Marijam Gani (42)

EVO KAKO ŽIVI ĆERKA PREDSEDNIKA AVGANISTANA: Hidžab ne nosi, muža nema, slobodno šeta Njujorkom!(FOTO)

Dok žene u Avganistanu ne smeju na ulicu da izađu, ona živi boemskim životom u centru Njujorka

Celebrities
18:25h Autor:
EVO KAKO ŽIVI ĆERKA PREDSEDNIKA AVGANISTANA: Hidžab ne nosi, muža nema, slobodno šeta Njujorkom!(FOTO)
Foto: Profimedia

Dok žene u Avganistanu strahuju od povratka talibanske vladavine, ćerka odbeglog/prognanog predsednika Ašraga Ganija (74), Marijam Gani ima 42 godine živi u Njujorku kao slobodni umetnik.

Marijam uživa u svom bemskom životu, oblači se kao svaka moderna žena 21. veka, živi svom stanu u potkrovlju u Bruklinu, piše Nypost.com

Njen otac, predsednik Avganistana, iskrao se u nedelju iz predsedničke palate sa svojim najužim krugom poverenika i četiri vozila i helikopterom punim gotovine. Njegovo odredište nije odmah otkriveno, mada neki sugerišu da se nalazi u jednoj od susednih država, poput Uzbekistana ili Tadžikistana.

Ašrag Gani tvrdi da je napustio zemlju kako bi spasao stanovništvo Avganistana: "Da sam ostao, nebrojeni moji zemljaci bi bili ubijeni, a Kabul bi se usočio sa uništenjem i pretvorio se u ruševine."

Marijam Gandi
foto: Profimedia

Političari i stručnjaci, pak, tvrde da kako je predsednik svoj narod ostavio na cedilu.

Njegova ćerka, Marijam je na svom instagram profilu u ponedeljak napisala kako je ljuta i kako tuguje i plaši se za porodicu, prijatelje i kolege u Avganistanu, te kako grozničavo radi da učini sve što je u njenoj moći."

Marijam je rođena u Bruklinu, odrasla u predgrađu Merilenda, a svoju umetničku i nastavničku karijeru gradi u Njujorku. Njeni radovi su se pojavljivali u nekim najpoznatijim muzejima sveta, uključujući MOMA u Njujorku i Tejt galeriju u Londonu.

Marijam Gandi
foto: Profimedia

Pre nego što se 2001. godine vratio u Avganistan, Ašrag Gani, akademik koji je doktorirao na njujorškom univerzitetu radio je za UN, kao i u Svetskoj banci. Njegova supruga Rula Gani, rodom iz Libana, odgajala je sa njim dvoje dece, Marijam i Tareka, u Merilendu.

Iako Marijam prijatelji opisuju kao "feministkinju i aktivistkinju", ona nije u pomenutoj objavi spomenula muku sa kojom se suočava stanovništvo Avganistana. Međutim, ona je organizovala sakupljanje novca za stanovnike zemlje iz koje je njen otac pobegao glavom bez obzira.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs