"BIO JE KAO TUMOR KOJI ME JE JEO U NATEČENOM TELU": Ikona lepote zbog momaka ODBACILA SINA, a on joj se BRUTALNO OSVETIO

Legendarna Brižit Bardo plenila je svojom pojavom, naročito tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka! Ali, trudnoća joj je primenila život iz korena - pokazala je drugo lice.

Celebrities
12:24h Autor:
"BIO JE KAO TUMOR KOJI ME JE JEO U NATEČENOM TELU": Ikona lepote zbog momaka ODBACILA SINA, a on joj se BRUTALNO OSVETIO
Zašto je Brižit Bardo ostavila sina?, Foto: Profimedia

Vanvremensku lepoticu Brižit Brado, koja je ostavila neizbrisiv trag u svetskoj kinematografiji, krasi poseban karakter. Osim glume, bila je veoma uspešna kao manekenka, ali i pevačica. Ikona stila, kako su je mnogi oslovljavali, predstavljala je simbol seksualnih sloboda tokom kontroverznih pedesetih.

Kao tinejdžerka išla je na časove baleta, i sa petnaest godina pojavila se na naslovnoj strani časopisa Elle, a čitaoce je odmah privukla seksepilnim izgledom. Nakon čega je primetio scenarista i budući režiser Rožer Vadim, za koga se udala 1952. godine.

Brižit Bardo
foto: Profimedia

Glumica je ubrzo nakon filma "I Bog stvori ženu iz 1956. godine, gde se pojavila naga, stekla svetsku slavu i postala prepoznatljiva samo po svojim inicijalima - BB. Brižit je sledila svoja pravila, među prvima je pustila dugu plavu kosu da slobodno pada, i nije marila za konzervativna pravila vremena u kome je živela. Iako većina njenih filmova nije doživela veći komercijalni uspeh ili pozitivne kritike, njena najbolja uloga je u filmu Žan Luk Godara Prezir iz 1963. godine.

Nažalost, tokom snimanja "Prezira", Bardova je probala da oduzme sebi život za svoj dvadeset šesti rođendan. Par decenija kasnije, glumica je otvorila dušu i pričala o tome kako je svet poznatih ličnosti noćna mora, i o ogromnim pritiscima koja je osećala da stalno predstavlja određeni imidž koji publika očekuje od nje.

Brižit Bardo
foto: Profimedia

Nakon razvoda od Vadima, Brižit se udala za glumca Žaka Šarijea, sa kojim je imala sina jedinca. Nakon razvoda od njega, 1966. udala se za nemačkog milionera Guntera Saksa, a posle tog razvoda, 1992. ušla je u brak sa ekstremnim desničarem i političkim saradnikom Bernardom D'Ormalom.

Buran odnos sa Žak Šarije i neželjna trudnoća

Brižit Bardo je ostala u drugom stanju sa 25 godina, a čim je saznala to, jedina opcija u njenoj glavni je bio abortus. Međutim, u Francuskoj su takve operacije bile zabranjene, pa se niko nije usudio da to i uradi. Kako je glumac Žak Šarije bio otac deteta, nagovorio je legendarnu glumicu da odustane od abortusa i uda se za njega.

Brižit Bardo, Nikolas Žak Šarije
foto: Profimedia

Poslednji meseci trudnoće za Brižit su bili ravno noćnoj mori. Neumorni paparaci su danima opsedali njenu kuću, kako bi je uslikali u drugom stanju. Glumica je potpuno prestala da izlazi, čak je odlučila da se porodi u stanu, jer se plašila da ode u bolnicu. Sin se rodio 11. januara 1960. godine. Dečak je dobi prelepo francusko ime - Nikolas.

- Bio je kao tumor koji me je jeo, kojeg sam nosila u svom natečenom telu - napisala je kasnije glumica u svojim memoarima.

Brižit je odbijala da nahrani bebu, jer je poludela zbog "nehumane uloge medicinske sestre", koju je dobila rodivši dete. Njen suprug Žak Šarije se nadao da će joj se stvoriti majčinski instinkt, ali glumica je ljubav prema sinu pokazala samo za vreme fotografisanja.

Brižit Bardo
foto: Profimedia

Brižit se plašila da će izgubiti šarm kod muške populacije, te da će je svi doživljavati kao "mamu". Dete je osećalo njene slutnje, pa bi svaki put briznulo u plač kada bi ga ona uzela u ruke.

Ubrzo je Bradova otišla sa glumcem Semom Fejom. Nakon što je čuo da ga je ostavila, njen suprug je zatražio razvod i pravo da samostalno odgaja sina. Na suđenju majka je odbila da se stara za bebu - Brižit je smatrala da neko treba o njoj da se brine, pa zbog toga nije mogla da se stara o bebi.

Komplikovan odnos sa sinom

Kada je Nikolas imao 12 godina, došao je kod majke u želji da ostane sa njom neko vreme, međutim Bardo ga je vratila ocu sa obrazloženjem da ne može da se brine o njemu jer je to veče imala neki društveni događaj. Nakon tog incidenta, Nikolas nije hteo nekoliko godina da viđa majku.

Brižit Bardo
foto: Profimedia

- Sada imam 47 godina i imam svog 22-godišnjeg sina Nikolasa, svoju porodicu i podršku. Volim ga najviše na svetu- napisala je Brižit u svojim memoarima, ali izgleda da je kasno bilo za kajanje i izvinjenje, jer sin nije hteo da čuje za nju.

Nikolas je studirao ekonomiju na Univerzitetu u Parizu. Obožavao je muziku. Naučio je da svira klavir, komponuje pesme, pravi aranžmane. Kada je imao 22 godine, bavio se manekenstvom. Na jednoj reviji upoznaje manekenku En Lin Bjerkan, kćerku diplomate. Par se venčava 1984. godine, a Brižit Bardo nije bila pozvana na to venčanje, što ju je mnogo uznemirilo. Njen sin sa ženom se ubrzo preselio u Oslo i dobio dve ćerke,

Kako nije više mogla da izdrži, Brižit dolazi u Norvešku sa namerom da uspostavi bliske odnose sa sinom, ali sklapaju samo hladno primirje.

Brižit Bardo
foto: Wikipedia

Ali 1997. godine, nakon objavljivanja Brižitinih memoara, izbija novi porodični skandal: bivši suprug i sin tužili su Brižit zbog otkrivanja porodičnih tajni i vređanja osećanja. Sud je naložio glumici da plati kaznu u iznosu od 250 hiljada franaka.

Nikolas je odavno napustio manekenstvo i već dugi niz godina bavi se programiranjem. Odavno je već i sam deda. Na pitanje novinara zašto nije u dobrim odnosima sa majkom, Nikolas je odgovorio: "Ona voli svoje krznene kapute, a ja volim svoju porodicu."

1 / 6 Foto: Reuters

Povlačenje iz sveta glume i javnog života

Brižit se povukla iz sveta glume tokom sedamdesetih godina, nakon čega je život posvetila zaštiti životinja. Kasnije u životu izjavila:

"Svoju lepotu i mladost sam dala muškarcima. Svoju mudrost i iskustvo ću dati životinjama - zaključila je glumica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs