tragedija

IMALA JE BRUTALNE POVREDE, A TVRDILI SU DA JU JE UBIO GAS: Skončala je u 29. godini, a njena smrt je najveća MISTERIJA

Telma Tod umrla je u 29. godini, a njena smrt postala je jedna od najvećih misterija koja krije jezive tajne.

Celebrities
Autor:
IMALA JE BRUTALNE POVREDE, A TVRDILI SU DA JU JE UBIO GAS: Skončala je u 29. godini, a njena smrt je najveća MISTERIJA
Telma Tod, Foto: United Archives/Impress / United Archives / Profimedia

Holivudska glumica Telma Tod važila je za jednu od najvećih diva, dok je za kratko vreme izgradila karijeru na kojoj su joj mnogi zavideli. Međutim, njen uspeh prekinula je smrt. Tragično je stradala u 29. godini, a njena smrt postala je misterija. Naime, okolnosti pod kojima je umra decenijama su intrigirale javnost.

Američka glumica, svojom pojavom obeležila je filmsku scenu i zauvek ostala upamćena. Imala je poseban talenat, harizmu kao i lepotu. Zanimljivo je da je od 1926. do 1935. godine uspela da snimi 120 filmova, uključujući i one kratke.

Telma Tod
Telma Todfoto: Profimedia

Veliku pažnju privukla je ulogom u ostvarenju pod nazivom "Majmunska posla" iz 1931. dok su joj tada mnogi predviđali blistavu karijeru. Međutim, javnost je bila šokirana kad je objavljeno da je Tela umrla u 29. godini.

Glumica je pronađena mrtva u svom automobilu, 16. decembra 1935. godine. Nije davala znakove života, a zanimljivo je da je pronađena u garaži Džuel Karmen, bivše glumice i bivše supruge Telminog ljubavnika i poslovnog partnera Rolanda Vesta.

Telma Tod
Telma Todfoto: Profimedia

Uzroksmrti je odmah objavljen - trovanje ugljen - monoksiodom, dok je razlog bio pregrevanje vozila. Međutim, nisu svi poverovali u to, te su odmah krenule spekulacije.

Autopsijom je utvrđeno da "nije bilo znakova nasilja nigde na i u telu", sa izuzetkom "površinske povrede na donjoj usni". Nakon toga je počelo da se šuška kako je imala velike povrede, poput slomljenog nosa, modrica na telu i vratu, pa čak i slomljenim rebrima.

Telma Tod
Telma Todfoto: Profimedia

Spekulacije su toliko daleko otišle, te su kružile priče kako je Telma žrtva brutalnog ubistva. Zbog toga je slučaj završio u rukama tužilaštva, koje je procenilo da je smrt posledica nesrećnog slučaja, ali je preporučilo "dalju istragu nadležnih".

Njena smrt do danas je ostala misterija, uprkos rezultatima istrage.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs