Kristijeva aukcija u Londonu

Na prodaju kolekcija fotografija Kejt Mos

Samo nekolicina ljudi fotografisana je češće od super modela Kejt Mos, a neke od njenih najpopularnijih fotografija naćiće se 25. septembra na Kristijevoj aukciji u Londonu
Celebrities
01:20h Autor:
Na prodaju kolekcija fotografija Kejt Mos
Foto: AP

Na Kristijevoj aukciji 25. septembra naći će se fotografije super modela Kejt Mos (Kate Moss) koje su radili Eni Libovic, Brus Veber, Mario Testino, Sem Tejlor-Vud i Irving Pen, saopšteno je iz Kristija.

Ukupna vrednost ovih radova, koje je sakupio nemački kolekcionar Gert Elfering, iznosi oko milion funti (1,52 miliona dolara). On je nazvao Mosovu živom ikonom, prenosi AP.

"Kejt je jedinstvena moderna muza i mi ćemo gledati njene fotografije u glavnim muzejima i privatnim kolekcijama u godinama koje dolaze", rekao je on.

Mosova je postala zvezda kada je otkrivena kao tinejdžerka 1990-tih. Zbog svog izgleda nazvanog heroinski šik podjednako je i prihvaćena i osporavana.

Sada, Mosova (39) se nalazi među svetskim najpoznatijim i najplaćenijim modelima. Direktor u Kristiju zadužen za fotografije Filip Garner rekao je da je ona "najveća ikona stila u modernom dobu".

Među fotografijama koje će se naći na aukciji nalazi se i fotografija iz 1992. godine na kojoj je Mosova naga na kauču a koju je uradio Mario Sorenti. Njena početna cena se kreće od 30.000 do 50.000 funti.

Tu je takođe i fotografija iz 2002. godine koju je uradio Kreg Mekdin na kojoj Mosova nosi jaknu na kojoj stoji naziv God Save the Queen, a njena početna cena se kreće između 40.000 i 60.000 funti.

Pored fotografija, na aukciji će se naći kolaž Pitera Blejka, kao i skulptura Mosove kao nagog anđela napravljena od 18-karatnog zlata koju je uradio Nik Najt.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs