Indijska porodica je toliko bogata da nas sve može kupiti: Žive u vili od 27 spratova, imaju 600 sluga i 169 automobila

Indijska porodica Ambani pokazala je koliko bogatstvo poseduje upravo venčanjem njihovog najmlađeg sina Ananta Ambanija

Zanimljivosti
Indijska porodica je toliko bogata da nas sve može kupiti: Žive u vili od 27 spratova, imaju 600 sluga i 169 automobila
Foto: Printscreen Instagram - radhikamerchantfp

Anant Ambani će se zvanično oženiti na svadbi koja će biti upriličena u Indiji od 12 do 14. jula, a šuška se da će tom prilikom nastupiti čak i Adel.

Koliko je zaista bogata indijska porodica Ambani moglo se naslutiti tokom venčanja njihove najstarije ćerke kada je na proslavi nastupala Bijonse. Ali Mukeš Ambani ne žali novac kada se venčavaju njegova deca, a to je potvrdio i ovaj put kada je još u martu započelo svadbeno veselje njegovog najmlađeg sina Ananta.

Anant Ambani
foto: Vijay Bate/Hindustan Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tom prilikom je slavlje počelo nastupima Kejti Peri, Rijane, Bočelija i Bekstrit Bojsa. Porodica je iznajmila luksuznu jahtu na kojoj su ugostili kraljevsku porodicu Velike Britanije, milijardere iz čitavog sveta uključujući i Džefa Bezosa.

Ali govorkanja o bogatstvu dosegla su maksimum onaj momenat kada je Ambani u Indiju doveo Džastina Bibera kojem je platio 10 miliona dolara da porodicu zabavlja za vikend.

Porodica Ambani je najbogatija porodica u Indiji. Oni žive u porodičnoj vilio do 27 spratova u kojoj će tokom venčanja ugostiti 16.000 svatova.

Anant Ambani
foto: Sujit JAISWAL / AFP / Profimedia

A kako je Mukeš zaradio toliko novca?

Mukeš je vlasnik najuspešnije kompanije u Indiji, „Reliance Industries“. Njegova imovina procenjena je na 83 milijarde evra. I naravno, par Ambani uživa u svom bogatstvu kao niko drugi.

Najbogatiji par iz Indije ima garažu koja prima njihovih 169 automobila, a dom u kojem žive procenjen je na neverovatnih milijardu evra. Da je sve uređeno, očišćeno, skuvano i o mnogo čemu drugom brine čak 600 članova posluge. Tu su čistačice, konobari i fitnes instruktori. Poznata dama Indije je jednom čak naručila 25.000 zlatnih posuda za posluživanje gostiju.

Šta sve može da se nađe u rezidenciji Antilia u Mumbaju zbog čega vredi milijardu?

Ovo je zapravo neboder koji ima 27 spratova. Ima bioskop, banju, hram, balsku salu, salu za automobile… Članovi porodice se opuštaju pod tušem veštačkog snega, a štite ih čuvari koji imaju svoje odvojene stambene jedinice.

Nita Ambani je učiteljica i dizajnerka enterijera, voli da troši novac na luksuzne predmete i ima savršen ukus za torbe. Jednu"Hermes" torbu platila je čak 350.000 evra. Suprugu je kupila luksuzni Majbah 62, a milijarder joj je poklonio mlazni avion vredan 60 miliona evra.

Ova 60-godišnja Indijka obično se pojavljuje u javnosti u tradicionalnoj odeći, ali su Kartije, Bulgari i Guči među njenim omiljenim modnim brendovima.

Nita Ambani je takođe poznata po svom dobrotvornom radu

Osnovala je školu i bolnicu u Mumbaju, a par je izdvojio 68 miliona evra za pomoć tokom pandemije.

Najbogatiji indijski par u braku je 38 godina, a imaju troje dece, dva sina i ćerku, koji su vaspitani veoma strogo po rigoroznim pravilima. Nita je insistirala na tome da su deca odgajana u skromnim uslovima, da dobijaju malu naknadu tokom odrastanja, da koriste gradski prevoz i da imaju stroga ograničenja u izlasku.

1 / 12 Foto: Sujit JAISWAL / AFP / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs