2 PUTA SE RAZVELA, A 38 GODINA VOLI ČOVEKA ZA KOGA SE NIJE UDALA: Nekada najlepša žena Holivuda uništila se operacijama

Goldi Hon 38 godina je u skladnoj vezi s glumcem Kurt Raselom,a slavni par nikada nije otišao pred matičara

Celebrities
Autor:
2 PUTA SE RAZVELA, A 38 GODINA VOLI ČOVEKA ZA KOGA SE NIJE UDALA: Nekada najlepša žena Holivuda uništila se operacijama
Slavni par je 38 godina u vezi, a nikada se nisu venčali, Foto: Profimedia

Goldi Hon je poznata po svom vedrom duhu, harizmi, širokom osmehu i neverovatnom životnom optimizmu. Glumica je juče napunila 77 godina što se po njenom izgledu nikako ne bi moglo reći.

Naime, glumica se nakon dužeg odsustva pojavila na premijeri najnovijeg Netfliksovog filma "Glass Onion: A Knives Out Mystery", nedavno održanoj u Los Anđelesu.

Godli je pored uspešne karijere poslednjih godina rešila da se povuče iz javnog života, a nove uloge nije prihvatala nego se posvetila porodici.

Goldi Hon juče je napunila 77 godina
Goldi Hon juče je napunila 77 godina foto: Lumeimages / Camerapress / Profimedia

Iako je snimila samo trideset filmova, Goldi Hon decenijama je bila jedna od najtraženijih holivudskih zvezda. Na početku karijere producenti su bili uvereni da će dugonoga krhka plavuša lepih očiju postati nova Merilin Monro, a iako se to nije dogodilo, od 1969., kada se proslavila ulogom u filmu “Kaktusov cvet”, za koji je nagrađena Oskarom za sporednu ulogu, snimala je film za filmom.

Nije bila samo sjajna glumica, nego je i odlično plesala i pevala - sedamdesetih je snimila kantri album - ali joj je za status seks-simbola nedostajala jedna sitnica: bujno poprsje, ali je ona odbila da radi bilo kakve intervencije.

Goldi Hon su predviđali uspešnu karijeru u Holivudu
Goldi Hon su predviđali uspešnu karijeru u Holivudu foto: Profimedia

Otkako zna za sebe Goldi Hon je, kaže, sanjala jedino o skladnom porodičnom životu u kući s belom ogradom, a to je i dočekala u vezi sa šest godina mlađim glumcem Kurtom Raselom s kojim je, nakon dva propala braka, počela da se zabavlja na setu filma “Swing Shift” 1983. A nakon 39 godine veze mogu da se pohvale da su najdugovečniji nevenčani holivudski par.

"Srećni smo i zaljubljeni. Volim da budem s njim, svako jutro donosi mi kafu, ja ga za to nagradim poljupcem. Volimo se, ali i svađamo, baš kao i svaki drugi par. Volimo život koji živimo zajedno", rekla je svojevremeno Goldi Hon.

Najponosnija je što je svo četvoro dece koje je odgajala s Kurtom Raselom - ona iz drugog braka ima sina i ćerku, on iz svog prvog braka sina, a i zajedno su dobili sina - ostalo normalno uprkos tome što su odrastali u nenormalnim holivudskim uslovima.

Goldi Hon i Rasel Krou zajedno su 39 godina
Goldi Hon i Rasel Krou zajedno su 39 godina foto: Profimedia

Iako nikada nije priznala da je išla na estetske operacije mnogi joj zameraju da je svoju prirodnu lepotu uništila preteranim botoksom.

"Ne znam zašto žene odbijaju da dostojanstveno stare, već se ovako unište. Ona više ne može ni da se nasmeje zbog silnih filera i botoksa", moglo se pročitati, između ostalog, u kometarima na njenom instagram profilu.

Mnogi joj zamerjau što je preterala sa operacijama
Mnogi joj zamerjau što je preterala sa operacijama foto: Profimedia

Gold Džin Hon rođena je 21. novembra 1945. u Vašingtonu kao drugo dete muzičara Edvarda Hona i instruktorke plesa i vlasnice plesne škole Lore Hon. Njen otac bio je violinista, klarinetista i saksofonista, a vodio je i svoj orkestar.

Ples ju je zanimao mnogo više od škole jer se zbog svoje živahnosti, problema s disleksijom i nemogućnosti koncentracije mučila s gradivom. U glumu se zaljubila kao gimnazijalka, kad je sa svojom dramskom grupom izvela Šekspirovu ljubavnu dramu “Romeo i Julija”, u kojoj je odigrala glavnu ulogu. Ipak, nije dugo izdržala ni na studijama glume i dramske umetnosti u Vašingtonu, nego se preselila u Njujork gde je zarađivala danju držeći časove plesa, a noću plešući u klubovima.

Godli hon je bila uspešna u plesu i pevanju
Godli hon je bila uspešna u plesu i pevanju foto: Profimedia

Izlazak iz anonimnosti presudio je njenom braku s osam godina starijim njujorškim plesačem Gasom Trikonisom, s kojim se nakon četiri godine veze venčala u novembru 1969. na plaži u Honoluluu na Havajima.

Trikonis je, naime, teško mogao da prihvati da mu je bolja polovina uspešnija i da zarađuje više od njega. Njihova bračna kriza dosegla je vrhunac kad je za ulogu medicinske sestre Toni Simons, koja se u filmu “Kaktusov cvet” upušta u aferu sa svojim šefom, nominovana za Oskara.

Goldi Hon iza sebe ima dva braka
Goldi Hon iza sebe ima dva braka foto: Profimedia

Premda je vezu s Gasom Trikonisom prekinula početkom 1973., u međuvremenu se viđala s kaskaderom Tedom Grosmanom kao i švedskim glumcem Brunom Vincelom, kojeg je upoznala na setu “Devojke iz Petrovke”. Brakorazvodni zahtev podnela je tek kad ju je u prvoj klasi aviona, na letu između Njujorka i Los Anđelesa na Staru godinu 1975., osvojio muzičar Bil Hadson, član tada popularnog američkog pop-benda Hudson Brothers.

Da što brže dobije Trikonisovu saglasnost, pristala je da mu isplati 75 hiljada dolara u gotovini i ostavila mu je stan u Njujorku koji su kupili njenim novcem. Tako je samo dve nedelje nakon razvoda ponovo bila u braku, a ovaj je potrajao još kraće - pet i po godina.

Goldi Hon je prvom suprugu isplatila 75. 000 dolara za razvod
Goldi Hon je prvom suprugu isplatila 75. 000 dolara za razvod foto: Profimedia

Nakon ćerkinog rođenja i drugog razvoda na scenu se 1982. vratila u velikom stilu - glavnom ulogom u ljubavnoj komediji “Najbolji prijatelji”. Partner joj je bio Bert Rejnolds, a Goldi Hon je za tu ulogu nominovana za Zlatni globus. Iduće godine dobila je glavnu ulogu u ljubavnoj drami “Swing Shift” za koju su joj producenti predložili da sama na audiciji izabere svog filmskog partnera.

Premda film nije postigao uspeh - ni u bioskopima, niti kod kritičara - to im nije bilo uopšte važno, jer da nije bilo njega, ko zna da li bi se Goldi i Kurt ponovno sreli, zaljubili i zajedno proveli ostatak života.

Premda su u vezi već 39 godine, samo jednom im je, nakon deset godina veze, palo na pamet da se venčaju. Ali, kada su svoju decu pitali za mišljenje, svi su se usprotivili.

1 / 10 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs