SERIJA PORODICA

SVETOZAR CVETKOVIĆ OTKRIO KAKO SE PRIPREMAO ZA ULOGU KOŠTUNICE: Video sam veliku provokaciju koja je bila dobra!

U prvoj epizodi Koštunica izgovara čuvenu rečenicu: Nisam obavešten po kojoj je i dan-danas poznat njegov rad

Celebrities
Autor:
SVETOZAR CVETKOVIĆ OTKRIO KAKO SE PRIPREMAO ZA ULOGU KOŠTUNICE: Video sam veliku provokaciju koja je bila dobra!
Foto: PrintscreenRTS/ATA Images / Antonio Ahel

Prva epizoda serije "Porodica" o poslednjih danima pred hapšenje Slobodana Miloševića, koja se emituje na Superstar TV i RTS, privukla je veliku pažnju publike.

Glumac Svetozar Cvetković koji je ušao u kožu tadašnjeg predsednika Vojislava Koštunice, otkrio je kako se pripremao za tu ulogu.

Svetozar Cvetković, Serija porodica
foto: PrintscreenRTS

"To je bio delikatan momenat, to je bilo užareno leto. Ta uloga ne zahvata veliki prostor u celom događuju koji se tretira, u svih tih pet epizoda, tako da je došla na samom kraju određivanja, a reditelj je video da to mogu da budem ja. Ne znam da li sam video sebe u liku, ali sam video kao jednu veliku provokaciju koja je bila dobra. Uvek mi je zanimljivo da igram istorijske likove, ali nisam imao prilike da igram one koji su tu, prisutni, pogotovo tako jednu specifičnu ličnost kao što je Koštunica, i pogotovo tako na jednom malom prostoru. Onda se bavite sa više aspekata, a najviše sam se trudio i želio da to što je jedna vrsta stereotipa u našoj javnosti ili opšteg mesta, što izgovaram u prvoj epizodi, da to bude usvojeno i da ja u tom", rekao je Cvetković u Uranku na K1.

Mi smo se upoznali na književnoj večeri Vide Ognjenović pre 2000. godine i zajedno smo učestovali u toj književnoj večeri. Posle smo se viđali na mitinzima. Nije neko poznanstvo, a da se jesmo rukovala jesmo", rekao je glumac.

Vojislav Koštunica
foto: Profimedia

Svetozar je pripremajući se za ulogu gleda Koštuničine intervjue.

"Postojalo je nešto što je mir, staloženost iz koje je uvek nešto izbijalo, ali on to nije hteo da izbije napolje. On je uspeo u tome i posle toga uspeo da se povuče u svoj mir. On je uspeo da se šeta u mantilu, prolazi kroz beogradske ulice", otkrio je glumac.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs