6 STVARI KOJE NISTE ZNALI O ĆERKI KIM DŽONG UNA: Živi u vili koja je povezana podzemnim tunelima sa još 15 palata

Kim Džong Un je predstavio javnosti svoju devetogodišnju ćerku Džu-Aj, a javnost nagađa da ona još ima starijeg brata i mlađu sestru

Celebrities
Autor:
6 STVARI KOJE NISTE ZNALI O ĆERKI KIM DŽONG UNA: Živi u vili koja je povezana podzemnim tunelima sa još 15 palata
Kim Džong Un sa ćerkom, Foto: STR / AFP / Profimedia

Kada je Kim Džong Un izašao pred medije držeći za ruku svoju devetogodišnju ćerku - svet je zanemeo. Ovo je presedan koji nije očekivan od veoma kontroverznog lidera Severne Koreje.

Kim Džong Un se godinama vodio načelom svog oca koji ga je savetovao: "Kada nas neprijatelji gledaju, treba da vide maglu". To znači da je valdajuća porodica Severne Koreje godinama krila osnovne informacije o vladarima pa se tako nikad sa sigurnošću nije znalo koliko tačno dece ima Kim Džong Un, njihove godine ili izgled.

Kim Džong Un
foto: STR / AFP / Profimedia

Stručnjaci ovaj presedan komentarišu kao želju Kim Džong Una da se predstavi javnosti kao brižan otac.

"On na ovim fotografijama sa ćerkom kaže: "Moj režim ne ide nigde, pa se naviknite na to"", rekao je Šon King, stručnjak za zemlje Azije.

Šta znamo o ćerki Kim Džong Una?

1. U javnosti nikad nije rečeno njeno ime, a svet je za njega saznao 2013. godine kada je košarkaš Denis Rodman posetio Severnu Koreju i rekao da je držao Džu-Aj u naručju tokom opuštajuće posete svom prijatelju Kim Džong Unu.

2. Veruje se da ima starijeg brata i mlađu sestru, ali se o njima ništa ne zna.

Kim Džong Un
foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

3. Devojčica sa porodicom živi u ogromnoj vili koja izlazi na more u lučkom gradu Vonsanu u provinciji Kangvon. Imanje ima bazene, teniske i fudbalske terene, tobogane, sportski stadion i nalazi se u neposrendoj blizini prelepih plaža u Japanskom moru.

U vlasništvu porodice nalazi se još oko 15 vila i palata širom zemlje, a sve su navodno povezane podzemnim sistemom tunela i železnica, konstruisanim da bi se izbegli strani obaveštajni sateliti, tvrde stručnjaci upućeni u stanje u zemlji, prenosi "Ny Post".

4. Poznavaoci Severne Koreje tvrde da deca Kim Džong una imaju tim spremačica i dadilja koje zajedno sa njihovim roditeljima brinu o deci.

Kim Džong Un
foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

5. Analizirajući ove fotografije stručnjaci su procenili da je devojčica veoma bliska sa ocem, te da joj je prirodno da ga drži za ruku i provodi vreme sa njim.

Takođe, poslata je poruka svetu da je porodica Kim čvrsto ukorenjena na vladarskojn poziciji; oni su praktično poput monarhije. "On na ovim fotografijama sa ćerkom kaže: 'Moj režim ne ide nigde, pa se naviknite na to'", rekao je Šon King, stručnjak za zemlje Azije.

Kim Džong Un
foto: yePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia

6. Ona sigurno neće studirati u inostranstvu kao njen otac koji se školovao u Švajcarskoj. "Porodica živi veoma ekskluzivnim životom iza svoja četiri zida. To je zatvoren život, ali dobar. Naravno, većina toga što porodica radi nije tajna samo za nas, već i za njihov narod", kažu stručnjaci.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs