Sa 16 god. je nosila devetorke: Na dan porođaja laž je izašla na videlo, sramota je bila tolika da se nije mogla sakriti

Lilijan Kaseres je bila tinejdžerka koja je izmislila savršenu laž, ali kada je istina izašla na videlo nije bilo mesta na planeti gde bi se mogla sakriti

Zanimljivosti
Autor:
Sa 16 god. je nosila devetorke: Na dan porođaja laž je izašla na videlo, sramota je bila tolika da se nije mogla sakriti
Foto: Printscreen/Youtube

U laži su kratke noge, a to najbolje zna Lilijan Kaseres kojoj se istina obila o galvu toliko da nije znala gde bi da se sakrije kada je javnost saznala sve.

Bilo je to 1997. godine u Barankiju, na obali Kariba u severnoj Kolumbiji, kada je Lilijan Kaseres upoznala Alehandra i odmah se zaljubila. Imla je 15 godina.

"Alehandro je bio stvarno fin prema mene; u to vreme bila sam tek adolescentkinja, tek je trebalo da napunim 16 godina. Pomagao mi je, davao mi je novac da imam za hranu, da imam dovoljno da pohađama školu, bio je stvarno dobar", ispričala je Lilijana godinama kasnije za "La Red."

No, idila mladog para potrajala je samo tri meseca; Lilijana je ubrzo saznala da je Alehandro vara sa njenom najboljom prijateljicom Lorenom, koju je ona sama i upoznala sa njim. Da sve bude još veći udarac - Lorena je bila trudna i čekala je Alehandrovo dete!

Lilijana je bila rešena sa ipak sačuva naklonost svog partnera i da po svaku cenu spreči Lorenu da uđe u kuću njene nesuđene svekrve. Na krilima te ideje izmislila je trudnoću i to prilično ekstremnu - tvrdila je da nosi sedmorke.

U to vreme svetom je kružila priča o Bobi Mekoj, ženi koja je rodila prve sedmorke na svetu, a nezrelu tinejdžerku je jedna od prijateljica savetovala da svima plasira tu priču, posebno jer je većini njen ogroman trudnički stomak bio sumnjiv. Obim lažnog Lilijaninog stomaka bio je neverovatan i iznosio je 175 centimetara.

Lilijan
foto: Printscreen/Youtube

Kada je čitava laž razotkrivena, gospođica Kaseres izjavila je da je pravila tako nesrazmeran lažni stomak jer u kući u kojoj je živela nije bilo ogledala na kome bi mogla da proveri da li je njen stomak razumne veličine. "Moja svekrva razbila je ogledalo, pa nisam imala način da se pogledam kako treba. Kasnije, kada su doneli jedno u kuću, shvatila sam da sam preterala. Komšije su mrmljale da ovo nije normalna trudnoća i da sigurno nosim nekoliko beba. Nisam znala šta da radim, da li da kažem istinu, da li da pobegnem od svega", objasnila je 2020. godine za kolumbijske medije.

"Bilo je to sumanuto. Bila sam veoma mlada i nezrela. Saznala sam da me vara sa devojkom koju sam smatrala najboljim prijateljem. Samo sam želela da ostane sa mnom, zato sam izmislila tu trudnoću", ispričala je ona kao odrasla žena.

Lilijan
foto: Printscreen/Youtube

Kako je otkrivena lažna trudnoća?

U prvim mesecima trudnoće Lilijana je glumila simptome vrtoglavice i mučnine i pila je vodu u ogromnim količinama kako bi izgleda naduto. Potom je od petog meseca stomak počela da pravi tako što je nosila jednodelni kupaći kostim u koji bi potom natrpavala gomile krpa i tkanina, a uz to je nosila dugačke, široke haljine. Kupala se samo kad nije bilo nikog kod kuće i retko je išla u toalet.

Kada je plasirala čitavu laž, Lilijana nije mogla ni da pretpostavi da će ona imati toliko odjeka i da će njena trudnoća postati nacionalna vest, pa je pre planirala da u jednom trenutku kaže da je imala spontani pobačaj i da se preseli iz Barankinje.

"Bila sam umorna od težine mog stomaka i želela sam da napustim grad. Mislila sam da ću skinute sve te laže krpe sa sebe i otići, reći da sam izgubila bebe. To je bilo ono što sam zamišljala, ali stvari nisu ispale tako", istakla je.

Lilijen
foto: Printscreen/youtube

Lilijana je čak uz pomoć nesavesnog novinara i lekarke nastavila da obmanjuje ne samo Alehandra i njegovu porodicu, već i čitavu zemlju. Naime, ona je primljena na Univerzitetsku bolnicu gde je doktorka navodno utvrdila formiranje nekoliko fetusa. Ta ista lekarka je uz pomoć novinara lažno saopštila Kolumbijcima da će Lilijana dobiti ne sedmoro, već devetoro dece! "Bilo je to užasno teško, ne znam da li sam htela da oduzmem sebi život ili da iskopam sebi rupu, sakrijem se u nju i nikada ne izađem iz nje. Zamišljala sam toliko načina na koje sam želela da nestanem", seća se ova Kolumbijka.

No, 28. novembra 1997. godine istina je izašla na svetlo dana. Alehandro, njegova porodica i prijatelji, cela Barankilja i cela Kolumbija saznali su da je sve bila laž. Lilijana je po isteku devet meseci morala da bude hospitalizovana, a tada je nastala njena sumanuta borba da spreči lekare da je pregledaju.

Poslata je na razgovor sa psihologom i bila je primorana da joj kaže istinu - tada je počela da se ponaša poput lude osobe, pa su je vezali lisicama i dali sedative. "Psiholog mi je podigao majicu dok sam imala lisice, počeo je da vadi krpe iz mog lažnog stomaka i otvorio je vrata novinarima da me vide. To me je proslavilo, ali mi je naškodilo", rekla je Kaseres.

lilijan
foto: Printscreen/youtube

Šta se desilo sa Lilijanom nakon što je otkrivena lažna trudnoća?

Lilijana se u tajnosti i u društvu svog oca preselilau Kartagenu ubrzo nakon što je njena prevara otkrivena; život u Barankilji bio je nemoguć jer su je građani osuđivali i uznemiravali. I dan danas je kostim sa krpenim trudničkim stomakom jedan od najpopularnijih na karnevalu u Barankilji.

Verovala je da će u Kartageni naći mir, ali ova priča je bila naširoko poznata pa je čak i tamo imala problema da nađe posao, dok se sve nije zaboravilo. Danas radi kao maserka i plete pletenice, a uspela je i da se uda i dobije četvoro dece - sada ima i unučiće. Čak je napisala i knjigu u kojoj je otkrila sve detalje svoje lažne trudnoće.

"Kao tinejdžer spreman si na mnogo nestašluka. Zaljubila sam se i bila je to hirovita ljubav, a ja sam tek posle mnogo vremena shvatila da se ništa ne može na silu. Nikad nisam mislila da će se stvari toliko otrgnuti kontroli", pravda se danas ova žena.

(Žena/Stefan Pavlović)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs