Zanimljivo

Reiki kao životna energija: Šta se dešava u našim mislima, to je stvarnost koju živimo!

Slutnja, strepnja, želja ili potreba naše su emocije koje najčešće doživljavamo 

Lifestyle
Autor:
Foto: Profimedia

Kad god promenimo emocije, na primer, iz frustracije pređemo u radost, dolazi do 1.400 biohemijskih promena istog trenutka u telu, piše Lovesensa.rs.

 

Ako osetimo bol na fizičkom nivou ili mislimo da nam u životu sve ide naopako, nezadovoljni smo, ljuti, depresivni, to je znak, ali i upozorenje, da negde grešimo i da je potrebno potražiti pomoć.

 

Ako se oglušimo na upozorenje, bol će postati snažniji. Neretko pribegavamo sredstvima protiv bolova ili nekim drugim pomoćnim sredstvima da bi umrtvili naše osećaje na fizičkom, emocionalnom ili mentalnom nivou.

 

Nije loše ako istovremeno lečimo osnovni uzrok bola. U suprotnom, bolest se širi. Tuđe probleme uvek lakše sagledamo, jer sami retko primetimo gde to grešimo. Uvek to bolje uoči naša okolina. Reiki je veština koja nam pomaže da energetski uočimo da problem postoji, zatim možemo locirati gde su povrede, gde je uzrok, kakve su i koje su posledice i na koji način možemo pomoći sebi u isceljivanju.

 

Svako od nas, kao što prima energiju, tako je i prenosi, svesno ili nesvesno od okoline u kojoj je. Naravno da ako to znamo, onda i moramo da naučimo šta to želimo da primimo, a šta ne, ali i šta želimo da damo, a šta ne. Naime, sve što dajemo vraća se nama samima.

 

Voditeljka priuštila sebi odmor o kakvom mnogi mogu samo da sanjaju: Luksuzni odmor u Crnoj Gori, pa čari Londona!

foto: Profimedia

Za svesno prenošenje energije u svrhu isceljenja, treba imati određena znanja, ali i određene moralne i etičke vrednosti. Uostalom, svi ljudi, baš svi, trebali bi osvestiti činjenicu da smo svi celina i da ono što doživljava jedan čovek, ne može da ne dotakne drugog. Reiki je veština koja nam u tome pomaže, razumevanjem univerzalne životne energije.

 

Pokrenuta univerzalna životna energija teče kroz naše minorne čakre na našim dlanovima i stopalima. Polaganjem dlanova na delove našeg tela dolazi do napajanja našeg uma i tela optimalnom životnom energijom, isceljenja, balansiranja naših energetskih sistema i jačanja odbrambenih mehanizama što rezultira unapređivanjem sveobuhvatnih aspekata našeg života. Ovo uključuje samotretman na prvom nivou i isceljenje drugih i sebe na sledećim nivoima počevši već od drugog. Takođe, možemo isceljivati i životinje, biljke i našu životnu sredinu.

 

Poklon ovog procesa je mogućnost ponovnog sklada sa sobom i okolinom što nas uvodi u mir i spokoj. Takođe, učenje koje donosi reiki pomaže nam da bolje razumemo život i sve ono što ga sačinjava. Um je centar naših životnih funkcija i kao što se kaže "Mi smo ono što jedemo" na fizičkom nivou, takođe je i "mi smo ono što mislimo" na mentalnom, emocionalnom, energetskom planu! To znači da misli koje projektujemo i emocionalne reakcije koje one izazivaju deluju na strukturu našeg uma. Naše telo, a i naš život su odraz našeg uma.

 

Šta sve zdravi i srećni ljudi rade drugačije od većine: 11 navika koje pod hitno treba da uvedemo u naše živote!

foto: Shutterstock

 

Misli su laka energija, dok je neki čvrst predmet čvrsta energija, shvatajući da je samo razlika u titrajima energije, zaključujemo da su one suštinski isto tj. čista energija. Što znači da i na kašiku možemo delovati mislima i tako menjati njenu strukturu, poznati su primeri telekineze i psihokineze. Ako možemo to činiti šta je onda naš život.

 

Malo o energiji 

 

Elektro-magnetno polje zemlje kao veliki energetski organizam u kome se mi nalazimo i čija smo jedna mala energetska ćelija ima svoje zakonitosti.  To je matematičko-energetski sistem koji funkcioniše po principu prenosa energetskih informacija koje imaju svoje odraze kako u Univerzumu tako i kao odraz u našem bio polju, a samim tim i u našem životu.

 

Najbolji dar iz prirode: misao 

 

Kada intenzivno mislimo o nečemu mi istovremeno šaljemo energetski zapis koji preuzima bio polje oko nas. Ta informacija se dešifruje kao slika, a pošto taj veliki energetski sistem nije emocionalno biće ne može znati da li je to naša slutnja, strepnja, želja ili potreba. S obzirom da je u službi nas, to polje realizuje tu sliku.

 

Tako da, ako su naše misli okupirane time da li smo dobro parkirali automobil i da li će nam zbog toga neko otkinuti retrovizor, to će se stvarno i dogoditi. Zato je bitno da pošto prepoznamo strah ili lošu slutnju preoblikujemo našu emociju vođeni ovom teorijom. Pritom kanalisanjem životne energije ubrzavamo pozitivni proces i realizaciju pozitivnih aspekata umesto naših strahova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs