legende

UMIRAO JE OD GLADI, A ONA GA JE SPASILA I VINULA U ZVEZDE: Ovako se dogodio sudbonosni susret Tome i Silvane!

Silvana je bila ta koja je prepoznala talenat Tome Zdravkovića, a kasnije je otpevala njen veliki hit “Šta će mi život bez tebe, dragi”, koji je pevač napisao za nju.

Celebrities
13:31h Autor:
UMIRAO JE OD GLADI, A ONA GA JE SPASILA I VINULA U ZVEZDE: Ovako se dogodio sudbonosni susret Tome i Silvane!
Foto: PrintscreenJutjubc/JugotonMusic/srbabeg

Toma Zdravković i njegova koleginica Silvana Armenulić važe za jedne od najvećih zvezda na domaćoj estradi, a iza sebe su ostavili velike hitove koji se i dan danas slušaju.

Ipak, malo kome je poznato to kako su se njih dvoje upoznali, a taj susret mogao bi se nazvati sudbinskim.

Naime, Silvana je imala nastup u Leskovcu, a pre nastupa se šetala parkom i na klupi videla izgladnelog i promrzlog mladića. Prišla mu je, a on joj je rekao da se zove Toma Zdravković i da i on mnogo voli da peva.

Silvana ga je povela na svoj nastup, a u jednom trenutku mu je dala i mikrofon. Kada je Toma zapevao, sva se naježila kao i svi prisutn.

Deset godina nakon toga, Toma joj se odužio tako što joj je napisao hit koji je i nju proslavio, a to je pesma “Šta će mi život bez tebe, dragi”.

Putevi su im se često preplitali, ali tragične smrti prerano su ih sprečile u tome da nastave da ređaju hitove.

Silvana Armenulić je poginula u saobraćajnoj nesreći 1976. godine kada je imala 38 godina, dok je Toma Zdravković preminuo 1991. godine od raka prostate u svojoj 52. godini.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs