NEVEROVATAN ŽIVOT SAŠE VIDIĆA: Samoća mu nikad nije smetala i nikad nije imao problema da kaže ono što misli

Celu Srbiju potresa vest o preranom odlasku modnog kreatora Saše Vidića!

Celebrities
14:52h Autor:
NEVEROVATAN ŽIVOT SAŠE VIDIĆA: Samoća mu nikad nije smetala i nikad nije imao problema da kaže ono što misli
Životna priča i biografija Saše Vidića, Foto: Kurir/ Dragana Udovičić

Saša Vidić, poznati srpski stilista, kreator i modni kritičar, preminuo je danas u 52. godini u KBC "Bežanijska kosa" u Beogradu, dok uzrok smrti još uvek nije poznat javnosti. Osnivač marke "Broz" pomerio je granice u našem modnom svetu, a njegov istančan ukus su prepoznale i brojne slavne ličnosti sa kojima je sarađivao. Sa druge strane, slovio je za vrlo intrigantu osobu, koja nije imala dlake na jeziku, već je o svemu pričao otvoreno.

Saša Vidić
foto: ATA Images

Privatni život

Saša Vidić je rođen 1971. godine u Hrvatskoj, ali od 1991. godine živi i radi u Beogradu. Premda je više od dve decenije na srpskoj javnoj sceni o njegovom privatnom životu se vrlo malo zna. Za sebe je umeo da kaže da je vrlo lojalan prijatelj, te da od svih ljudi koji ga okružuju očekuje da budu takvi, piše biografija.org.

Saša Vidić
foto: ATA Images

Prevaru bi oprostio, ali izdaju ne prašta nikome. U jednom intervjuu je priznao da ga nemar i neodgovornost u poslu izbacuju iz takta, da ga je u Srbiji najviše nerviralo nedostatak elementarne kulture.

Dizajner je jednom prilikom priznao i da se grozi prljavštine, prostota i bahatosti. Uživao je u putovanjima i da provedi vreme u svom stanu čitajući knjige i gledajući komedije. Iako se u javnosti mnogo polemisalo o njegovom seksualnom opredeljenju Vidić o tome nikada nije javno govorio. Svojevremeno je kazao da ne razume ljude koji se boje samoće, te dodao da je navikao da sam sebi ugađa i da to isto očekuje i od svog partnera.

Saša Vidić
foto: ATA Images

Ranije se družio sa Cecom Ražnatović, ali je to prijateljstvo naprasno „puklo“ 2018. godine. O tome nisu mnogo govorili ni kreator, ni pevačica, a Vidić je jednom prilikom samo rekao da je njihov odnos već duže vreme bio loš. Iako kaže da ne voli one koji sebe smatraju zvezdama, ima mnogo prijatelja na srpskoj estradi. Među njima su: Nikola Rađen i Ana Kokić, Mirka i Vujadin Savić, Tatjana Vojtehovski, Nataša Bekvalac i drugi.

Uspon u karijeri

Upisao je modni dizajn na Fakultetu za umetnost i dizajn u Beogradu. Međutim, s obzirom na to da nije imao stalnih primanja morao je da napusti fakultet i da se zaposli. Njegova prva kreacija je bila haljina Branke Katić koju je nosila na dodeli nagrada nakon premijere filma „Mi nismo anđeli“.

Po dolasku u Beograd, Saša se družio sa glumcima Brankom Katić i Sergejom Trifunovićem. Nakon što je 1992. godine premijerno predstavljen film „Mi nismo anđeli“, Branka je, znajući za njegov talenat za modu, zamolila Vidića da joj kreira haljinu za dodelu nagrada. On je pristao i tako je krenula njegova karijera modnog kreatora i stiliste.

Saša Vidić
foto: ATA Images

Posle toga je nastavio da kreira, a prvu kolekciju vlastitog brenda „Broz“ je predstavio u septembru 1997. godine u metro stanici „Vuk“. Jedno vreme je radio kao kostimograf na Radio Televiziji Srbije „RTS“, a potom 14 godina proveo u modnoj kući „Zekstra“. Vlasnik je „Ateljea SV“ u Beogradu, a ranije je u istom gradu imao kafić „Diamond Room“.

Ubrzo su mnoge javne ličnosti primetile njegov rad, a jedna od promoterki brenda „Broz“ je bila i pevačica Jelena Karleuša. U jednom intervjuu je kazao da je sarađivao i sa političarima, među kojima su i Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić.

Transformacije

Nakon saradnje sa Jelenom Karleušom, usledila je saradnja sa Svetlanom Sekom Aleksić koja je počela nakon što je ona stekla veliku popularnost hitom „Crno i zlatno“. Vidić je uspeo da potpuno promeni njen stil, pa danas važi za jednu od najbolje obučenih pevačica u Srbiji. Ipak, njegova najpoznatija klijentkinja je bila Svetlana Ceca Ražnatović, sa kojom je i privatno bio u prijateljskim odnosima.

Jednom prilikom je kazao da sve manje ima potrebu da savetuje Cecu, jer je ona dobar đak i brzo je naučila kako i šta treba da nosi u kojim prilikama. Sarađivao je i sa drugim pevačima, poput Lepe Brene, Zdravka Čolića, Saše Matića i drugih. U njegovu stručnost nisu sumnjali ni modni časopisi, dnevni listovi i magazini.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs