velika misterija

MISTERIJA STARA 17 GODINA NE PRESTAJE DA INTRIGIRA: Sumnja se da je dečko čuvene dive LAŽIRAO SMRT zbog dugova

Sumnja se da je dečko Olivije Njutn Džon lažirao smrt zbog dugova, a nakon 17 godina od njegovog nestanka istraga je ponovo aktuelna.

Celebrities
18:17h Autor:
MISTERIJA STARA 17 GODINA NE PRESTAJE DA INTRIGIRA: Sumnja se da je dečko čuvene dive LAŽIRAO SMRT zbog dugova
Dečko Olivije Njutn Džon lažirao smrt zbog dugova?, Foto: Profimedia

Snimatelj Patrik Mekdermot nestao je u moru pre 17 godina, a njegov nestanak ubrzo je postao velika misterija. Međutim, nova istraga ide u smeru pretpostavke da je Patrik lažirao sopstvenu smrt jer je bio u velikim dugovima, dok takođe nije mogao da se nosi sa holivudskim stilom života.

Inače, snimatelj je bio devet godina u vezi sa pokojnom pevačicom Olivijom Njutn Džon, dok je poslednji put viđen 30. juna 2005. godine, kada je sa još 22 osobe otišao na pecanje uz obalu Los Anđelesa. Patriku se od tada gubi svaki trag, a ceo slučaj ponovo je izazvao interesovanje nakon Olivijine smrti, koja je preminula od raka u avgustu, ove godine.

Kriminalistički podcast koji je objavio Spotify, pod nazivom "Casefile Presents: Pseudocide" istražuje široko prihvaćenu teoriju da je Patrik Mekdermot lažirao sopstvenu smrt, prenosi Jutarnji.

Serija ima šest delova i sadrži ranije neobjavljene intervjue, dok su u fokusu činjenice i spekulacije koje su nastale godinama nakon Patrikovog nestanka. Mediji su od trenutka njegovog nestanka spekulisali da je bio u velikim dugovima, dok je dokaz za to bio zahtev za bankrot koji je podneo zbog duga više od 30.000 dolara.

Uprkos tome što je sve bilo na nivou spekulacija, privatni istražitelj Filip Klajn sugerisao je da Patrikov bankrot ima veliku važnost u ovom slučaju. Klajnje istakao i da je snimatelj mrzeo holivudski način života dok je bio u vezi sa Olivijom.

"Holivud je mesto novca, ali je i mesto gde veoma siromašni ljudi pokušavaju da ga zarade. A on tamo nikada nije uspeo", rekao je Klajn.

Još jedna činjenica koju je Klajn izneo ide u prilog teorijama koje su se pokrenule. Patrik je pre nestanka, navodno Oliviji ostavio gomilu ruža uz poruku. Poruka je preneta Klajnu dok je istraživao njegov nestanak.

"U poruci je pisalo da ju je oduvek voleo, da će je uvek voleti. Ali imali su mnogo problema. Patrik se povukao iz veze jer mu se ne sviđa Holivud - nije mu se sviđalo to što radi." Rekao je i dodao: "Pismo bi se moglo protumačiti kao Mekdermotov poslednji oproštaj od Njutn-Džonove i možda sugeriše da je znao da će se nešto loše dogoditi."

Ljubavna veza Patrika i Olivije počela je nakon njenog razvoda od prvog supruga, 1995. godine. U trenutku kada je Patrik nestao, Olivija je bila na turnerji u Australiji.

Uprkos tome što je posada pronašla njegove lične stvari, kao što su ključevi, pasoš i novčanik na ribarskom čamcu niko nije sumnjao na njegov nestanak, sve do 6. jula, kada se nije pojavio na porodičnom okupljanju. Policija je o njegovom nestanku obaveštena 11. jula.

Istraga obalske straže nije pronašla dokaze o kriminalnim aktivnostima, samoubistvu, nesreći ili prevari u Mekdermotovom nestanku. Zaključeno je da se Patrik verovatno izgubio u moru tokom noći i udavio se. Od tada se smatra mrtvim. Međutim, menadžer marine gde se Mekdermot ukrcao u čamac uveren je da nije umro u pecanju.

"Verujem da je sišao s broda, ali možda grešim", rekao je 2005. godine.

Situacija koja je dodatno podgrejala sumnje jeste tvrdnja ribara koji se našao na tom putovanju. Naime, on je istakao da je tri i po sata nakon putovanja sreo Patrika na brodu.

Sličnim situacijama svedočilo je najmanje šest osoba, tvrdeći da su Patrika videli u Meksiku.

"Patrik verovatno sada radi u industriji jahti za uglednu porodicu", rekao je jedan istražitelj.

"Izgubio se na moru i niko zaista ne zna šta se desilo. Ljudski je zapitati se. Jer kad god prolazite kroz teška vremena, uvek postoje te brige. To su stvari u životu koje morate da prihvatite. Naravno...pitanja se uvek postavljaju. I to je ljudski. Ali ja živim dalje", rekla je glumica, Olivija Njuton Džon.

Podsetićemo, Olivija Njutn Džon je preminula 8. avgusta u 73. godini nakon duge borbe s rakom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs