nepredvidiva sudbina umetnice

"GLADOVALA SAM! OVO ŠTO ME JE SNAŠLO MOŽE SVIMA DA SE DESI" Tužna ispovest naše glumice koja se hrani u narodnoj kuhinji

Čuvena glumica Vesna Pećanac gostovala je u "Oko magazinu" i prvi put progovorila o teškom životu i nemaštini

Celebrities
Autor:
"GLADOVALA SAM! OVO ŠTO ME JE SNAŠLO MOŽE SVIMA DA SE DESI" Tužna ispovest naše glumice koja se hrani u narodnoj kuhinji
Ispovest naše glumice koja se hrani u narodnoj kuhinji, Foto: Printscreen/YouTube/RTSOko

Glumica Vesna Pećanac (75) već godinama vodi veoma skroman i težak život, a kada su u javnost dospele njene fotografije iz narodne kuhinje mnogi su bili iznenađeni. Sad je otvorila dušu i za "Oko magazin" progovorila o ovoj temi i otkrila kako je do svega došlo.

- Imala sam problema, neke sam rešavala, ali nisam uspevala da rešim sve. Gladovala sam. Odlično je gladovati, to je mnogo dobra stvar. Jedeš manje, ali dugo žvaćeš - kazala je na početku glumica Vesna Pećanac.

Vesna Pećanac ispričala je kako je dospela u tešku situaciju
Vesna Pećanac ispričala je kako je dospela u tešku situacijufoto: Printscreen/YouTube/RTSOko

- Još 2006. godine u Zemunu nisam imala struje, vode, prokišnjavalo je sve. Bila sam u depresiji zbog smrti oca, majke i muža. Kad sam došla u kuhinju dešavalo se svašta. Da ne stignem da uzmem za decu i sebe hranu, pa da zaposleni neće da mi daju. Jednostavno neće, žena koja radi u kuhinji mi ne da, ja odem iza, na kraju radnog vremena, ona mi kaže: "Ne može". Nisam mogla da verujem kad sam to doživela - dodaje glumica.

Vesna se teško izborila sa gubitkom roditelja i muža
Vesna se teško izborila sa gubitkom roditelja i mužafoto: Kurir/Damir Dervišagić

- Ovo što je mene snašlo može svima da se desi. Takva su vremena i idu takva vremena da svima ovo može da se desi. Treba ići napred, naći svoj pravac - zaključuje glumica.

Podsetimo, Vesna Pećanac je javnosti postala poznata kada je igrala u kultnom ostvarenju Živka Nikolića "Lepota poroka" 1986. godine. Nakon toga, usledile su uloge u filmovima "U ime naroda", serijama "Oriđinale", "Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo" koje je, takođe, režirao Nikolić za koga se glumica kasnije i udala i kome je rodila dva sina.

Vesna Pećanac je Akademiju završila na vreme, nakon čega je angažovana u Ateljeu 212, a onda se desio sudbonosni susret sa poznatim rediteljem Živkom Nikolićem.

Vesna je obožavala glumu i pričala je da nikada ne želi da ode u penziju. Međutim, porodične tragedije odvojile su je od scene.

Nakon što je sa suprugom i sinovima sreću potražila u Holivudu, vratila se u Crnu Goru, gde je on i preminuo 2001. godine. Nakon Živkove smrti Vesna se vratila u Beograd sa sinovima zbog njihovog školovanja.

Za kratko vreme ostala je i bez muža i roditelja. Skrhana bolom nije mogla da podnese da gleda kako se ljudi oko nje smeju i sve više se povlačila u sebe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs