bolna priča iz prošlosti

OVO JE MOJA NAJVEĆA TAJNA! PUNO JE BOLA: Ispovest Ume Turman svaka žena treba da pročita!

Nakon što je u Teksasu stupio na snagu zakon o zabrani pobačaja, američka glumica Uma Turman suprostavila se kontroverznoj odluci, objavivši autorski tekst u Vašington postu

Celebrities
Autor:
OVO JE MOJA NAJVEĆA TAJNA! PUNO JE BOLA: Ispovest Ume Turman svaka žena treba da pročita!
Foto: Profimedia

Uma Turman (51) je opisala prvi put svoje bolno iskustvo sa abortusom, , nazivajući to svojom "najmračnijom tajnom".

Naime, holivudska glumica je kao tinejdžerka slučajno ostala u drugom stanju, a u dogovoru sa porodicom, donela je odluku da prekine trudnoću.

- To je bilo iz više razloga, uključujući i nemogućnost da obezbedim stabilan dom i porodicu u to doba svog života. U ovoj priči ima puno bola. To je bila moja najmračnija tajna - naglasila je muza Kventina Tarantina.

Kako je napisala, svoje lično iskustvo je odlučila da podeli "u nadi da će skrenuti pažnju na sporni zakon koji je usvojen u maju".

Uma Turman je istakla da na ovaj zakon gleda sa "velikom tugom" i kritikovala je zabranu kao "pozornicu za krizu ljudskih prava koji se odnose na američke žene".

Uma Turman
foto: Profimedia

- Pobačaj koji sam imala kao tinejdžerka, bila je najteža odluka u mom životu, koja me rastužuje i sada, ali to je bio dedo puta u mom životu punom radosti i ljubavi koji sam iskusila. Odluka da ne zadržim tu trudnoću omogućila mi je da odrastem i postanem majka kakva sam želela i morala da budem - napisala je Turman, koja je sada majka troje dece.

Uma je mama ćerke Maje i sina Levona, koje je dobila u braku sa Itanom Houkom, a ima i ćerku Lunu s bivšim verenikom Arpadom Busonom.

- Ovo je do sada bila moja najveća tajna. Imam 51 godinu i delim je s vama iz kuće u kojoj sam odgajala troje svoje dece, koji su moj ponos i moja radost.

- Svima vama, ženama i devojkama Teksasa, koje se boje da ne budu maltretirane od strane predatora, svim ženama koje su besne jer im je oduzeto pravo na njihovo sopstveno telo od strane države, i svima vama koji ste ranjivi i rečeno vam je da treba da se sramite jer imate matericu, kažem vam: "Vidim vas. Budite hrabre. Lepe ste. Podsećate me na moje ćerke” - završila je Uma Turman.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs