potresno!

OVU STVAR O SAŠI VIDIĆU NIKO NIJE ZNAO, A PRIČA LOMI SRCE NA KOMADE: Poslednje mesece proveo je u samoći SAMO S NJIM

Saša Vidić bio je jedna od najuticajnijih ličnosti u svetu mode, sarađivao je sa najpoznatijim ličnostima iz regiona, a od njegovog britkog jezika su svi zazirali.

Celebrities
13:01h Autor:
OVU STVAR O SAŠI VIDIĆU NIKO NIJE ZNAO, A PRIČA LOMI SRCE NA KOMADE: Poslednje mesece proveo je u samoći SAMO S NJIM
Nepoznata priča o Saši Vidiću koja slama srca, Foto: Printscreen Instagram / vidicsasa

Naš čuveni modni kritičar, stilista i kreator Saša Vidić juče je preminuo u 52. godini u KBC "Bežanijska kosa" u Beogradu. Vest je ostavila u šoku celu javnost u Srbiji, a društvene mreže su preplavljenje oproštajnim porukama poznatih sa kojima je bliskom sarađivao. Međuim, kako pišu domaći mediji, Saša se poslednjih meseci osamio, a najviše vremena je provodio sa svojim psom.

Baš jedna njegova komšinica iz kraja ispričala je kako su bili nerazdvojan tandem, kao i da su delovali mnogo slatko zajedno.

- Zaprepastila sam se kada sam čula, nije mi izgledao kada će da umre, baš sam se potresla. O njemu ima mnogo simpatičnih priča ali nisu za novine, sad se pitam šta će biti sa kucom njegovom Mateom, bili su jako vezani, on mu je baš prijao. Samo čuješ: ‘Mateoo, Mateoo, Mateoo’ i onda odmah znam da su izašli napolje, a pas je mali ima dve godine. Stalno je ovde na klupici sedeo, voleli su ga ljudi, uvek je imao neke zanimljive priče - rekla je ona za Novu.

Isitče da je uvek voleo pse, te da je vrlo često hranio lutalice, ali da u poslednje vreme nije mogao mnogo da šeta sa Mateom.

- Ja ga znam iz perioda kada nije imao kuče, pa dođe ovde da kupi hranu i daje uličnim psima. Hteo je da kupi Šnaucera psa, ali ga je neko ubedio da uzme Romanjola, ovo je komšijski pet šop, kupovao je ovde stalno. Naglo je propao, nisam u toku sa tim šta je to bilo pre dve godine, kada sam ga videla nisam ga prepoznala, toliko sam se iznenadila i onda se uz Matea baš oporavio. Bio je jako mršav i loše je hodao, često je i Matea puštao da istrči i obiđe parohiju, jer nije mogao da šeta. On je nosio jastuče da može da sedne na klupu i uživa. Zaprepastila sam se kada sam videla koliko ima godina, mislila sam da ima više. Otac mu je umro pre godinu dana, a on je planirao da proda ovaj stan i da kupi stan u Zadru, da se vrati u rodni kraj, što si stariji sve te više vuče zavičaj - pričala je komšinica iz Pet šopa.

Osnivač marke "Broz" pomerio je granice u našem modnom svetu, a njegov istančan ukus su prepoznale i brojne slavne ličnosti sa kojima je sarađivao. Sa druge strane, slovio je za vrlo intrigantu osobu, koja nije imala dlake na jeziku, već je o svemu pričao otvoreno. Najviše je tansformisao stil Cece, Seke Aleksić i Aleksandre Prijović.

1 / 5 Foto: Kurir/ Damir Dervišagić

Saša Vidić je rođen 1971. godine u Hrvatskoj, ali od 1991. godine živi i radi u Beogradu. Premda je više od dve decenije na srpskoj javnoj sceni o njegovom privatnom životu se vrlo malo zna. Za sebe je umeo da kaže da je vrlo lojalan prijatelj, te da od svih ljudi koji ga okružuju očekuje da budu takvi.

Njegova prva kreacija je bila haljina Branke Katić koju je nosila na dodeli nagrada nakon premijere filma „Mi nismo anđeli“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs