SMRT SRPSKE MANEKENKE KOJA JE POTRESLA SVE: Otišla je kod zubara, a 4 dana kasnije umrla je u strašnim mukama

Manekenka Tijana Milošević preminula je u 30. godini, od posledica sepse nakon posete zubaru

Celebrities
20:44h Autor:
SMRT SRPSKE MANEKENKE KOJA JE POTRESLA SVE: Otišla je kod zubara, a 4 dana kasnije umrla je u strašnim mukama
Srpska manekenka otišla kod zubara pa umrla posle 4 dana, Foto: Printscreen/Instagram/I&F Grupa

Manekenku Tijanu Milošević mnogi pamte po brojnim televizijskim reklamama koje je snimila, a bila je i zaštitno lice mnogih časopisa. Pored toga najviše je ostala upamćena iz reklame za keks "Plazma", a tih godina mnogi su joj predviđali blistavu karijeru.

Ipak, njen život završio se tragično kada je imala samo 30 godina. Naime, Tijana je preminula 2011. godine od sepse, nakon što se četiri dana borila za život.

Tijana Milošević preminula je usled sepse
Tijana Milošević preminula je usled sepse foto: Printscreen/youtube/I&F Grupa

“Tijana je bila veliki profesionalac, omiljena među kolegama, svi su voleli s njom da rade. Proputovala je ceo svet, snimila više od 20 reklama u Srbiji, radila i u Engleskoj, Kini, a bila je i zaštitni znak Instituta za transfuziju krvi u akciji: ‘Tvojih pet minuta, nečiji ceo život’ “, rekla je tada Mina, vlasnica modne agencije u kojoj je Tijana bila.

Nakon njene smrti, ni Mina, ni Tijanin suprug Milan nisu želeli da otkrivaju detalje njene smrti, a kako su tada mediji pisali, prema nezvaničnim informacijama do trovanja je došlo nakon što je Mina imala rutinsku poprakvu zuba.

Tijana je navodno bolovala od Lupusa, a nakon što se vratila od zubara dobila je veoma visoku temperaturu.

- Ništa je neće vratiti. Zvali smo Hitnu pomoć. Lekarima smo objasnili da nam ćerka boluje od lupusa i da ima visoku temperaturu, a oni su nam rekli da je verovatno reč o virusu i da popije čaj! Došli su nekoliko sati kasnije, kad smo ih ponovo pozvali. Tijana je tad gorela, imala je temperaturu 40 stepeni! Odveli su je u bolnicu u Višegradskoj ulici - ispričala je tada njena majka za "Kurir".

- Pacijentkinja je preminula 20. oktobra od komplikacija nastalih zbog sistemskog lupusa. U pitanju je bolest koja se može manifestovati na mnoge načine, između ostalog i kao sepsa, tako da ne znamo tačan uzrok smrti - rekao je tada sagovornik "Kurira" iz KBC.

Šta je lupus?

Sistemski eritemski lupus je hronična, autoimuna bolest koja može da napadne različite organe, naročito kožu, zglobove, krv i bubrege. "Hronična" znači da može da traje dugo vremena. "Autoimuna"- znači da postoji poremećaj imunog sistema, koji umesto da štiti telo od bakterija i virusa, napada sopstvena tkiva bolesnika.

Naziv "sistemski eritemski lupus" potiče iz ranog XX veka. "Sistemski" znači da napada mnoge organe. Rec "lupus" potiče od latinske reči "vuk" i odnosi se na karakterističnu ospu u obliku leptira na licu, što podseća na bele šare na glavi vuka. "Eritemski" na grčkom jeziku znaci crven i odnosi se na crvenilo kožne ospe.

tijana Milošević navodno je bolovala od lupusa
tijana Milošević navodno je bolovala od lupusa foto: Printscreen Youtube / I&F Grupa
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs