ONE SU NAJVEĆE LJUBAVI ŽESTOKIH MOMAKA: Usudile su se na život na ivici, a od NJENE LEPOTE mnogima i danas staje DAH

Uz žestoke momke 90-ih uvek su bile lepe devojke, a ovu neke od njihovih najvećih ljubavi

Celebrities
18:31h Autor:
ONE SU NAJVEĆE LJUBAVI ŽESTOKIH MOMAKA: Usudile su se na život na ivici, a od NJENE LEPOTE mnogima i danas staje DAH
Ko su žene kriminalaca?, Foto: Kurir / Aleksandar Jovanović

Opasni momci sa beogradskog asfalta koji su obeležili 90-e godine u Srbiji i danas su popularna tema gradskih urbanih legendi, a uz njih su uvek išle i lepe žene.

Kako su u to vreme splavovi bili veoma popularni, ne iznenađuje to da su pevačice sa naše estrade često bile povezivane sa najpoznatijim imenima iz sveta kriminala.

Čak su pevačice često i za muževe birale takozvane žestoke momke, od kojih su mnogi tragično završili, što u sukobu sa zakonom, što u međusobnim obračunima kriminalnih bandi i mafijaških klanova.

Među njima su bile neke od najlepših devojaka Beograda, ali i poznata imena iz sveta muzike.

Goca Božinovska

Goca Božinovska je u to vreme bila jedna od najlepših pevačica na domaćoj sceni, a o svojoj ljubavi s opasnim momkom iz Surčina, Zoranom Šijanom uvek je rado govorila.

- Zoran je bio jaka ličnost, pravi muškarac kakvog bi svaka žena poželela. Imao je svoj stav i mišljenje. Nije zahtevao da mi to poštujemo, ali je ipak njegova bila poslednja. Naša deca su vaspitavana da je tata autoritet iako nikada nije na njih ni ton povisio, a kamoli da ih je udario. Zoran i ja smo se zabavljali dva dana. Jednu noć smo proveli zajedno, a sledeće me je zaprosio - ispričala je svojevremno Goca.

Čim ga je upoznala znala je da je to ljubav za ceo život, Zoran joj je uvek sve pričao, a često im je policija dolazila na vrata.

- Nisam tremaroš, a Zorana sam toliko volela da sam bila spremna na sve. Da mi je dao pištolj i rekao: „Sad, kad ovi uđu, ti pucaj - bez razmišljanja bih to uradila. Zoran je često i svojim drugovima pričao o mojoj hrabrosti i snalažljivosti. Znao je da kaže: „Kad bih rešio da opljačkam banku u Švajcarskoj, nikoga od vas ne bih poveo, samo bi Goca išla sa mnom!"

Posle te ljubavi, Goca je bila 16 godina u vezi sa Nebojšom Tubićem, zvanim Žabac. Goca i njena koleginica i prijateljicaZlata Petrović, bile su deo "ekipe" koja je harala Beogradom devedesetih. Između ostalog, bile su bliske i sa Giškom.

Valentina Lindo

Valentina je važila za najlepšu devojku u gradu u to vreme, a i danas se smatra za jednu od najatraktivnijih Beograđanki. Bila je udata za Ljubišu Lindu, zvanog Čombe, osuđivanog zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu Milana Zarubice, koja je proizvodila sintetičku drogu. Valentina i Ljubiša su rezvedeni, a iz braka imaju dvoje dece - Luku i Saru.

Saša Krajnc

Saša je bila miljenica većine žestokih momaka, a ceo život je provela u Zemunu. Giška, Darko Ašanin, Daniel Išljemović, Ljuba Zemunac, samo su neka od imena koji su u njenom životu ostavili dubok trag. Ljubav njenog života bio je Daniel Išljemović. Svojevremno je izjavljivala da su od Daniela na ulici zazirali, ali da je u kući bio apsolutno divan. Ipak, i pored smrti supruga, za kojim je kako i sama kaže ostala rupa u srcu, i ekipe momaka kojima je bila sve, da može da vrati vreme, ponovo bi sve isto uradila. Saša se u to vreme zabavljala i sa Vukotićem, a oboje su se družili sa Darkom Ašaninom i Slavkom Mijovićem i često su bili ili u Arkanovoj poslastičarnici Ari ili kod Mije u Paladijumu. Bila je zaljubljena i u Đorđa Božovića. Danas Saša, svoje drage momke obilazi na grobljima.

Saša je bila miljenica mnogih žestokih momaka
Saša je bila miljenica mnogih žestokih momaka foto: Printscreen/youtube

Tanja Vuković

Tanja Vuković je bila skromna i povučena devojka, koja je bila odličan đak, a onda je zapala za oko Goranu Vukoviću zvanom Majmun. Njihova veza bila je šok za sve koji su bili bliski Tanji, jer su bili iz totalno različitih svetova. Goran ju je opasipao pažnjom na sve moguće načine dok je na kraju nije osvojio. Skupi parfemi, firmirana garderoba, ciple i zlatan nakit često su stizali na njenu adresu. Udajom se Tanja potpuno povukla iz gradskog života. Ubrzo je rodila devojčicu, koja je imala samo nekoliko meseci kad je ostala bez oca.

Sonja Lazetić

Sonju su mnogi upamtili iz filma "Vidimo se u čitulji", a a tada je imala svega 15 godina. Bila je Bila je u braku sa Goranom Marićem Maretom koji je ubijen 2009. Sonja je danas udata za bivšeg fudbalera Nikolu Lazetića.

Sonja Lazetić bila je supruga Gorana Marića Mareta
Sonja Lazetić bila je supruga Gorana Marića Mareta foto: Printscreen/Instagram

Tamara Nikšić

Tamara je ćerka Miše Nikšića, ubijenog vlasnika FK Zvezdara, a uspela je da zavede najvećeg šmekera podzemlja, Andriju Draškovića. Njih dvoje vezu su započeli vezu dok je on u zatvoru sluzio kaznu za ubistvo Zvonka Plečića.

Lana Popović

Lana je svog sadašnjeg supruga Darka Šarića upoznala kada je imala 16 godina, a bila je uz njega u najtežim momentima. U braku su dobili sina, a Lana je svojevremeno trebala da otvori privatni vrtić U šilerovoj, koji je je oduzet. navodno je bila jedan od uslova da se Šarić preda, ali je kao garanciju tražio da njegova supruga prvo sleti u Crnu Goru, a zatim je on otputovao za Beograd.

Barbara Bojović

Barbara je ćerka čuvenog golmana „Partizana“ i „OFK Beograda“, Petra Borote, a uz njega je imala život poput princeze. Zbog atraktivnog fizičkog izgleda i zbog toga što nije imala "dlake na jeziku" vrlo brzo je postala jedna od "glavnih" devojaka u gradu. Ubrzo je zapala za oko oko Luki Bojoviću, članu Arkanovih „Tigrova“. Ubrzo su se venčali, a zatim su život nastavili u Španiji. Posle spektakularne akcije hapšenja Luke Bojovića i jednom restoranu Valensiji, španski policajci obelodanili su da su „došli do Luke tako što su prethodno pratili njegovu ženu“. O njihovoj vezi inače se malo zna, a upravo je španska štampa bila ta koja je detalja pisala o oboje - pre svega bračnom životu Luke i njegove lepe supruge, koja mu je rodila troje dece.

Barbara je bila najlepša devojka u Beogradu
Barbara je bila najlepša devojka u Beogradu foto: Kurir / Aleksandar Jovanović
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs