SUPRUGA ZVONKA BOGDANA JE SMRT DOČEKALA U NAPUŠTENOM HOTELU: Brinula se o nepokretnoj ćerki i autističnom unuku

Srpska glumica Gizela Vuković i bivša supruga Zvonka Bogdana bila je glumačka zvezda, dobitnica pulske „Arene“, a umrla zaboravljena od svih

Celebrities
21:48h Autor:
SUPRUGA ZVONKA BOGDANA JE SMRT DOČEKALA U NAPUŠTENOM HOTELU: Brinula se o nepokretnoj ćerki i autističnom unuku
Gizela Vuković, Foto: preentscreen/Youtube

Čuvena srpska glumica Gizela Vuković ostavila je neizbrisiv trag u svetu glume, dok je njena životna priča ispričala priču o usponima i padovima, o sjaju pozornice i surovosti stvarnosti. Rođena je kao zvezda, ali je njeno poslednje poglavlje života bilo obeleženo siromaštvom.

Gizela Vuković nije samo bila glumica, već ikona koja je osvajala pozornicu svojom harizmom i izuzetnim glumačkim sposobnostima. Njena karijera je blistala, a reflektori su je pratili dok je oživljavala različite likove na sceni i ekranu. Međutim, iza tog glamura skrivala se duboka ljudska priča puna izazova.

Njena životna priča je bila puna teškoća. Bolesna ćerka koja je delila sa njom svaki trenutak svog života dodavala je još veći teret Gizelinim plećima. Brinula se za nju s neizmernom ljubavlju, uprkos izazovima koje je bolest donosila. Njena posvećenost majčinstvu je bila neosporiva, i ta borba je duboko obeležila njenu životnu priču.

Njena sudbina postala je još složenija sa unukom, koji je suočen s teškim oblikom autizma. Gizela Vuković nije pokazivala samo svoju profesionalnu hrabrost na sceni, već i svoju ličnu hrabrost i snagu u suočavanju sa životnim iskušenjima. Njena predanost brizi o unuku bila je ispunjena istinskom odanosti, uprkos svim preprekama i izazovima s kojima se susretala.

Osim svojih ličnih izazova, Gizela je bila i poznata kao bivša supruga pevača Zvonka Bogdana. Njihova veza je dodavala još jedan sloj javnog interesovanja za njen život, ali je istovremeno i otkrivala njenu ranjivost i ljudskost izvan svetala reflektora.

Zvonko Bogdan
foto: ATA Images

Nažalost, poslednji dani Gizele Vuković bili su obeleženi teškom finansijskom situacijom. Njeno suočavanje sa siromaštvom i beskućništvom dodatno je isticalo nepravdu koja često okružuje umetničke duše. Dok je njeno ime i dalje blistalo u sećanjima onih koji su je gledali na sceni, stvarnost njenog svakodnevnog života bila je surova i teška.

Gizela Vuković je simbolizovala snagu ljudskog duha, sposobnost da se suoče sa izazovima i nepredvidivost života. Njena priča nas podseća da se iza svakog sjaja krije duboka ljudska priča, ispunjena radošću, bolom, ljubavlju i borbom.

Gizela Vuković, nekadašnja dobitnica prestižne nagrade "Zlatna arena" u Puli i zvezda domaće kinematografije, nosila je na svojim ramenima sjaj i slavu. Njeno ime je bilo sinonim za talenat i izuzetnost, a gledatelji su je obožavali na velikim platnima širom zemlje. Međutim, sudbina je imala drugačije planove, te je njen život naglo pretrpeo obrt koji će je odvesti niz strmoglav pad.

Gizela Vuković
foto: PrintscreenJutjub/Bot Miki

Kao da je sudbina želela da je testira do srži, Gizela se suočila s neizdrživim finansijskim izazovima. Taj nemilosrdni teret finansijskih problema sručio se na nju i pretili su da uguše svetlost koja je nekada sijala iz njenih očiju. Ti finansijski problemi nisu samo narušili njenu materijalnu sigurnost, već su duboko zahvatili i njenu emotivnu stabilnost.

Gizela Vuković se našla na ivici egzistencije, suočena s preprekama koje se činile nepremostivim. Nekadašnja zvezda, koja je koračala crvenim tepihom i bila okružena obožavaocima, sada se našla u potpuno drugačijoj stvarnosti. Bila je primorana da napusti svoj nekadašnji životni prostor i potraži sklonište u maloj, skromnoj sobi samačkog hotela. Ta soba, iako mala, postala je svedok njenih unutarnjih borbi i preživljavanja.

Ipak, ni ta mala soba nije uvek bila dostupna. Njene finansijske muke često su je sprečavale da čak i tu skromnu prostoriju plati. Svaka uplata za nju bila je kao kaplja spasa, ali često nedovoljna da bi održala taj krhki oslonac. Ova nova stvarnost je od nje zahtevala ne samo fizičku prilagodbu na skučeni prostor, već i mentalnu snagu da se nosi s tim padom s visine.

Gizela Vuković
foto: Printscreen/YouTube

- Kada sam iz Subotice krenula u Beograd, otac Toma i mama Viktorija, prodali su moj deo zemlje i dali mi da kupim sebi stan u prestonici. I jesam, u Nemanjinoj broj tri. Stanarsko pravo prenela sam na ćerku, a onda su stigle zlosrećne devedesete. Ćerkina agencija je počela da gomila dugove... Neki ljudi, valjda zelenaši, izbacili su nas na ulicu. Često smo, potom, menjali podstanarske sobičke, gomilali dugove. U tim neprekidnim seljakanjima izgubila sam sve fotografije. Nemam, deco, nijednu staru sliku, nijednu. Ne znam ni gde mi je ostala "Arena" - ispričala je Gizela svojevremeno za domaće medije.

Gizela Vuković, izuzetna glumica koja je krasila velika platna i pozornice, suočavala se sa sve dubljim i zahtevnijim iskušenjima koja su dolazila iz različitih pravaca, gotovo kao udarci sudbine koji su je potresali sve više. Njena hrabrost i snaga bili su podvrgnuti ozbiljnom testu, jer se svet oko nje sve više komplikovao.

Gizela Vuković
foto: Printscreen/YouTube

Kroz sve teškoće koje je već prolazila, sudbina nije prestala da donosi nove nedaće. Njena ćerka Milica (66), koja je već delila sa njom teret života, sada je bila snažno pogođena bolešću. Milica je ležala bolesna u krevetu danima, bez snage da se digne. To je dodatno pritisnulo Gizelu, već iscrpljenu svojim izazovima. Ali i to nije bilo sve, jer je unuk Branko, još jedan dragoceni deo njene porodice, suočen s dijagnozom autizma. Njegova retkost izlaska iz sobe postala je još jedan izazov s kojim se Gizela suočavala.

Sve ovo postepeno je iscrpljivalo Gizelinu snagu i volju da se bori i dalje se suočava s životom. Dok je nekada bila poznata po svojoj energiji i prisutnosti, sada je osećala kako se ta energija polako troši. U jednom od intervjua pred kraj svog života, Gizela je otvoreno podelila svoje unutarnje borbe i fizičke ograničenosti. Ograničena svojim zdravstvenim stanjem, gotovo 11 godina nije napustila hodnik hotela u kojem je živela. Njena sloboda kretanja bila je svedena na stolicu kojom se pomoću snage i volje pomerila samo koliko je bilo neophodno.

Gizela Vuković
foto: Printscreen Youtube / Bot Miki

Ljubavni život Gizele Vuković nije bio ništa manje isprepletan izazovima. Iako se udavala dva puta, nijedan brak nije doneo trajno zadovoljstvo i stabilnost u njenom životu. Prvi brak, sa ocem njene ćerke Milice, ostao je zasenjen nepoznatim detaljima i nije bio javna tema. Drugi brak, s čuvenim pevačem Zvonkom Bogdanom, takođe se završio bez ljubavnog ispunjenja i stabilnosti koju je tražila. O njenom braku s Bogdanom, Gizela je odlučila govoriti što manje, jasno iskazujući svoje emotivne prekide.

Što se tiče ljubavi njenog života, glumca Josipa Bajića, surova ironija sudbine stajala je na putu njihove veze. Prepreke su bile nesavladive, a nisu se usudili zakoračiti u brak. Ipak, u svojim rečima mogla je da oseti dubinu njihove veze i neizgovorene emocije. Njihova ljubav je ostala neostvarena, ali ispunjena toplinom koja je ostala urezana u Gizelinim sećanjima.

Iako su joj socijalni radnici predlagali da se preseli u starački dom, ona nije želela da napusti bolesnu ćerku i unuka.

- Kako da se razdvojim od njih dvoje. Moja penzija je i njihov prihod. Ne mogu da se razdvajam od njih, ne mogu. Oni su mi sve što imam. Neću se razdvajati od njih pa makar poslednje dane sedela na ulici. Samo da mi je da vidim neki skroman, svoj krov nad glavom pa nek sutra umrem - rekla je Gizela pred smrt za domaće medije.

Gizela je preminula 2015. godine u mračnoj sobi samačkog hotela u kome je provela poslednjih 13 godina svog života.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs