OŽENIO JE USVOJENU ĆERKU BIVŠE ŽENE: Za njihovu vezu se saznalo dok je još bio u braku, a uhvaćeni su goli u krevetu

Vudi Alen oženio je svoju pastorku Sun Ji, usvojenu ćerku njegove bivše supruge glumice Mije Farou

Celebrities
Autor:
OŽENIO JE USVOJENU ĆERKU BIVŠE ŽENE: Za njihovu vezu se saznalo dok je još bio u braku, a uhvaćeni su goli u krevetu
Vudi Alen je oženio usvojenu ćerku bivše žene, Foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Vudi Alen definitivno je jedan od najuticajnijih i najcenjenijih ljudi u svetu filma, a juče je napunio 87 godina.

Ipak, njegov uspeh i slava često je bio u senci njegovog privatnog života, naročito kada je početkom prošle godine izašao dokumentarac „Alen protiv Farou“ koji je govorio o optužbama protiv Vudija Alena za seksualno zlostavljanje njegove tada sedmogodišnje ćerke Dilan, suđenja za starateljstvo sa Mijom Farou, detalja o Alenovom odnosu sa ćerkom njegove tadašnje supruge, Sun-Ji, kao i kontroverznih posledica suđenja.

Veza slavnog reditelja i usvojene ćerke njegove nekadašnje devojke, a potom i supruge, Mije Farou definitivno je jedna od najbizarnijih u Holivudu.

Vudi Alen u vezi je s usvojenom ćerkom bivše žene
Vudi Alen u vezi je s usvojenom ćerkom bivše žene foto: Profimedia

Nekada jedna od vodećih zvezda i najlepših žena sveta nije mogla ni da sanja da će devojčica koju je usvojila iz Koreje - Sun Ji Previn biti ta "misteriozna ljubavnica" o kojoj je već neko vreme šuškalo u holivudskim kuloarima.

Način na koji je saznala za aferu bio je jeziv. U januaru 1992. godine Mija je otkrila fotografije na kojima su Vudi i njihova usvojena ćerka Sun Ji – goli. Bilo je očigledno da je otac u vezi sa usvojenom kćerkom, što je glumici bio dovoljan razlog da raskine vezu sa rediteljem.

On se 1997. godine oženio 35 godina mladom Korejkom, svojom usvojenom ćerkom, koja posle skandala sa fotografijama više nikad nije progovorila ni reč sa svojom majkom, Mijom Farou.

Mija Farou pronašla je gole fotografije muža i usvojene ćerke
Mija Farou pronašla je gole fotografije muža i usvojene ćerke foto: Profimedia

Ipak, dokumentarni film koji je prošle godine emitovan podsetio je na Vudijeve grehe iz prošlosti. Vudi Alen očekivano nije pristao da sarađuje na dokumentarnom filmu, ali svedočenje članova njegove nekadašnje porodice ponovo su ovaj holivudski skandal dovele u žižu interesovanja.

- Ne mogu kriviti Sun-Ji za sve što se dogodilo u njihovoj aferi. Ona je još bila samo stidljivo dete i to se sve događalo u našoj kući. On mora da snosi punu odgovornost za to. Podsticala sam njihovo druženje od samog početka, ali od svog partnera ne očekuješ da spava s tvojom ćerkom tebi iza leđa, ispričala je Mija Ferou, još uvek potresena zbog afere stare 30 godina. Alen, očekivano tvrdi da je Mija sve izmislila.

Naime on je u intervjuu govorio kako optužbe o seksualnom zlostavljanju nisu zasnovane na istinitim činjenicama, a kako je naveo izmislila ih je Dilanina majka Mia, jer je bila ljuta zbog raskida njihove dugogodišnje ljubavne veze.

- To je apsurdno, ali je zbog svega toga na mojoj karijeri ipak ostala velika mrlja. Nikad nisam zlostavljao Dilan. Ništa što sam ikad radio se ne može protumačiti na taj način, rekao je Alen.

Sud ga je na kraju oslobodio optužbi za zlostavljanje. Sun Jin Previn i njihov usvojeni sin Moses Farou branili su Alena od optužbi i napadali majku, dok je Sun Jin rekla je da ju je majka godinama zlostavljala, a sada je konačno odlučila da još jednom progovori na temu, iako je neko ko retko daje intervjue.

- Nikada nisam bila zainteresovana da napišem "Mommy Dearest", da se obračunam sa Mijom - ništa od toga. Ali ono što se dogodilo Vudiju je tako uznemirujuće, tako nepravedno. Mija je iskoristila prednost #MeToo pokreta i predstavila Dilan kao žrtvu. I čitava nova generacija sluša o tome sada kada ne bi trebalo, istakla je Sun Ji.

U članku Previn je rekla da njeno detinjstvo u Njujorku nije bilo srećno, navodeći da je Farou bila fizički i verbalno uvredljiva, da ju je zanemarivala i da je imala jasne favorite među svojom decom.

Sun Ji je izjavila da nije imala srećno detinjstvo
Sun Ji je izjavila da nije imala srećno detinjstvo foto: Profimedia

Sun Ji prepričava više incidenata iz njenog detinjstva koji Farou oslikavaju kao lošu majku, uključujući Miju koja je ostavljala decu samu tokom noći kada su bila mala; bacajući na nju drvene blokove abecede kada bi napravila grešku u čitanju engleskog; i kako ju je držala naopačke za noge "da bi joj krv potekla u glavu".

Sun Ji je opisala i početak svoje veze sa Alenom, za koju je rekla da niko nije mislio da će potrajati. Ona se seća da je Farou saznala za vezu tako što je otkrila njenje gole fotografije na čaršafu u Alenovom domu.

Sun Ji nakon venčanja sa rediteljem nikada nije progovorila s majkom
Sun Ji nakon venčanja sa rediteljem nikada nije progovorila s majkom foto: AP / Evan Agostini

- Sećam se telefonskog poziva kada je pronašla fotografije. Podigla sam slušalicu i Mija je rekla, 'Sun Ji'. To je sve što je trebalo da kaže, onim jezivim tonom glasa. Znala sam da je moj život gotov i da je ona znala, samo po načinu na koji je izgovorila moje ime.

Dalje kaže da ju je Farou ošamarila i izbacila iz kuće, ali priznaje da bi otkriće "bilo užasno za nju".

Sud je Vidija Alena oslobodio optužbi za zlostavljanje ćerke
Sud je Vidija Alena oslobodio optužbi za zlostavljanje ćerke foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs