ISKRENO

IVANA MIHIĆ ČUVA USPOMENU NA SLAVNOG OCA, OVDE JE PRONAŠLA SVOJ MIR: Sa njim sam pomagala komšiluku da se peče rakija!

Poznatu glumicu koja je igrala u Srećnim ljudima, već duže vreme živi daleko od očiju javnosti

Celebrities
13:29h Autor:
Foto: Kurir/Dragan Kadić

Ivanu Mihić (51) publika u poslednje vreme nema prilike da gleda na malim ekranima kao nekad, jer živi povučen život o kom je oduvek maštala.

Mir je pronašla u kući nedaleko od Beograda, koju su njeni slavni roditelji, glumica Vera Čukić i scenarista i dramski pisac Gordan Mihić, sazidali pre njenog rođenja.

- Još pre mog rođenja moji roditelji su kupili imanje i sazidali kuću, nedaleko od Beograda, u kojoj su živeli poslednjih desetak godina, a kroz ceo moj život tu smo provodili veliki deo leta, a ponekad i deo zime. Dunav protiče na oko dve stotine metara od kuće te sam se kao dete često kupala i igrala pored vode. Pravila sam kućicu na drvetu, imala svoju družinu po uzoru na neke od omiljenih junaka iz dragih mi knjiga za decu, sa drugarima preko leta zarađivala za džeparac berući voće na okolnim plantažama, vozila bicikl od jutra do mraka, igrala se istraživača po okolnim šumama, s majkom pravila ajvar i džemove, a sa ocem pomagala komšiluku kada se peče rakija. Tako živopisno detinjstvo učinilo me je i danas veoma vezanom za ovaj kraj, te i sada ovde često boravim - rekla je nedavno za "Blic i dodala:

- Oduvek sam volela da se bavim vrtlarstvom i uz moju majku, koja je na imanju bila glavni pejzažni arhitekta, bila sam sa tatom izvođač radova. Komšije su me hvalile, a ja uživala u tome da tati vredim kao tri sina - dodala je tom prilikom Ivana, koju smo gledali u serijama "Srećni ljudi" i "Gore - dole".

Kako trenutno pauzira kada je filmska umetnost u pitanju, Ivana se posvetila pisanju. Ipak, mnogo je onih kojima nedostaje da je gledaju u pozorištu ili na TV ekranu.

- Silom prilika i događaja odvojila sam se na neko vreme i od glume i od produkcije. Srećnom me čine smeh mojih sestričina Noemi i Anael, duhovitost mojih bratanaca Saše i Nikole. I sa familijom i sa mnogobrojnim prijateljima čujem se često putem Facetime ili Vibera i sličnih aplikacija... Strpljivo čekamo da pandemija prođe, pa da obnovimo stari način komunikacije, zagrlimo se... U slobodno vreme volim da slikam, da pravim kolaže, gledam putopisne emisije, slušam muziku, vežbam - navela je ona.

Ivana je u avgustu 2019. godine ostala bez najveće životne podrške nakon što joj otac preminuo.

"Moj otac je bio neverovatno vredan čovek iz koga su tekstovi sa hiljade ljudskih sudbina jednostavno izvirali. Jednog dana, pred njegov odlazak, želeći da mu dam podršku i impuls za život, upitala sam ga šta bi bilo da neko danas kaže da bi želeo da mu napiše scenario o tome i tome, odgovorio mi je: ”Osmislio bih začas priču u glavi i onda jednostavno seo i napisao”. I to je zaista tako i bivalo - jednostavno i bez mistifikacije. Uostalom, sećam se da je on tako i svojim studentima govorio", rekla je Ivana i otkrila koja je njena najživlja uspomena na oca.

Ivana je jednom prilikom iznela svoj stav o lošim iskustvima u životu.

- Uglavnom ljudi gledaju da loša iskustva što pre zaborave. I zbog toga je moguće da nam se loše stvari i ponavljaju. Ali, nije dobro ni opterećivati život onim što je bilo loše. Treba pronaći meru za sve. Naravno, postoje velike tragedije koje se ne smeju nikad predati zaboravu - rekla je bila za "Novosti".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...