38-GODIŠNJA GLUMICA 2 PUTA JE IMALA MOŽDANI UDAR I PONOVO JE UČILA DA GOVORI: Zbog preke naravi teško je dobijala uloge

Odri Plaza godinama se borila da izgradi status zvezde, a sada joj je to konačno pošlo za rukom.

Celebrities
Autor:
38-GODIŠNJA GLUMICA 2 PUTA JE IMALA MOŽDANI UDAR I PONOVO JE UČILA DA GOVORI: Zbog preke naravi teško je dobijala uloge
Holivudska glumica dva puta je doživela moždani udar, Foto: Christopher Oquendo-MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Obri Plaza, 38-godišnja holivudska glumica, konačno je obezbedila svoje mesto na zvezdanom nebu, zahvaljujući hvaljenoj glumi u HBO-ovoj antologijskoj seriji "Beli lotos".

Nakon gotovo dve decenije rada u filmskoj industriji, Plaza je izgradila kult obožavatelja koji ne mogu da se zasite njene pomalo neprijatne naravi, otkačene duhovitosti i neobičnog stila.

Glumica je prvi put izazvala pažnju javnosti glumeći Ejpril Ladgejt u seriji "Parkovi i rekreacija" od 2009. do 2015., ali čini se da ju je njena zastrašujuća i nezgodna narav sprečila da postane superzvezda poput glumačkog kolege Krisa Prata.

Obri Plaza na teži način je sebi prokrčila put
Obri Plaza na teži način je sebi prokrčila put foto: Michael TRAN / AFP / Profimedia

Ljudi reprodukuju moje likove na mene i samo ton mog glasa ili ritam kako govorim zvuči kao da sam kreten ili tako nešto“, rekla je u jednom intervjuu 2022. godine.

Rođena je u junu 1984. godine kao ćerka advokative Bernadet i finansijskog savetnika Dejdica Plaze. Glumica je odrasla s dve mlađe sestre u Vilmingtonu.

Sa samo 20 godina Plaza je doživela moždani udar koji joj je promenio pogled na život. U intervjuu u 2017. objasnila je da je razgovarala s prijateljima 2004. o tome kako je povela jednu od svojih mlađih sestara na koncert Hilari Daf kada je izgubila sposobnost govora.

Buduća glumica odvedena je u bolnicu, ali nije joj odmah pružena pomoć zbog njenih godina. Lekari nisu mislili da ima moždani udar i umesto toga su posumnjali na konzumiranje droge. Prošlo je više od nedelju dana pre nego što je ponovo mogla da progovori, a neke reči je učila ispočetka.

Nekoliko godina kasnije tokom snimanja serije "Parkovi i rekreacija" glumica je doživela još jedan moždani udar, nakon što se na setu iznenada srušila na pod, nakon čega je nekoliko dana provela u bolnici.

Obri je sa 20 godina doživela moždani udar
Obri je sa 20 godina doživela moždani udar foto: David Acosta/Image Press Agency / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U jednom intervjuu 2016. godine Plaza je priznala kako je i te kako svesna da je gej ikona. Tokom razgovora potvrdila je da se i sama u prošlosti zaljubljivala u žene.

„Znam da mi se događa nešto androgeno i ima nešto muževno u mojoj energiji“, objasnila je.

Devojke se zaljubljuju u mene - to nije tajna, ali zaljubljujem se i ja u njih. Dopadaju mi se i devojke i muškarci", otkrila je jednom prilikom.

Međutim, u maju 2021. sve je iznenadila vešću da se udala za svog dugogodišnjeg dečka, reditelja i scenaristu Džefa Baena. Mnogi su tada njene priče o homosekusalnisto okarakterisali kao jeftino privlačenje pažnje i želje da se istakne.

Obri se udla za dugogodišnjeg dečka reditelja Džefa Baena
Obri se udla za dugogodišnjeg dečka reditelja Džefa Baena foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs