ISKRENO

VESNA DEDIĆ: Kada je bilo pametno napraviti kompromis, raskidala sam i razvodila se!

Poznata voditeljka otvoreno o karijeri i privatnom životu

Celebrities
Autor:
Foto: Kurir / Zorana Jevtić

Autorka i voditeljka emisije “Balkanksom ulicom” i spisateljica Vesna Dedić otkrila je kako se bori sa negativnim komentarima, a progovorila je i o privatnom životu.

Da li vas tangiraju negativni komentari?

- Odavno se ne borim nizašta. Samo se trudim da dam najbolje što mogu od sebe, bilo da pišem knjige, snimam emisiju, da volim, da se družim... Sada da li će to nekome prijati ili ne, ja o tome ne mogu da odlučujem. Ali samo znam da mi bude lepo kada legnem u krevet i sebi kažem: “Dala sam sve od sebe, bolje nisi mogla”.

Koliko vam se puta dešavalo u životu da izgubite sebe?

- Mislim da ne postoji čovek koji u jednom trenutku svog života nije na krilima ljubavi izgubio sebe. Prosto, ja sam napisala roman o tome i verujem da će devojke, žene, nažalost pronaći deo svoje priče. Ali ono oko čega sam se najviše trudila, jeste da će možda pronaći čitajući roman i način kako da se vrate sebi.

Vesna Dedić
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Odmereni, svoji, sa dozom ozbiljnosti. Koliko je zbog toga nekada bilo teško muškarcima da vam pariraju, da možda naprave kompromis ili ste uvek bili vi koji ste pravili prvi korak?

Ja sam imala veći problem sa muškarcima u poslu, nego što sam imala sa muškarcima u privatnom životu. U privatnom živtotu muškarci su se zaljubljivali u mene i onda je njima i meni bilo dobro. I nije tu bilo nekih kompromisa. Kada je došlo do momenta da je pametno napraviti kompromis, ja nisam bila ta i onda sam odlazila. Razvodila se, raskidala i tako u nedogled. A u poslu mi je bilo mnogo teže. Novinarstvo je i danas, bez obzira na to što postoji mnogo novinarki koje su izuzetne, muški posao.

Da li ste i ovaj roman počeli tradicionalno da pišete 6. januara?

- Ovaj roman sam zbog korone počela da pišem mnogo ranije i hvala bogu što je bilo tako. Jer sam i ja u jednom trenutku imala koronu i dva meseca nisam bila sposobna da pišem. Prvih mesec dana sam imala temperaturu tri nedelje, a oproravak mi je bio težak. Ja sam bila od one grupe pacijenata koja je imala problem sa koncetracijom. Čak sam u martu mislila da neću stići da napišem roman pre jeseni. Ali sam uspela.

Na koji intervju ste najviše ponosni tokom višegodišnje karijere?

Iskreno na svaki i stvarno nije fraza. Za svaki se isto pripremam, svaki mi je isto važan. Ova sezona mi je bila uspešna. Posle 20 godina sam prešla na neku drugu televiziju. Očekivanja su bila velika i na kraju sezone stvarno imam razloga kao novinar da budem zadovoljna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...