IVANA STANKOVIĆ

IVANA STANKOVIĆ SE PRISETILA SARADNJE SA OSKAROM DE LA RENTOM: Dok je rat besneo u Jugoslaviji, on me pogleda pa kaže..


Krasila je stranice mnogih najpoznatijih modnih časopisa, snimala kataloge za razne brendove, radila za gotovo sve vodeće kreatore

Celebrities
10:58h Autor:
IVANA STANKOVIĆ SE PRISETILA SARADNJE SA OSKAROM DE LA RENTOM: Dok je rat besneo u Jugoslaviji, on me pogleda pa kaže..
Foto: Kurir/Damir Dervišagić

Ivana Stanković (47) jedna je od naših najuspešnijih top modela, koja je koračala svetskim modnim pistama, rame uz rame sa Lindom Evanđelistom, Evom Hercigovom, Naomi Kembel, Kejt Mos i Klaudijom Šifer.

Radila je za najprestižnije modne kuće, kao što su "Kelvin Klajn", "Guči", "Dona Karan", a bila je zaštitno lice "Armanija".

Njen specifičan talenat, energija i neverovatna tranformacija bili su magnet za najveće svetske modne dizajnere.

Krasila je naslovne strane najprestižnijih magazina, među kojima je čuveni "Vog", a sarađivala je holivudskim glumcem Brusom Vilisom u jednoj reklami.

Nizala je uspehe, a 2011. pokrenula je i šou "Srpski top model".

Ivana je danas aktivna na Instagramu, gde često deli fotografije iz svoje karijere, ali i svoja prirodna izdanja.

Sada je odlučila da podeli fotografiju sa legendarnim dizajnerom Oskarom de la Rentom, koji se smatra jednim od najuticajnijih kreatora druge polovine 20. veka, čoveka koji je oblačio prve dame SAD-a i holivudske zvezde.

"A za vikend,-ono što me često pitate: sa kojim svetskim kreatorima sam najviše volela da sarađujem? Oskar de la Renta je svakako jedan od njih. Duhoviti gospodin, veliki profesionalac, i što me je posebno dirnulo u ono ratno vreme devedesetih,-nikada nisam došla na fiting, ili probu za reviju, a da me nije upitao kako sam, i kako je moja porodica zbog ratne situacije u Jugoslaviji? Ne bi me to pitao tek tako, reda radi, već ga je zaista zanimalo,i zaista je pokazao saosećanje.. to nikad neću zaboraviti," napisala je u opisu fotografije Ivana.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs