Reiki majstor

OVO JE TAJANSTVENI DUHOVNI UČITELJ NOVAKA ĐOKOVIĆA: On mu je pomogao kad je bilo najteže!

Novak se oduvek okruživao vrhunskim stručnjacima a podjednako je radio kako na fizičkoj spremnosti, tako i na duhovnoj snazi

Celebrities
Autor:
OVO JE TAJANSTVENI DUHOVNI UČITELJ NOVAKA ĐOKOVIĆA: On mu je pomogao kad je bilo najteže!
Foto: Profimedia

Novak Đoković oduvek je bio okružen vrhunskim stručnjacima koji su dobrim delom zaslužni za njegovu poziciju na teniskom krovu sveta. Ipak, daleko veće interesovanje javnosti izazivaju „saradnici“ iz senke. Jedan od njih je i reiki-master Žarko Ilić.

Duhovni učitelj podučio je Novaka japanskoj tehnici isceljivanja. Žarko je lekar, doktorant medicinskih nauka, sa značajnim iskustvom u istraživanju ljudske psihe. Pre svega, on je tragalac za odgovorima i lekom za bolesti savremenog doba, a sa slavnim teniserom, njegovom suprugom, koja ih je i upoznala, i mlađim bratom Markom sarađuje godinama.

Šta je, zapravo, reiki? Reč je o metodi duhovnog razvoja koja eliminiše stres, relaksira i leči. Zasnovana je na verovanju da životna energija protiče kroz organizam. Osobe koje praktikuju reiki koriste tehniku polaganja ruku na telo ili iznad tela. Time se, navodno, čiste i jačaju energetski kanali. Osim što ublažava bol i fizička dejstva, terapija pruža smirenje na duže staze, utiče na donošenje ispravnih odluka i postizanje samopouzdanja, a ima i antidepresivna svojstva.

Guru Novaka Đokovića odigrao je važnu ulogu kad je bilo najteže

Pre nekoliko godina, posle jednog meča u kojem nije ličio na sebe, Novak je sa Žarkom otišao u Veliki kanjon u Nevadi. Tom prilikom istakao je da strmim liticama nacionalnog parka prosto struji energija sa svih strana.

"Veliki kanjon jedno je od najmoćnijih mesta na svetu. Taj mir i veza sa prirodom su neverovatni," rekao je američkim novinarima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs