MILIONER KOME NOVAC NIJE UDARIO U GLAVU: Život su mu obeležile tragedije, a uprkos svemu PRIMER JE PRAVE DOBROTE

Kijanu Rivs je imao mnoge teške trenutke u životu, a uprkos svemu je ostao prizeman.

Celebrities
Autor:
MILIONER KOME NOVAC NIJE UDARIO U GLAVU: Život su mu obeležile tragedije, a uprkos svemu PRIMER JE PRAVE DOBROTE
Slavni milioner vodi veoma skroman život, Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kijanu Rivs se može smatrati jednim od najboljih i najbrižnijih ljudi u Holivudu, naravno, ne bez razloga. On je skroman, običan čovek koji je uvek spreman da pomogne ljudima kojima je potrebna.

Na primer, jednom je scenografu dao dodatna sredstva za porodične nevolje. Pored toga, često stavlja potrebe drugih ispred svojih, a ova priča to savršeno ilustruje.

Kijanu Rivs važi za najprizemniju zvezdu Holivuda
Kijanu Rivs važi za najprizemniju zvezdu Holivuda foto: Profimedia

Tokom medijskog događaja za film Konstantin 2005. godine, Kianu Rivs se rado prisećao svojih tinejdžerskih godina i kako je započeo svoju glumačku karijeru. Sa 15 godina, Rivs je pitao svoju majku, Patriciju Tejlor, da li je u redu da se bavi glumom, i ona mu je dala svoj blagoslov. „Šta god želiš, dragi“, rekla je. Rivs tada nije gubio vreme i upisao se na časove glume.

Iako je priznao da majka nije mogla da utiče ne njegovu odluku, Kijanu joj je oduvek izražavao zahvalnost na njenoj podršci.

Kojanu Rivs sa majkom i sestrom
Kojanu Rivs sa majkom i sestrom foto: Shutterstock

Rivs i njegova mama su se više puta zajedno pojavili na crvenom tepihu. Kada je glumac 2005. dobio zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih, majka je bila pored njega i podržavala ga.

U poslednje vreme, u znak zahvalnosti prema Tejlorovoj, glumac ju je takođe poveo za svog partnera na dodelu Oskara 2020, omogućavajući joj da iz prve ruke doživi sjaj i glamur Holivuda. Uprkos tome što je samo uručio nagradu na ceremoniji i nije bio nominovan ni za šta, glumčeva odluka da dovede svoju majku u izlazak samo ga je učinila još posebnijim u očima obožavalaca.

Majka mu je oduvek bila najveća podrška
Majka mu je oduvek bila najveća podrška foto: żTammie Arroyo / AFF-USA.COM / DPA / Profimedia

Prema rečima glumca, Rivs je imao 13 godina kada se poslednji put srelo sa njegovim ocem. U jednom od svojih intervjua, glumac je opisao njihovu vezu kao „prilično tešku i punu bola“.

Nakon gubitka voljene partnerke i deteta, koja je poginula u saobraćanoj nesreći, Rivs je većinu svog života proveo živeći u hotelima i stanovima za kratkoročno iznajmljivanje. Srećom, ponovo je sreo ljubav svog života, a u najtežim trenucima ponovo je majka bila uz njega.

Kijanu je ponovo srećan sa novom partnerkom
Kijanu je ponovo srećan sa novom partnerkom foto: Profimedia

Tek kada je napunio 40 godina, konačno je odlučio da kupi kuću za sebe - ali ne pre nego što je kupio i za svoju majku. Rivsa je odgajala njegova majka dok je njegov otac bio prilično odsutan u njegovom životu, što je čini najvažnijom osobom za njega. Zato je prvo kupio kuću svojoj majci i sestri, pa tek onda sebi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs