peta vilson

MUŠKARCI SU GUBILI GLAVU ZA FATALNOM ZAVODNICOM NIKITOM, ČAK NI PUTIN NIJE OSTAO IMUN: Danas je ne biste prepoznali

Peta Vilson stekla je slavu ulogom Nikite, ali nakon popularnosti čuvene serije ipak nije uspela da se probije u Holivudu.

Celebrities
Autor:
MUŠKARCI SU GUBILI GLAVU ZA FATALNOM ZAVODNICOM NIKITOM, ČAK NI PUTIN NIJE OSTAO IMUN: Danas je ne biste prepoznali
Kako danas izgleda glumica iz serije Nikita?, Foto: Profimedia

Austrlaijska glumica i manekenka Peta Vilson (51) proslavila se pre 21 godinu ulogom fatalne zavodnice u seriji "Nikita".

Tajna agentkinja Nikita postigla je orgomnu popularnost, a nakon ove uloge Peta Vilson odigrala je još nekoliko zapažanih rola, ali nije postigla značajni uspeh.

Vilsonova je najpre radila kao model u Australiji i Evropi pre nego što se preselila u Los Anđeles 1991. Tamo je studirala glumu, a nakon pet godina studija, angažovana je za neke male uloge u nezavisnim filmovima kao što su "Naked Jane" i "Loser".

1996. spremala se da nastavi studije na glumačkoj školi u Njujorku, ali je odlučila da se prvo prijavi na audiciju za novu seriju, na kojoj je bilo 200 glumica u konkurenciji za glavnu ulogu. Tako je Vilsonova postala čuvena Nikita.

1 / 5 Foto: Profimedia

Od glume se oprostila 2012. godine, povukla iz javnosti i pokrenula liniju donjeg veša.

Okrenula se porodičnom životu i odgajanju sina Marloa, kojeg ima iz veze sa scenaristom Damianom Harisom sa kojim se razišla 2002. godine.

Od prekidate tomanse o njenom ljubavnom životu gotovo da se ništa ne zna.

Peta Vilson
foto: Profimedia

Mediji su je povezivali sasa Mikom Džegerom, Raselom Krouom, a spekulisalo se i da na njene čari nije odoleo ni Vladimir Putin, koji je njen veliki fan.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs