SLAVNI GLUMAC NA METI KRITIKA NAKON OTVARANJA SVETSKOG PRVENSTVA: Tvrde da je uzeo "krvav novac" i da je moralna nakaza

Čuveni glumac Morgan Frimen našao se na meti kritika nakon učestvovanja u ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u Kataru

Celebrities
11:16h Autor:
SLAVNI GLUMAC NA METI KRITIKA NAKON OTVARANJA SVETSKOG PRVENSTVA: Tvrde da je uzeo "krvav novac" i da je moralna nakaza
Slavni glumac na meti kririka nakon učestvovanja na otvaranju Svetskog prvenstva, Foto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glumac Morgan Frimen juče je učestvovao u svečanoj ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, čime je razočarao mnoge obožavatelje.

Legendarni glumac bio je narator u uvodnom segmentu naziva "The Calling", a na pozornici mu se pridružio i katarski jutjuber Ghanim al Muftah, koji je rođen s retkim stanjem poznatim kao sindrom kaudalne regresije, te je sa samo 20 godina dosad najmlađi ambasador nekog svetskog prvenstva.

Morgan Frimen našao se na meti kritika nakon otvaranja SP-a
Morgan Frimen našao se na meti kritika nakon otvaranja SP-a foto: Ayman Aref/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon što su mnoge poznate ličnosti odbile da učestvuju na ceremoniji, Frimen se našao na udaru kritika na društvenim mrežama.

Naime, glumcu se zamera da je uzeo krvavi novac od zemlje domaćina. Njegovo pojavljivanje na ovogodišnjem svetskom prvenstvu usledilo je 12 godina nakon njegovog pokušaja da SAD bude domaćin takmičenja. Bio je to krajnje nespretni pokušaj kojim je, kako se komentariše, osramotio Ameriku. Nazivaju ga sada tajnim agentom Katara.

"Očito novac može sve da kupi", "Zar Morgana Frimena nije briga za poginule radnike migrante, ili samo puno voli novac?", "Jako me razočaralo njegovo pojavljivanje. Kako može da podržava takvo kršenje ljudskih prava i pokvarene ljude koji ga plaćaju? Ima li morala ili mu je samo novac važan?", "Moralna nakaza u svakom smislu", samo su neke od brojnih kritika na Tviteru na glumčev račun, a jednim detaljem je zabrinuo javnost.

Naime, Frimen se na bini pojavio s zlatnom rukavicom na levoj ruci, a razlog zbog koje je nosi je teška saobraćajna nesreća koju je doživeo 2008. godine i u kojoj je oštetio živce leve ruke. Hirurzi su pokušali da Frimenu spasu ruku, ali šteta na nervima je bila prevelika i ruka mu je ostala paralizovana.

Morgan Frimen 2008. je pretrpeo strašnu saobraćajnu nesreću
Morgan Frimen 2008. je pretrpeo strašnu saobraćajnu nesreću foto: Raul ARBOLEDA / AFP / Profimedia

"Pretrpeo sam teško oštećenje nerava u ruci, ne mogu da je pomeran", rekao je Frimen 2010. godine za "People".

Svrha rukavice koju često nosi je da stiska oštećeno tkivo i na taj način spreči preveliko nakupljanje krvi.

Podsetimo, čuveni glumac optužen je da je spavao sa svojom unukom Edenom Hajns koju je pre tri godine ubio njen tadašnji dečko Lamar Devenport. Treba dodati da Eden Hajns nije bila biološka unuka Morgana Frimena, već unuka njegove bivše žene Džanet Adar Bredšo.

Već duže vreme kolaju glasine o nedoličnoj vezi između Hajns i Frimena, ali do sad je sve ostalo samo na glasinama, mada se ta priča pojavljivala i u medijima.

"Ono što je još gore je to što posle ozbiljna štampa preuzima tračeve iz tabloida i objavljuje ih", rekao je glumac tada.

Morgan Frimen optužen je da je spavao sa svojom unukom
Morgan Frimen optužen je da je spavao sa svojom unukom foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs