od nje nasledio talenat

OBOŽAVATE BAĆU IZ "JUŽNOG VETRA", A NE MOŽETE ZAMISLITI KO MU JE MAMA: Čuvena Srpknja koja je bila poznatija i od BRENE

Majka Miodraga Radonjića je veoma zvučno ime u srpskoj muzici.

Celebrities
11:26h Autor:
OBOŽAVATE BAĆU IZ "JUŽNOG VETRA", A NE MOŽETE ZAMISLITI KO MU JE MAMA: Čuvena Srpknja koja je bila poznatija i od BRENE
Ko je majka Miodraga Radonjića?, Foto: ATA Images

Miodrag Radonjić je jedan od najuspešniji mladih glumaca, a na njegov izgled i šarm mnoge dame ne mogu da odole. Iako gradi veoma uspešnu karijeru, glumac se trudi da svoj privatni život drži daleko od očiju javnosti. Tako je mnoge iznenadila činjenica da je njegova mama čuvena Branka Lolić.

Naime, kao instrumentalista na harmonici i vokalni solista ima veoma važno mesto u našoj domaćoj muzici. Branka je deo hora "Kraljica Natalija" i muzički urednik u Televiziji Beograd.

Njena karijera se isprepletala sa Breninom, te su tokom osamdesetih godina prošlog veka imale i istog istog menadžera.

- Dok se brat Marko i ja nismo rodili, mama je bila veoma uspešna u muzičkom poslu, bila je prvakinja harmonike stare Jugoslavije. Mnogo je radila po svadbama, čak je išla na turneje po Evropi i Americi. Tih osamdesetih godina njen menadžer je bio čuveni Raka Đokić, koji je tada zastupao i Lepu Brenu. Imao je samo dve klijentkinje, Brenu i moju mamu. Onog momenta kada se mama odlučila da osnuje porodicu, karijeru je ostavila po strani i posvetila se nama ispričao je Radonjić jednom prilikom.

Branka je snimila 1984. godine album pod nazivom "Zaljubljena harmonika". Pored tradicionalnih kola na albumu se nalaze i kola koje je komponovao Miodrag Todorović Krnjevac i Novica Negovanović, a sa orkestrom Ljubiše Pavkovića 1988. godine snimila je album sa komponovanim narodnim pesmama.

Miodrag se i rado seća porodičnih okupljanja na kojima bi njegova mama svirala, a on sa bratom pevao.

- Mama je često svirala harmoniku ili klavir, a brat i ja bismo pevali, naročito na slavama. Izvodili smo narodne pesme od "Stani, stani, Ibar vodo", pa sve do "Hej, momci mladi" grupe Legende, uz koju smo i đuskali - ističe glumac.

Neosporno je da je ljubav prema umetnosti nasledio od Branke. Odlučio se za svet glume i u njemu niže sve veće uspehe. Prva serija u kojoj je Modrag igrao bila je „Miris kiše na Balkanu“, a potom i u ostvarenjima je kao što su: „Nepobedivo srce“, „Pevaj brate“, „Vojna akademija“. Međutim, njegova popularnost je ekspodirala nakon uloge Baće u "Južnom vetru".

Uživa u ljubavi sa Milicom Mikić, koja ga je očarala na prvi pogled. Kruna njihovih emocija jeste Sava, kojeg su dobili 2020. godine. Prema glumčevim rečima, sin im je oplemenio živote.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs