TAJNA ĆERKA KIM DŽONG UNA JE PRESLIKANA OTAC: Ne ide u školu, kupa se u luksuzu, a samo u ovim prilikama izlazi iz kuće

Ćerka Kim Džong una ima 10 godina i ne provodi vreme kao bilo koja druga devojčica njenog uzrasta

Celebrities
13:28h Autor:
TAJNA ĆERKA KIM DŽONG UNA JE PRESLIKANA OTAC: Ne ide u školu, kupa se u luksuzu, a samo u ovim prilikama izlazi iz kuće
Kim Džong Un, Foto: Profimedia

Mnogi stručnjaci u Severnoj Koreje, ćerku Kim Džong-Una smatraju potencijalnom naslednicom njenog oca, lidera te zemlje. Ime ove devojčice je Ju-ae, a iako zvanične potvrde o njenom statusu naslednice nema, postoji uverljiva spekulacija da bi ona mogla biti pripremana za buduću ulogu vodstva u Severnoj Koreji.

Kim Džong Un
foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Ju-ae, ćerka Kim Džong-una, trenutno se školuje kod kuće, što ukazuje na određeni stepen zaštite i izolacije od spoljnjeg sveta. Uprkos složenim izazovima s kojima se njena zemlja suočava, uključujući ozbiljnu prehrambenu krizu, njen svakodnevni život izgleda prilično luksuzno. Prema izveštajima, ona svoje slobodno vreme provodi jašući konje, skijajući i plivajući. Ovi detalji iz njenog života sugerišu na mogućnost da uživa u privilegovanom okruženju, iako se zemlja suočava sa ozbiljnim ekonomskim problemima.

Kim Džong Un
foto: yePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia

S obzirom na to da njen otac, Kim Džong-un, drži ključnu ulogu u vlasti Severne Koreje, postavlja se pitanje hoće li ona jednog dana preuzeti vodeću poziciju. Iako vlasti Južne Koreje nisu potvrdile da je Ju-ae zvanično imenovana naslednicom, primetno je da je ona iznenada postala vidljiva u javnom životu, učestvujući u raznim zvaničnim događajima od novembra prošle godine. Ova prisutnost u medijima i javnosti verovatno je deo pažljivo osmišljene propagande koja ima za cilj da osigura kontinuitet dinastije Kim u narednim generacijama.

Kim Džong Un
foto: Profimedia

Iako su državni mediji povremeno prikazivali fotografije Kimove ćerke, zapravo se malo toga zna o njoj. Procenjuje se da trenutno ima oko 10 godina, a ova informacija je procurila izjavom bivšeg košarkaša Denisa Rodmana, koji je imao priliku da je upozna dok je još bila beba. Prema podacima južnokorejske Nacionalne obaveštajne agencije (NIS), Ju-ae ima starijeg brata starog 13 godina, kao i još jednog mlađeg brata i sestru.

Sve ove informacije bacaju svetlo na budućnost Severne Koreje i pitanje nasleđivanja vlasti u toj zemlji. Iako je trenutno sve još u domenu spekulacija, praćenje karijere i razvoja mlade Ju-ae će svakako biti od značaja za razumevanje političkog pejzaža u ovom delu sveta.

Imanje, koje se poredi sa kompleksom Mar-a-Lago Donalda Trampa, ima bazene, teniske i fudbalske terene, tobogane, sportski stadion i nalazi se u neposrendoj blizini prelepih plaža u Japanskom moru.

No, u vlasništvu porodice nalazi se još oko 15 vila i palata širom zemlje, a sve su navodno povezane podzemnim sistemom tunela i železnica, konstruisanim da bi se izbegli strani obaveštajni sateliti, tvrde stručnjaci upućeni u stanje u zemlji, prenosi "Ny Post".

Kim Džong Un
foto: STR / AFP / Profimedia

Državni mediji nisu objavili ime devojčice, ali je ono poznato od 2013. kada je penzionisani NBA košarkaš Denis Rodman posetio Severnu Koreju i rekao da je držao Džu-Aj u naručju tokom opuštajuće posete svom prijatelju Kim Džong Unu.

Devojčica je navodno obasuta pažnjom i ljubavju roditelja, kaže Majk Maden, saradnik u Stinson centru i stručnjak za Severnu Koreju.

"Ona ima veoma lep život. Ona i njen brat i sestra imaju kompletan tim dadilja i spremačica, ali takođe puno vremena proveode sa roditeljima. Otac Kim Džong Una je bio težak muškarac, ali je takoše bio pažljiv prema svojojoj deci, Kada ste diktator jedne zemlje, u mogućnosti ste da birate kako ćete da provodite svoje vreme", tvrdi Maden.

Inače, veruje se da je ovaj lider veran svojoj supruzi Ri Sol-Džu za razliku od svojih prethodnika koji su bili serijski preljubnici.

Kim Džong Un
foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Takođe, poslata je poruka svetu da je porodica Kim čvrsto ukorenjena na vladarskojn poziciji; oni su praktično poput monarhije. "On na ovim fotografijama sa ćerkom kaže: 'Moj režim ne ide nigde, pa se naviknite na to'", rekao je Šon King, stručnjak za zemlje Azije.

King je takođe dodao da i njen brat i sestra žive boljim životom od onoga što stranci možda misle: "Porodica živi veoma ekskluzivnim životom iza svoja četiri zida. To je zatvoren život, ali dobar. Naravno, većina toga što porodica radi nije tajna samo za nas, već i za njihov narod".

Međutim, za razliku od svog oca, malo je verovatno da će Džong Unova deca studirati u inostranstvu. Podsetimo, on se školovao u Švajcarskoj u jednoj luskuznoj privatnoj školi u Bernu, u koju je poslat već sa 12 godina. Kolege iz razreda opisale su ga kao rezervisanog dečaka koji je bio opsednut košarkom, nosio skupe trenerke, NBA dresove, voleo filmove Žan-Kloda Van Dam.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs