"STRINA ME JE OSTAVLJALA U ŠUMI S NEKIM NEUGLEDNIM ČOVEKOM": Imala je samo za paštetu, BATINE nisu najgore što je prošla

Životna priča Goce Lazarević je jako potresna iako je ona uvek nasmejana žena

Celebrities
11:40h Autor:
"STRINA ME JE OSTAVLJALA U ŠUMI S NEKIM NEUGLEDNIM ČOVEKOM": Imala je samo za paštetu, BATINE nisu najgore što je prošla
Goca Lazarević, Foto: Printscreen Instagram / gocalazarevic_official

Poznata folk pevačica Goca Lazarević, čije lice uvek krasi široki osmeh prepoznatljiv mnogima, krije iza tog osmeha jednu izuzetno tužnu životnu priču koja gotovo deluje kao materijal za filmski scenario.

Iza tog blistavog osmeha, za koji je prepoznatljiva, krije se veoma dirljiva priča koja bi mogla poslužiti kao scenario za neki emotivan film.Goca Lazarević, legenda narodne muzike, deli svoje iskustvo kroz koje je prošla, a koje je obeležilo njeno detinjstvo i život.

Ona je istakla da je prošla kroz mnoge teškoće pre nego što je uspela da započne samostalan život. Tokom tog perioda, suočila se s nepravdom života na najgori mogući način, što bi nekoga moglo naterati da pomisli da je to priča iz nekog filmskog scenarija.

- Dok nisam počela da živim samostalno, namučila sam se mnogo. Sve je bilo surovo. Mama i tata su trbuhom za kruhom otišli u inostranstvo. Ostavili su mene i brata kod strica i strine. Onda je i strina morala da ide da radi, pa je ostavila mene i brata u kući u šumi sa jednim neuglednim čovekom da nas čuva. Nije se presvlačio po deset dana - otvorila je dušu Goca u jednoj emisiji.

Goca Lazarević
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Goca Lazarević je podelila da je iskusila mnoge izazove pre nego što je stekla nezavisnost. Sve što je prolazila bilo je surovo i teško. Kada su njena mama i tata otišli u inostranstvo tragajući za boljim životom, Goca i njen brat su ostali pod pažnjom strica i strine. Međutim, i strina je morala da napusti dom kako bi radila, zbog čega su Goca i njen brat ostali sami, živeći u kući u šumi sa neuglednim čovekom kao čuvarom. Goca se priseća da se taj čovek nije menjao ni nakon deset dana, što je samo dodatno produbilo težinu situacije.

- Mi smo preko nedelje mazali pašteticu i margarin na hleb. Nismo znali ništa drugo. Dok strina ne dođe. Otud i moj gastritis, koji vučem od ranog detinjstva. Moram da kažem da nikada nismo bili gladni. Čokoladu smo kupovali jednom mesečno, ono malo životinjsko carstvo - priča pevačica.

Neki detalji iz njenog detinjstva ostali su urezani u njenom pamćenju kao da se dogodili juče. Ti trenuci ostavili su gorak ukus u njenim uspomenama. Goca je podelila da su tokom nedelje jedva mogli sebi da priušte paštetu i margarin na hlebu, i to je bio njihov svakodnevni obrok. Sve to je doprinelo njenim zdravstvenim problemima, uključujući i gastritis koji je nosila od rane mladosti. Iako nikada nisu bili zaista gladni, njihova ishrana je bila skromna, a luksuzi kao što je čokolada bili su retki i ograničeni.

Decenijama je Goca sanjala svoju majku, koja je tragično izgubila život u saobraćajnoj nesreći, kako se vraća. Iako je svesna da je majka otišla zauvek, ti snovi su je pratili tokom godina. Nedostatak majke u njenom odrastanju ostavio je prazninu u toplini i ljubavi koja je nedostajala.

- Znam da je ona otišla, ipak smo mi bili mali. Ja znam da je ona otišla, a ja sam uvek imala iste snove. Decenijama sam sanjala da se ona vraća, ali njen nedostatak u odrastanju, toplini, ljubavi u svemu - rekla je Lazarevićeva.

Goca Lazarević
foto: PrintscreenJutjub/ Novo jutro

Nakon tog događaja, njen otac je stupio u brak nekoliko puta. No, Goca ističe da su te supruge često iskazivale grubost prema njoj i njenom bratu.

"Otac je nakon toga više puta stupao u neformalne brakove. Te žene nisu bili naklonjene nama. Kada je jedna od njih došla, smislila sam fikcionalnu srednju školu daleko odavde kako bih se izmakla njihovom pogledu. Napustila sam rodni kraj i otisnula se u Beograd", reči su Goce.

Sa samo 15 godina, Goca je kao devojčica stigla u glavni grad. Njen dolazak je omogućila porodica njene očeve supruge. Međutim, tu nije uspela da se uklopi jer je porodica imala sina koji je neprestano bio nasilan prema njoj.

"Nisam mu bila po volji. Svaki dan me je zlostavljao iz ljubomore, a jednom kad je preterao, uzvratila sam mu. Tada mi je njegova majka rekla da potražim drugi dom. Spakovala sam svoje stvari u kartonsku kutiju i krenula u potragu za tetkom. Znala sam samo da radi kod Liona, u nekom bifeu. Bilo je teško, ali uspela sam je pronaći", sa emocijom je opisivala pevačica.

Goca je priznala da je njen najveći ljubavni oslonac bio poznati kompozitor Milutin Popović Zahar. Proveli su 16 godina u braku, a Zahar je bio autor mnogih njenih hitova. Pogotovo je istaknuta pesma "Vidovdan", koja je naizgled bila oda Vesni Zmijanac. No, vremenom su razlike u njihovim karakterima prerasle u nesuglasice koje su na kraju dovele do kraha ove velike ljubavi.

Suprotnosti su privlačne i zanimljive, no bez kompromisa, postaju naporne. Tokom godina, postali su neizdrživi neki aspekti njihove veze, i to je vremenom prešlo u nešto suprotno od ljubavi. Kažu da je tanka linija između ljubavi i mržnje - zaključila je Goca.

Goca Lazarević
foto: Printscreen Instagram / gocalazarevic_official

A ova šarmantna dama, koja je sada na pragu osme decenije, i dalje izgleda neverovatno atraktivno.

Ova emotivna priča Goca Lazarević otkriva dubinu njenih iskustava i suočavanja s izazovima života. Ona je primer snage i istrajnosti, i iza njenog osmeha krije se mnogo više nego što se na prvi pogled može naslutiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs