voditeljka

ODRASLA NA SELU, UŠLA U RIJALITI, A DANAS JEDNA OD NAJPOPULARNIJIH TV LICA: Životna priča Bojane Ristivojević!

Bojanu Ristivojević publika je upoznala 2011. kao učesnicu rijaliti programa "Maldivi" na Hepiju, nakon čega je ubrzo postala i voditeljke iste emisije

Celebrities
13:21h Autor:
ODRASLA NA SELU, UŠLA U RIJALITI, A DANAS JEDNA OD NAJPOPULARNIJIH TV LICA: Životna priča Bojane Ristivojević!
Foto: Kurir/Dragana Udovičić

Voditeljka "Jutarnjeg programa" na Tv Prva Bojana Ristivojević rođena je 9. maja 1988. godine u Šapcu.

Odrastanje na selu

Sa majkom Olgom, ocem i bakom, kao i sestrom Jovanom i bratom Vukom odrasla je na porodičnom imanju u selu Zvezd nedaleko od Šapca. Po sopstvenom priznanju radila je sve seoske poslove i odrastanje na selu joj je bio pravi užitak. Njena porodica ima veliko domaćinstvo gde gaje krave, ovce i drugu stoku, te proizvode voiće i povrće. Kao dete nije volela da čuva krave, ali je otac obećao da će joj ako to bude radila kupiti šta god želi kada proda tele. Ipak, ponosi se svojim poreklom i kaže da je blagoslovena odrastanjem na selu, te da bi rado živela na selu, a radila u gradu.

U svom rodnom gradu je završila osnovnu školu i srednju Ekonomsko trgovinsku školu. U Novom Sadu je prvo završila Visoku poslovnu školu, a potom i Pravni fakultet.

bojana ristivojević
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Još kao devojčica volela je da slika, pa je sa osam godina upisala umetničku školu. Prvu i za sada jedinu izložbu imala je sa 12 godina. S obzirom na poslovne obaveze danas retko slika i isključivo za svoju dušu, dok slike rado poklanja prijateljima. Ponekad slika i portrete po porudžbini, a voli da radi sa ugljenom i crta ikone.

Karijera

Iako ima talenta za slikanje, Bojana je na nagovor oca koji se plašio da od umetnosti neće moći da živi, upisala Pravni fakultet. Iako je diplomirala, nikada se nije bavila profesijom za koju se školovala.

Novinarsku karijeru započela je u "Glasu Podrinja" 2008. Nakon toga, kratko je radila na Međunarodnom radiju Srbija.

bojana ristivojević
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Godine 2011. kolega ju je zamolio da dovede nekoliko ljudi iz Šapca na kasting za rijaliti emisiju „Maldivi“. Na njegov nagovor prijavila se za učesnika, a par dana kasnije saznala da je primljena. Prvo je odbila da potpiše ugovor, a kako je sama u jednom intervjuu priznala, pristala je da učestvuje iz revolta prema svojoj baki. Ušla je u rijaliti, a sedam dana nakon izlaska dobila ponudu da vodi emisiju koju su pre nje vodili pop pevačica Tijana Dapčević i glumac Slobodan Boda Ninković.

Ovo iskustvo donelo joj je mnoge poslovne ponude, ali je televizija „Hepi“ odlučila da mladu voditeljku zadrži za sebe

U jednom razgovoru priznala su počeci bili izuzetno teški jer su je mnogi kritikovali zbog izraženog šabačkog akcenta. Tokom jedne prepirke s producentom „obećala“ mu je da će za dve godine da postane jedna od najpopularnijih voditeljki.

Nakon toga, postala je jedna od voditeljki jutarnjeg programa „Dobro jutro, Srbijo“. Usledili si i mnogi drugi angažmani, uključujući emisije „Brvnara“, „Jedna pesma jedna želja“, „Glamur“, kviz „Laka lova“ i druge.

Prelomni trenutak u njenoj karijeri desio se 2015. godine kada je dobila priliku da postane jedna od voditeljki treće sezone rijaliti programa „Parovi“. Bojana je pristala, te je uskoro postala jedno od zaštitnih lica popularne emisije.

Od tada je nezaobilazan član voditeljske ekipe, pa su gledaoci imali priliku da je bolje upoznaju tokom četvrte, pete i šeste sezone rijalitija. Nakon toga vodila je emisiju „Ispovest“ u kojoj publika ima priliku da čuje teške životne priče učesnika rijalitija „Parovi“.

Mediji su 2017. godine objavili da je jedna francuska produkcijska kuća kontaktirala uredništvo televizije „Hepi“ kako bi ostvarila saradnju s Bojanom. Voditeljka je priznala da su je kontaktirali da počne da radi rijaliti program s tom evropskom produkcijskom agencijom i da to nije prvi put da se strana firma raspituje za nju, ali da je ona ipak verna televiziji „Hepi“. Od jula do avgusta 2018. godine vodila je rijaliti emisiju „Letnji kamp“ u kome učesnici pokušavaju da savladavaju izazove i teške zadatke kako bi osvojili prvo mesto i novčanu nagradu.

Bojana sa kolegom Urošem Davidovićem od septembra 2018. godine vodi emisiju „Prelo u mom sokaku“, kada su obilazili različite delove Srbije s ciljem da gledaocima približe lepote i bogatstva te zemlje, predstavljaju nove zanimljive ljude, njihove zanate, načine života, običaje i tradiciju.

Cilj je da mlađi gledaoci spoznaju kako se na selu nekad živelo, išlo na prela, koja su pandan današnjim žurkama, kako su se mladići i devojke upoznavali i zabavljali, te kakvu su muziku slušali. Tokom predstavljanja emisije Bojana je rekla da je „Prelo“ čuvar srpske tradicije i običaja, te da odaje identitet naroda i otvara vrata za nove događaje. Voditeljka je istakla da je budućnost Srbije možda upravo u ovim formatima, koji doprinose „buđenju nacionalne svesti i patriotizma“. U novembru prošle godine, prelazi na TV Prva i postaje deo "Jutra na Prvoj".

Privatni život

Voditeljka je jednom prilikom rekla da nikada nije branila da se polemiše o njenom ljubavnom životu, ali se trudila da njena jača polovina ne dospe u medije.

Srpski tabloidi su došli do informacije da je bila u vezi sa šabačkim kontroverznim biznismenom Dušanom Rosićem koji je poginuo u eksploziji 2009. godine. Ona je sedela na suvozačkom mestu i pukom srećom prošla bez povreda u podmetnutoj eksploziji bombe.

Tokom leta 2018. godine je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj se nalazi u zagrljaju muškarca kome je emotikonom sakrila lice, pa su novinari ponovo pokušali da otkriju s kim se zabavlja lepa voditeljka. Ona, s druge strane, ni tada nije želela da otkrije identitet čoveka u koga je zaljubljena.

Atraktivna voditeljka trenutno je srećna na ljubavnom planu, iako ne želi da otkriva detalje.

" Ni ranije na ovu temu nisam govorila, jer smatram da takve stvari treba da zadržim za sebe. Ali moja novogodišnja poruka je da samo kroz ljubav i partnerstvo postajemo celina. Kompletni i ispunjeni. Osetila sam to onog trenutka kada sam pronašla muškarca koji je istinski vredan. Vredan pažnje i ljubavi, koji mi nije samo ljubav nego i podrška i glas razuma. A ljubav je ono najvažnije, ono što svakome u novoj godini želim", rekla je Bojana nedavno za Kurir.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs