NAŠAO JE NEVINU, ODMAH JE ZAVEO, PA NAPRAVIO SVADBU KOJA JE ŠOKIRALA SRBIJU: Gosti su morali da poštuju bizarna PRAVILA

Ljubavni život sina Đorđa Balaševića oduvek je intrigirao javnost, a on sa ponosom ističe da je pronašao ženu za ceo život.

Celebrities
12:00h Autor:
NAŠAO JE NEVINU, ODMAH JE ZAVEO, PA NAPRAVIO SVADBU KOJA JE ŠOKIRALA SRBIJU: Gosti su morali da poštuju bizarna PRAVILA
Ljubavni život sina Đorđa Balaševića, Foto: Printscreen Instagam / balasevicaleksa

Aleksa Balašević, sin legendarnog panonskog mornara Đoleta, ističe da se preporodio otkako je uplovio u bračne vode, te da mu je supruga unela u život posebnu radost. Porodica čuvenog kantautora imala je juče i veliki povod za slavlje, jer je njegov naslednik krstio svoju ćerkicu u hramu Svetog Save u Beogradu.

Čin krštenja obavio je patrijarh srpski Porfirije, a Aleksa je objavio nekoliko fotografija i posvetio ovom činu emotivnu objavu.

- Pre tačno godinu dana, na Matejdan, u vreme nevere, na planetu je stigla Vera. Sa patrijarhom Porfirijem, dokazom da nisu svi sveci samo na nebu... Volim te, Vero moja, Vero naša - napisao je Aleksa na Instagramu.

Balašević je jednom prilikom rekao da je pravu duhovnu stabilnost pronašao upravo pored Nikoline.

Ona se pojavila kada mi je bila najpotrebnija, jednostavno ispunila me je svom svojom dobrotom i pogledom na svet. Kao devojčica uz koju sam svaku bitku pobedio, svaku molitvu i želju ispunio, svakog neprijatelja pomirio – rekao je Aleksa, kojem je 2022. godina donela dosta radosti, brak i ćerku:

Naslednik Đorđa Balaševića veoma retko govori u javnosti o svom privatnom životu. A sve je iznenadio kada je, pre venčanja sa svojom izabrancom Nikolinom, ispričao brojne nepoznate detalje o njoj, naglasivši da mu je promenila život iz korena. Osim toga, na račun njenog izgleda u trudnoći su se nizale samo pohvale.

Bizarna pravila za biranje supruge

Aleksa, koji se bavi organizacijom modernih gladijatorskih borbi (MMA), u intervjuu je otkrio da se s Nikolinom verio u Nazaretu, za šta je čekao 6 meseci blagoslov Patrijaršije, a sve po dogovoru sa svojim duhovnikom.

- Verili smo se u Nazaretu. Nekoliko meseci čekao sam blagoslov Patrijaršije i odredili su da to bude tamo, sa episkopom Romanosom, božjim čovekom odgovornim za mir u tim krajevima. Nedostajalo mi je prisustvo najbližih, pogotovo kad sam video neke nemirne prizore, ali bilo mi je važno da ispunim dogovor svog duhovnika, oca Pajsija, koji je trenutno u Krupi. Rekao sam mu da ću posle hodočašća zatražiti blagoslov po najsvetijim običajima i ispunio sam reč, zbog čega se osećam neopisivo dobro - rekao je za „Hello“.

I dodao da je Nikolina njegova „žena za sva vremena“.

„Dok nju nisam upoznao, nisam bio toliko duhovno stabilan. Mislio sam da je dovoljno što imam grčko ime, što je moj pradeda slavio za vreme komunizma otvorenih prozora i što se pomolim pred spavanje. Postio sam danima, ali posle mamurluka. Radio sam stvari koje nisam smeo. Sve se promenilo kad sam sreo Nikanu. Bila je nevina, preobrazovana, postila je, pomagala starijima, umivala se na Cveće i nije pila alkohol. Nije imala neprijatelje. Tada sam počeo da se osećam još jačim, jer pored sebe imam osobu koja sa mnom ide u borbu, na hodočašće i nemirnu Palestinu, ali i na Bahame“.

Na večnu ljubav ovaj par se nedavno zakleo u Hramu Svetog Save u Beogradu, što su na Instagramu otkrile njena kuma Tatjana Švonja i njegova mama Olja. A potom je usledilo slavlje u Sremskoj kamenici po posebnim pravilima.

1 / 7 Foto: Printscreen Instagram / Tatjana Švonja

Pozivnica koja je napravila buru u javnosti

Njihova pozivnica za venčanje danima je izazivala urnebesne reakcije na društvenim mrežama. Naime, na njoj je bilo istaknuto gde i kada će se održati ceremonija, o mestu, lokaciji i posebnim pravilima koja su važila na venčanju.

Gosti su pozvani na “pravoslavnu, hadžijsku svadbu”, a pozivnica je napisana na latinici.

Zvanice su bile obaveštene da se nalaze “među 150 odabranih” i zamoljeni da ne koriste mobilne telefone i dele fotografije, kao i da strogo ispoštuju “dress code” i to “zbog ceremonijalnih i verskih protokola”.

Inače, Aleksa je na venčanju u Hramu Svetog Save nosio hadžijsku odoru s izvezenom ribom, koja predstavlja najraniji simbol hrišćanstva, a njegovo odelo blagosiljano je u Izraelu 2021. godine. S druge strane, Nikolina je ponela dugu belu haljinu i preko glave nosila maramu bele boje.

Priznaje da mu otac neizmerno nedostaje

Aleksi otac Đole neizmerno nedostaje, ali osećanja za vreme praznika nisu tužna, preovladava samo ljubav.

– Za praznike najviše osećam njegovu večnost, a najmanje odsustvo. Osećam ga i vidim u svakom blagoslovu, molitvi, sveći, na svakom vedrom nebu, u osmehu i radosti svakog meni bliskog živog bića – istakao je Aleksa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs