MILICA JE PREŽIVELA TRAUMU ZBOG KOJE JE BILA VEZANA ZA KREVET: Borila se sa rakom, ali to nije najbolnije što je prošla

Voditeljka Milica Kon, uspešno se izborila sa rakom dojke, ali je prošla još jednu veliku traumu kada je rađala sina

Celebrities
11:02h Autor:
MILICA JE PREŽIVELA TRAUMU ZBOG KOJE JE BILA VEZANA ZA KREVET: Borila se sa rakom, ali to nije najbolnije što je prošla
Milica Kon, Foto: preentscreen/Instagram

Voditeljka Milica Kon i njen suprug, kompozitor i tekstopisac Marko Kon, imaju dvoje dece - ćerku Klaru i sina Ernesta, a Milica je sada prvi put ispričala kako su njihovi naslednici dobili imena.

Milica je otkrila da ime Klara potiče od jedne pra prabake iz Markove porodice. Ona je želela da ime koje nosi njihova ćerka ima posebno značenje i vezu s porodičnom tradicijom.

"Klara je jedna pra prabaka iz Markove porodice, tako da je bila jedna Klara Kon u njihovoj porodici, a Ernest je... Iako nije moja porodica, ja na njih gledam kao da jesu. Ernest je dobio ime po Markovom pradedi koji je bio vrlo cenjen i poštovan i spasio je celu porodicu holokausta. Prodao je fabriku četki, prvog Forda i veliki deo porodice je spasio. Naš sin, ja verujem da mu je to ime i dalo snagu i da ga je spasilo", ispričala je Milica gostujući na "Hype" televiziji, a onda otkrila kroz kakvu dramu je prošla nakon porođaja sa Ernestom.

Međutim, posebna priča vezana je za ime njihovog sina Ernesta.

"On na rođenju nije bio živ i to niko ne zna, osim nas kao porodice. Ja verujem da mu je to ime spasilo život. Da je taj čovek, koji je tako snažan, koji je umro u 90 i nekoj godini i uspeo da održi porodicu na okupu, da je to ime dalo jačinu i našoj bebi. Ernest je rođen sa desetkom, a onda je prestao da diše, poplaveo je totalno. Bio je sedam dana na respiratoru i na svim tim aparatima. To je za mene bilo strašno. Bila sam vezana za krevet, rekli su mi da nešto nije u redu sa bebom i 'videćemo', i zatvorili vrata.To je za mene ostalo kao jedna velika trauma. On je savršen i dobro je, nema neke zdravstvene posledice", objasnila je voditeljka.

Milica veruje da je ime Ernest imalo neku posebnu ulogu u spasavanju njihovog sina. To je za Milicu bio strašan trenutak i velika trauma koja joj je ostala urezana u sećanju. Srećom, Ernest je uspeo da prebrodi sve te teškoće i danas je zdrav i snažan dečak bez većih zdravstvenih posledica.

Milica Kon
foto: PrintscreenJutjub/K1 Televizija

"Postoji još jedna priča, Markova majka je jako volela deda Ernesta i on je umro kada je ona bila trudna. Markova majka je poželela da sinu da to ime i njegov tata je rekao 'previše je rano, tvoj tata je živ, možda će se uvrediti, videćeš, jednog dana Marko će to ime dati svom sinu'. Oni to nikada nikome nisu rekli. Kada sam im ja rekla da bih želela da se dečak zove Ernest, oni su počeli da plaču i ispričali nam šta se desilo te 1972. godine", prisetila se Milica ove nesvakidašnje situacije.

Pored ovih ličnih priča, Milica je podelila i iskustvo sa borbu protiv raka dojke. Na redovnom pregledu kod ginekologa, slučajno je otkrila nešto što je zahtevalo dalje ispitivanje. Ispostavilo se da je u pitanju kancer u ranom stadijumu. Srećom, redovni pregledi su joj postali navika, što je omogućilo rano otkrivanje i brzo lečenje. Milica je naglasila koliko je važno voditi računa o svom zdravlju i redovno obavljati preventivne preglede.

"Ja sam onaj dobar učenik, dakle, dva puta godišnje se ide kod ginekologa. Napipala sam nešto i hirurzi su isprva smatrali da je to masno tkivo i da mogu da ga operišem ako mi smeta", rekla je Milica i dodala:

Svoju hrabru borbu s rakom dojke, Milica je odlučila podeliti s javnošću. Ona smatra da je važno podizati svest o važnosti preventivnih pregleda i brige o zdravlju, posebno među mladima. Ohrabrila je žene da brinu o sebi, da ne ćute o svojim zdravstvenim problemima i da traže podršku. Podelivši svoje iskustvo, Milica je dobila podršku mnogih žena koje su se poistovetile s njenom pričom.

"Kasnijim pregledima se ustanovilo da je u pitanju kancer koji je bio u nekoj 'kapsuli' i narastao je dva centimentra za šest meseci", otkrila je.

Na kraju, Milica je pomenula i svoje porodične nesuglasice oko nasleđivanja imovine nakon smrti njene majke. To je dovelo do prekida kontakta s većim delom njene familije. Ipak, ona naglašava da je najvažnije da se fokusira na svoje zdravlje i dobrobit svoje porodice.

Milica Kon je primer hrabre žene koja je uspela da se suoči s brojnim izazovima u životu. Kroz lične priče i svoje iskustvo, ona inspiriše druge da budu hrabri, brinu o svom zdravlju i cene porodične vrednosti. Njena hrabrost i odlučnost su uzor mnogima, a njena borba s rakom dojke je podsetnik koliko je važno brinuti o sebi i svojem zdravlju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs