaska iz muzičkog sveta, Zana je ušla u brak sa Đorđem Šiškinom, a 1991. godine su dobili ćerku Teu. Nekoliko meseci nakon rođenja svoje ćerke, Zana je donela još jednu iznenađujuću odluku - napustila je Srbiju i preselila se u Kanadu. Ovo je bio prelomni trenutak u njenom životu, jer je napustila svoju zemlju i muzičku karijeru kako bi započela novi život u drugom delu sveta.

U Kanadi, Zana se posvetila poslu u oblasti finansija, potpuno suprotnom od svog ranijeg života na sceni. Ovo je bila još jedna potvrda njenog hrabrog duha i sposobnosti da se prilagodi novim okolnostima.

Iako je Zana Nimani napustila muzičku scenu u najsjajnijem trenutku svoje karijere, njen životni put nakon toga je bio obogaćen novim iskustvima, a njena ljubav prema muzici je i dalje živela kroz njenu ćerku. Njena odluka da se posveti porodici i drugim interesovanjima izvan muzike je donela ravnotežu i sreću u njenom životu, što je duboko lično iskustvo koje je obogatilo njenu priču.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs