BOGATI MUŽ JE ISKLJUČIO SA APARATA, ĆERKA JOJ NI NA SAHRANU NIJE DOŠLA: Od svega je mogla pobeći, ali od PROKLETSTVA ne

Sve o smrti Grejs Keli bilo je pod velom misterije, a pokrenute su i razne teorije o njenoj pogibiji.

Celebrities
08:53h Autor:
BOGATI MUŽ JE ISKLJUČIO SA APARATA, ĆERKA JOJ NI NA SAHRANU NIJE DOŠLA: Od svega je mogla pobeći, ali od PROKLETSTVA ne
Foto: Profimedia

Dana 13. septembra 1982. godine, Grejs Keli i njena ćerka, princeza Stefani, doživele su saobraćajnu nezgodu. Uglavnom zbog niza obmanjujućih saopštenja iz palate u Monaku - glavni hirurg bolnice bi ih nazvao "đubretom" u Njujork tajmsu - javnost je bila zavedena kako o prirodi nezgode, tako i o težini povreda princeze Grejs.

Konfuzija u to vreme dovela je do stalnog osećaja da javnosti nije data cela priča, a evo šta se zaista dogodilo.

Prema odlomku iz knjige Renije i Grejs: Intimni portret Džefrija Robinsona, objavljenom u Čikago tribjunu, par je imao karte za voz do Pariza, gde je 17-godišnja Stefani trebalo da krene u školu.

Grejs Keli
foto: Profimedia

Grejsin šofer je dovezao princezin 11-godišnji Rover i ponudio da vozi, ali Grejs je insistirala da ona to može da uradi, jer ne mogu da stanu tri osobe u auto sa prtljagom. Otprilike dve milje izvan La Turbiea, Grejs je promašila posebno oštro skretanje, a onda je automobil sleteo.

Stefaninina sestra Karolin je prenela Robinsonu šta joj je Stefani rekla da se dogodilo u kolima.'' Stefani mi je rekla: 'Mama je stalno govorila, ne mogu da prestanem. Kočnice ne rade. Ne mogu da prestanem.' Rekla je da je mama u potpunoj panici. Stefani je zgrabila ručnu kočnicu. Rekla mi je odmah nakon nezgode: "Povukla sam ručnu kočnicu, ali nije stala. Pokušala sam, ali jednostavno nisam mogla da zaustavim auto."

Grejs Keli
foto: Profimedia

Grejs i Stefani su hitno prevezene u bolnicu.

Stefani je sledećeg dana puštena iz bolnice sa samo lakšim povredama. Princeza je sa teškim povredama glave i vrata, kao i prelomom noge, prebačena u bolnicu, ali je dan kasnije preminula kada je njen suprug odlučio da bude isključena sa aparata za veštačko održavanje u životu. Umrla je u 52. godini.

Smatra se da je nesreću izazvala princeza Grejs, a Stefani je u jednom intervjuu otkrila da je Grejs imala glavobolju i da je izgledalo kao da se na trenutak onesvestila. Zatim je automobil počeo da skreće, pre nego što je prešao punom brzinom preko litice.

Smatra se da je Grejs ili pobrkala kočnicu sa gasom, ili nije koristila noge.

Grejs Keli
foto: Profimedia

U početku je bilo spekulacija da je Stefani, a ne Grejs, bila ta koja je vozila. To je bilo zahvaljujući intervjuima čoveka koji je prvi pronašao mesto nesreće. Napomenuo je da je Stefani izvukao sa vozačeve strane. Kao što je Stefani u međuvremenu razjasnila, to nije bilo zato što je tamo sedela. "Suvozačka vrata su potpuno razbijena", rekla je ona, prenosi The Guardian. "Izašla sam na jedinu pristupačnu stranu, vozačevu."

Na dan njene sahrane, oplakivali su je Nensi Regan, princeza Dajana i Keri Grant, koji su glumili sa Keli u Hičkokovom filmu Uhvatiti lopova iz 1956. godine, u katedrali Monaka tokom 75-minutne službe koju je gledalo oko 100 miliona ljudi.

Grejs Keli
foto: Profimedia

Ko je bila Grejs Keli?

Rođena kao Grejs Patriša Keli u Filadelfiji 12. novembra 1929. godine, Keli je glumila u svom prvom filmu, Četrnaest sati, sa 22 godine. Najpoznatija po ulogama u klasicima Alfreda Hičkoka Pozovi M za ubistvo i Prozor iza leđa, Keli je osvojila Oskara za najbolju glumicu za njenu ulogu u Seoskoj devojci, godinu dana pre njenog bajkovitog venčanja sa Renijerom 1956. Par se prvi put sreo 6. maja 1955, kada je Keli bila u Evropi da prisustvuje Kanskom festivalu.

1 / 9 Foto: Profimedia

Poštovana zbog svog šik, potcenjenog osećaja za stil, Grejs je postala Njeno Svetlo Visočanstvo Princeza Grejs od Monaka i odustala od glumačke karijere. Sa princom Renijerom je imala troje dece: Karolina, Alberta i Stefani.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs